My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, July 29, 2009

Sabah day 4 part 1...

Kalau nak tido pun geli, pagi tuh harus la bangun awal...hahahaha


masa nie pukul 6.21 am ye...kitorg nak kejar bas ke Menumbok pada pukul 6.30 am...ohhhh, masa nie kitorg nak g Labuan...dia ada 2 cara kalau nak g Labuan dari KK nie...

1st) naik ferry selama 3 jam dari KK ke Labuan
2nd) naik bas ke Menumbok then dari Menumbok amik speed boat ke Labuan...less than 3 hours...


sampai2 bas pun dah nak gerak...tix ktorg beli on da spot...nak beli awal pun buleh, nak beli on da spot pun bulehhh...tak dok masalah...


sorg RM14 hengget kena bayau ye...bape lama naik bas nie?aku rasa kejap yo...lgpn aku tertido...hohoho

jalan nak p menumbok nie gak la jalan nak p Lok Kawi Wildlife Park...macam zoo la...ktorg tak sempat nak g...lgpn masing2 dah over budget...hahaha ha sape2 nak g KK tuh, g la Lok Kawi nie...dengar kata macam best gak la...tapi yang sengsaranya korg kena sewa taxi@kereta nak g sana...ater bas tak lalu jalan tuhhhh...


bangun2 tido, dah sampai Menumbok...boleh tak aku ingt selama nie Menumbok tuh INDONESIA??wakakakaka giler apa indon kan...pasport pun tak dok ngan aku...

hurmmmm, tade apa pun kat Menumbok nie...cuma tempat naik boat je la...


sebelum naik speed boat, kena bagi IC + duwet kat dorg...IC tuh just in case bot karam ke, tenggelam ke or segala mak nenek yang berlaku kat laut tuh la...aku takut laut tue takut gak la tapi kita harus maintain...hohoho

speed boat to Labuan nie sorg kena bayau RM15...


Menumbok Indonesia...wakakakakaka!!



dah settle bayau semua, mohla kita masuk tempat menunggu...

uii, i pakai beg bawuuu...hehehehe masa ni mmg best la galas beg ringan2 tapi bila nak balik KK balik, maghaikkkkkk beratnya beg aku!!



boat dia kecik cinonet jerk...ater speed boat kan...tak kan nak boat besau2 lak...nak besau2 naik ferry la...hohoho


laut yang kadangkala menjadi igauan ngeri aku...


satu je yang aku lemah sgt2 bila naik speed boat nie...life jacket!!mana life jacket nie??aku takut+ cuak sgt2 la kalau tade life jacket nie...mula la aku pikir bebukan...

kojah: korg tau tak apa benda 1st yang aku nak capai if sumthing happen?
mereka: apa benda?
kojah: life jacket kat drebar tuhhhh

wakluuuuuuuuuuu!!kerusi lak yang pakai life jacket tuh...baik bg akuuuuu!


alhamdulillah lega ati aku bila dah sampai...hihihihi

aku nie ske laut tapi penakuttt =P


bila dah sampai Labuan, kena la tny orang...tempat orang mana kita tau kan...so bertanya itu adalah penting!

kak, mana ambassador 2 ya kak?
ohhh dekat je...
kena naik cab ke kak?
tak payah laaa...jalan kaki je area Labuan nie...sesat2 jumpa jalan balik...
ok kak...


wahhhhhhh ciap ngan map bagai...kat Labuan je la ada map punnn...hiks!


baru ku tahu ambassador 2 adalah hotel baru...tak dok signboard pape wei...tuh yang kitorg terlajak sampai hotel akak tuh...

bangunan kiri itu adalah library Labuan...


selamat tiba di ambassador 2...masa nie ktorg sampai awal ckit...masa check in belom tiba...so dia suro ktorg tunggu n wat payment dulu...deposit pun kena bayar sekali...tanya la deposit berapa kan...alih2 beratussssss...mak ai, banyaknyaaaaaaaaa!!dahla masing2 dah kering kontang...kering kontang masa tuh je la...hehehe nie kes malas nak kuarkan duwet dari atm...

pung pang pung pang ktorg decide...jom carik hotel yang lebih murahhhhh...


mencari dan teros mencari...


mehla kita singgah makan dulu...dah lapar nie wei...


bihun seafood yang sgt2 tawar!!serius, makanan Sabah nie byk tawar2 la...tapi dorg ada sediakan kicap semua2 tuh...ke dia nak suro kita add up sendiri??


jumpa gak akhirnyaaaaa...apa ek nama hotel nie??luar dia nampak buroks jerk...tapi dalam dia cantekkkkk...lagik baik dari malar hotel kat KK nun...

ha, nama dia hotel asia...*pas tny nama hotel kat Zati...huhu* hurmmmm, hotel dia mmg dekat gile ngan bazar labuan...


baring2 jap mohla kita kuar jalan2...masa nie aku dah contact2 Kak Dee dah...kebetulan wei jumpa bloggers yang nak g Sabah sama2...tapi tak ada la sama sgt sebenarnya...kitorg cuma sempat bercemolot bagai kat Labuan nie je...


sementara tunggu Kak Dee, ktorg g tgk kain2 dulu...masa nie Kak Dee baru sampai Labuan dari klia...so kitorg plan nak round2 Labuan together-gether...

murahhhh wei kain2 kat Sabah nie...aku dah penah compare rege dah...kan aku penah datang Labuan bulan 12 taun lepas...hehehe

next entry kita round2 Labuan yeeeeeeee...



13 comments:

Dee said...

wei..kalo akak pun takut naik bot x pakai life jacket..giler apa..jauh ko jln tu kojah..dari jeti ke tu lalu dpn hotel akak..patutlah kurus..eh..apsal kema x eh? tetttt!!..lariiiikkkkk!!

khaLifah feDi said...

naik bas or naik feri mmg 3 hours ker? isk2 !!!

[z@ck] said...

x challenging la klu pkai life jacket..
hahaha

atty's said...

nasib takde apa2 tak pakai lifejacket..huhuuhh..nampak cam shedap je mihun tu tapi tawr ye..

neezareef said...

perghh..aku pn ngeri bab2 laut nih..x jejak bumi..hihi

eddie dewanaga said...

hehehe... kalau speedboat tu karam mcm titanic, lu grab member lu kema je... dia gerenti tak tenggelam.

Oops!

lily lotus said...

terangnya waktu subuh dia ekk

Shafie said...

hi cik kojah..rindu nk mai cni.hehe

tenet sy prob nk jengah2 entry baru..ni baru sempat bkk jap..heee

sambung citer sabah ye :)

DilOt said...

suke laut tp naik bot xsuke..mabuk ar...

kojah said...

dear Dee,
sebab dia makan yg lebihhh...ampunnnnnn kema =P

dear kf,
naik bas awl ckit la...tp kena g menumbok dulu...bro tak baca ke entry nie??klu naik ferry mmg 3 jam la...

dear zack,
hahahaha mmg ponnn tapi cuak yg lebih...

dear atty,
mmg tawar sgt2 kakkkkk

dear neezareef,
sy ngeri2 tapi sukeeee...

dear eddie,
tak leh kutuk lebih2 bro...dia ada blog...larikkkkkkk

dear lily lotus,
tue la kak...masa dorg mcm cepat sejam lak...

dear shafie,
ingtkn dh sombunk =P

dear dilot,
klu mabuk letak minyak angin tau =)

Shafie said...

sy xsombongnye ngn cik kojah :P

ala asal chatbox da expired..hehe

CATZ said...

wow..
mencabarnya perjalanan u ols...
menarik...
:)
kagum dgn org yg travel mcm u ols..
tapi must be good experience...
keep updating ya..
nak baca..

catz

kojah said...

dear shafie,
nak tukar chatbox lain tp tade masa...

dear catz,
tq kak...tros terjah blog nie ye...=)

Page number