My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, July 28, 2009

Sabah day 3...

bila dah cejuk2 cenggini, harus la terlebihhh tido...lgpn semalam seharian kami berjalan...hehehe


masa nie dah kol 10 dah weiii...

love of mount kinabalu =)


view on left n right side of our room...


dah siap segala, meh la kita pulangggg...pulang ke mana?ke bandar KK...aiseh, mmg silap besar la plan ktorg masa nie...ckit2 ktorg balik KK...patutnya ktorg tak payah balik KK...ktorg gerak g Sandakan plak...lgpn cuma 5 jam perjalanan naik bas dari Kundasang ke Sandakan...rugi oh!!


sib baik hotel nie ada iron...leh gak aku iron tudung aku...kat lodge kat KK tuh takdok iron tau...aterr budget hotel...eh2, kinabalau rose cabin nie pun budget hotel gakkk...uhuks!

tetibe explain iron bagai...padahal dlm pix tade kena mengena ponnn...


posing wat kali terakhirrrrrr...belakang we ols tue mount kinabalu...


ha lagi satu yang wat ktorg bgn lmbt sebab ktorg dapat tau yang bas ke KK kol 11 baru ada...so tak kan ktorg nak melanguk tunggu bas plak kan...harusss la menqada' tido sepuasnya...

masa menunggu bas...


tunggu light2 dulu...apakah??hahahaha


bila dah agak bosan ckit, meh la kita tahan mana2 kereta yang ada...muahahahaha!!


nampaknya tak ada rezeki kami...bas gak yang berhenti...hohoho

huiii, beratnya aku tgk beg ko zati...aku nak tlg galas tak dpt la...ntah2 beg yang galas aku...lalalala


bila masing2 beg dah besar gedabak, harus la duduk sorg2...beg aku je tak besar gedabak sebab beg tarik aku tuh aku tinggal kat lodge kat KK nun...

bas nie pun memakan masa selama 2 jam untuk kami sampai ke Kota Kinabalu...


sampai KK, ktorg main terjah cari hotel...jgn riso ye kengkawan...kat KK nie banyak hotel memurahhhh...korg carik je hotel mana yang korg nak ikot budget memasing...gituuuu

fyi, sebenarnya ktorg plan nak tidur ums...tapi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, kitorg terpaksa merantau mencari hotel2 murah...sebab tuh la budget kami lari...cube u ols kira, agak2 berapa byk kami abiskan untuk penginapan kami sahaja selama 7 hari?ceaaaa, nak suro korg kira2 lak kan...tapi most of the highest money kitorg leburkan kat pengangkutan!~


aisehhh, dalam banyak2 hotel, kitorg tersangkut ngan hotel nie plakkk...tuela, ktorg tak checking dulu...masa kat travellers lodge masa first day tuh, punyala check bagai...yang nie nan adoo...bila masuk2 tgk bilik, alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

ktorg amik twin room...nampak dak rege hotel tuh??hotel lain byk lagik yang ok dan leh dapat harga macam nih...silap2 lagik murah dok...cuma ktorg malas kot nak carik masa nie...masing2 dah penat nak jalan...ngan beg berat lagikkk...

pleaseeee, korg JANGAN amik hotel nih!!


dah geli dapat bilik cenggitu, moh la kita kua sampai ke malam...nie area banda KK ittew...

zati leh plak cakap hotel tue ada hantu ju on...eEeEe, lagi meremang segala bulu2 aku!!takottttttttttt!!


jalan2 ternampak plak shades...jom beli kengkawan!!


ha kau...berposing ngan shade bawuuuuuu...muahahahaha!!


bila masing2 dok perli beg tarik aku, harusss la aku boli yang baru...ala2 backpackers nyer style...yeah!

murahhh kot...RM42...kita tgk sampai bila beg tuh bertahan...huhu


then kira gerak ke station bas...nak g mana nie nak naik bas??


siang terang benderang...malam2 penuh ngan kedai makan...


naik shuttle bas yang pree ke 1 Borneo...kat mana naik?tuh ha, kat Warisan Square tuhh...eh2, betol idok nie?let's check it guys!~


kebosanan menunggu bas...actually bas tuh bukan dtg lambat bonar pun cuma kami je nak main snap2 kan...kata datang melancong...hehehe

kalo tak silap, every 1/2 hour bas tue datangggg...


1st anniversary celebration...yeeee, 1 Borneo nie baru lagikkk...aku dtg Sabah masa aku sekolah dulu pun tak dok lagik shopping complex nih...weh, makin meriah la Sabah nie...lain dari dulu...


ragu2 nak makan makanan lain, meh kita terjah kfc...hoho

macaroni tuh bg aku sedap gak la cuma cam muak kalau makan sampai abis...


uwahhhh!macam tau2 je abah aku nih...

abah: tido mana malam nie?
kojah: malar kinabalu hotel...
abah: berapa satu malam?
kojah: RM60...
abah: bahaya tido hotel2 murah camtuh...tak selamat...penyangak pun ada...kenapa tak tido kat tune hotel air asia tuh?
kojah: alah, tak tahu la...lgpn tune hotel tuh jauh...kat 1 Borneo nie...kami nak dok area bandar...
abah: tune hotel tuh lagik murah...9.90 je...kalau booking online lagik murah...
kojah: abistu bila nak booking online nyer?
abah: yela, jaga leklok...abah ingt tido ums...

yelaaaaa abah...nak tido hotel mahal2 rabak la poket kami...hehehehe ha korg, tune hotel tuh murah tau...air asia nyer hotel...p la check online...tuh pun kalau korg nak hotel murah la...kalau korg nyer duwet ribu riban, carikla hotel memahal =P


pas kenyang makan, moh kita jalan2 lagikkk...adalah tak sesuai nak shopping bebanyak ye...azab nak angkut beg nanti...lgpn pe yang ada dalam 1 Borneo nie sama je ngan shopping complex kat kl nun...


dah kata pun kema x-sabahan, harus la berjumpa sana sinun...

eh2, yang kanan tue pembaca tegar blog aku tau...malu ai...wakakakakaka!!abis semua entry aku dia baca kot sebab hal jagung pun dia tau...hiks


tak shopping pape tapi dok sini sampai ke malammmm...hahahaha eh2, ke ada benda yang di shoppingkan?

1 Borneo nie mmg besarrrrrr...macam Mid Valley tuh...cayalahhhhhhhh Sabah!!~


menarik tertarik aku ngan kerusi2 nih...

nanti aku dah ada umah sendiri, aku nak beli kerusi mcm nie la...berangan sudahhhhhh


penat tawaf satu shopping complex, meh kita duduk minam2...

huh!!budget tol budak 2 org tuhhh...nak minum air je ponnnnn...

*maghaikkkk Kema, Dior original ke tu weh??tetttttttttttt!!


dah agak2 malam, baru kita balikkk...oh nie la shuttle bas ke 1 Borneo tuh...kaler hijau youuu...sape2 pencinta tegar hijau?mohla minum kopi kat Sabah nie =P


masing2 takmo balik hotel lagik, so kita g kampung air...

nie namanya kampung air...bukan kat kawasan kampung then ada air tau...hiks!


kat kampung air nie la ada jual segala mak nenek kerongsang, pearl, gelang, rantai yang bersangkut paut ngan pearl la...

tapi awassssssss!!jangan sesekali ko tertipu ngan pearl air tawar ngan air masin...kalau yang air masin tuh sure of course mahal regenya...ater susah nak carik kan...tapi kalau yang air tawar tue, murah sajork...kebanyakan peniaga dok sebut pearl air masin padahal air tawar kottt...macam mana nak tau?yang tuh u ols pepandai sendiri la ye...hehehe *ke ada yang nak tau??*

kitorg tak beli pape pun kat kampung air nie...masa masih panjanggg...time nie cuma survey murvey sajork...


dah agak2 lapar, moh kita makannnnnnn...tapi aku rasa kedai makan nie je la kot yang bukak memalam nie...yang lain dah tutup...tak pun kedai2 lain ktorg tak berani nak makan...hehehe lgpn kedai nie macam open air pastu staff dia pun nampak ok jerrr...

perspection customer tuh penting tau!!


ikan pun ado, sup ayam pun ado, fries pun ado...ktorg amik set...sampai kol bape eh ktorg dok sini?ada la dalam kol 12 kot...hehehe takut wei nak balik hotel...tapi terpaksa balik gak untuk tido...sok destinasi kami yang seterusnya yang penuh ngan pancaroba!!

samat makan semuaaaaaaaaa =)

*hari ketiga tak banyak aktiviti yang dilakukan cuma byk abiskan masa di 1 Borneo...ha, hotel tuh jgn sesekali korg duduk tau!!



8 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eh cam sama jerk spec kojah nan si kema tue..heheheheh....wah berjalan sakan ohh...jeles nie..

eddie dewanaga said...

satu journey review yg menghiburkan...

Dee said...

kat area sugarbun tu byk lg hotel..akaknyer hotel dpn sugarbun tulah..rainforest..mana ko x lari budget..beli spek mata dior upernya..hahaha..

Benrauf said...

banyak nya gambar. mesti best kan?

lily lotus said...

pics kat mount kinabalu tu mcm kat obersea..eh tp mmg kat seberang lautkan :D

DilOt said...

byk gler pict..dilot tgk pict je..hehe...suke tgk pict..

neezareef said...

mak aih ikan tu besirip byk...ngeri nk mkn..hahaha

kemain ko jah nk hit hike lak tgk bag ko ngeri org nk tompangkan

kojah said...

dear purple,
kema pinjm spec saya...

dear eddie,
thanx bro...bila bro nak wat review holiday plak?

dear Dee,
hahahaha mcm org miskin lak kak bila dh over budget...

dear benrauf,
of course best sesgttttttt!!

dear lily,
over the sea je la kak...huhu

dear dilot,
baca la skali...apa yg sy tulis tu masuk exam skalik tau...

dear neezareef,
uiii, sirip ikan pun akak nmpk...tp sodappp kak...
hurm, kena beli beg kecik2 la pasnie ek...hehe

Page number