My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, July 07, 2009

Off to Sabah for 1 week!!

akhirnya masa yang ditunggu2 kunjung juaaaaaa...hip hip horrey!!ngan my beloved frenz lak tuh...kema + zati...aku memula takut gak la nak inform parents aku sal nie...yela, masa ktorg plan2 nie masa examination week...mana tak menggelabah kan...tapi masa tue lak ticket flight murah2...harus la we ols booked...lgpn kema mmg ada plan awal2 lagik nak g Sabah...ater dia x-sabahan...haha ye ke kema?bia tuannya je la yg explain...=P tapi nak tak nak mmg wajib inform parents aku...yela, flight mana bleh booked cenggitu je kan...masing2 tak dok credit card...so they prefered to use my dad's credit card...

kojah: assalamualaikum...abah watpe?chat? *intro harus bagus noks*
abah: wslm...kat rumah la...chat...

kojah: abah, jah nak pg sabah bulan 7 nanti boleh tak?abah tlg la amik tiket.ngan kawan2 jah sekali.nanti dorg bayar la.

abah: dengan cape nak g?

kojah: kema yang mak dia mcm mak datin tuh.lagi sorg zati, classmate jah.
abah: ptg nie kita bincang...abah dtg hostel...

kojah: ok


serius takuttttttt ok...even aku penah g tuttt ngan rumate aku dulu tapi tetap gak takut oh!dalam ati aku boleh kot sbb aku g ngan pompuan...lgpn parents aku kenal si kema tuh...kalau g ngan laki even kawan pun sure tak bolehhhh...huhu berdebar2 nie wehhhh....kawan2 aku pe lg kan?harus la semua org tlg mendoakan...wakakakaka!!

sebenarnya mmg parents aku ada plan nak dtg jenguk aku...yela, lagi 2 ari nak exam masa tuh...so aku call tny sal sabah tue kira sekali arung la dorg lawat aku...

discuss2 cakap bolehhhh ngan syarat kengkwn aku kena bayar dulu ticket flight kat abah aku...hahahaha abah aku ciap ckp 'no business without money'...wakakakakaka!!tgkkkkkkkk, NO BUSINESS WITHOUT MONEY ok...means money tuh sgtla penting ye...kalau camnie, abah aku akan dilabel sebagai mata duitan gak la?oh pelizzzzzzzz!lalalalalala *klu kau bukak business than money tuh kau ketepikan, lingkup la business kau*

bila dah bolehhh tuh, pe lagi kan...tunggu masa yang ditunggu2 je la...hahahaha ok u ols, aku kena kua umah kol 6 lbh pg nie...kena ikot mak aku g keje...ate tmpt keje dia dekat ngan klia nun...flight aku kol 12 lbh tgh ari nie...aku akan balik ari isnin, 13 july flight kol 10malam...confirm delay!

tapi kan, last week mak aku tny lg...g sabah berapa ari?aku ckp la seminggu...hah??lamanyaaaa...pegi cancel balik...muahahaha mana boleh mak...tix dah amik...pastu mak aku pe lg kan, pung pang pung pang ngan abah aku la sbb abah aku yang amik tix...biaq pi depa la...janji tix dah amik...hehehehe ngan H1N1 semua mak aku dok cite kat aku...nak bg aku takut n mudah2an anak dia cancel g sabah...hiks!

tataaaaaaaaaa...pray for a safe journey to us...mudah2an tak ada perkara buruk yg berlaku kat aku n kengkwn aku yg lain...mcm case cameron aritue...eh2, kawan aku dah ngaku tau...seperti yg ku jangka!cpe yang tak tahu tuh, no repeat2 okey!

*yeay, akan jumpa bloggers yang dok KL tapi jumpa kat sana...kebetulan lak...hehe c u soonnnn...sy torobang dulu ye kak =P
*pemenang contest akan diumumkan bila sy blk nanti...tungguuuuuuu!eh, adiah pun diimport dr sana tau...aku takmo beli souvenirs byk2...duwet aku cukup2 je...haha korg nk souvenir ke fm ke, masuk la contest tuuuu n jawab ngan betol...hehe

hurm, pulau manukan @ pulau gaya?tak sabarrrrrrr~




16 comments:

Bro_mie said...

no money...no journey! heh3x....pergh best tu manukan, leh snockling.....pulau gaya? errr...

airasia mmg kena book pakai kad kredit....dapat tiket rm10? dapat?

Bro_mie said...

"Jika tekanan udara di dalam kabin rendah, corong oksigen akan keluar, pakaikan ke mulut dan bernafaslah seperti biasa"......kim salam ngan peramugari ek!

*ayu* said...

safe journey! kem salam kat dee..

eddie dewanaga said...

nak masuk area pulau ke Jah..?

nURmALa mAZLan said...

kojah...
safe journey ye dik
ta ta...
take care..

neezareef said...

babaiiii

sue's blog said...

bestnyer g sabahhhh...huhuh

atty's said...

selamat bercuti kojah.jgn lupas kim salam ngn blogger yg kojah jumpa tuh tau.

khaLifah feDi said...

slmt bercuti ea..!!!

Dee said...

ko terbang dulu dek..akak nyusul kendian eh..wakaka..ater beli tiket pakai air liur ke...c u in labuan!!

[z@ck] said...

sabah?
nak ikut!!!

DilOt said...

xmau kem salam kat pramugari,,kem salam kat pramugara leh tak...hek3x...

rillys said...

enjoy ur trip!

DrSam said...

have money will travel :)

Anonymous. said...

akak sudah pulang, dikkk! ;D

kojah said...

dear bro_mie,
RM10??xdpt la...tix flight ktorg nie seratus lbh...

dear bro_mie,
dorg ckp 'waalaikumussalam'...hehe

dear ayu,
tQ kak...

dear eddie,
sure la masuk bro...

dear nurmala,
tQ kak...

dear neezareef,
babai kak...muah2

dear sue,
jalan2 mmg best...hehe

dear atty,
baik kak...

dear kf,
tQ...

dear Dee,
klu beli pakai air liur kan best...haha

dear zack,
jejom!

dear dilot...
buleh2...

dear rillys,
tQ kak...

dear DrSam,
ya, it's true...

dear ano,
akak beli ole2 utk sy tak?hiks!

Page number