My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, July 03, 2009

Zoo Negara!!

Adeh, actually idea nak g zoo nie bukan idea dari aku...so aku fikir2 balik cam best gak kan...dah la ntah tahun bila ntah last aku jejak cni...masa aku bebudak dulu ada la kot...besau2 nih nan adoooo...

jom kita layannnnnn...sabau ye ols...entry nie penuh ngan gambau...hehe


gerak dari seremban dalam kol 12 cmtue...sampai cni dalam kol 2 lbh...lama tuhhhhhh...sbb ada org tue tido mati...hiks!kalau tak, aku rasa dalam sejam dah leh sampai dah...


masuk2 zoo, tros nampak tram kaler pink nie...harusssssss la bergambar noks!

haaa, nak masuk zoo nie for adults RM 15...for children bape aa...acik lupo la...ater aku tak bawak bebudak kan...leh accept tak alasan aku nie?

*jap...3-12yrs = RM6
below 3 yrs = free


mana binatang2 nie??jalan la depan ckit bang...tak kan mula2 masuk zoo dah nak nampak gajah plak...kang terkejut beruk lak kang...


ui gayutttttt...cam sonok je aku tgk...hahaha tapi aku ske gak gayut kat tiang besi mcm kat taman permainan yg kena pas2 tgn sampai ke hujung tue...ala kalau kat PLKN tuh kalau tak lepas benda alah tuh, confirm masuk dalam air nyer...hahahaha eh2, aku tak terpilih g PLKN pun tau...tapi aku sgt2 berminat...sobsobsob =(


sampai2 dah nak dekat kol 3, so harusss la kita terjah show nie dulu...rugiii oh kalau terlepas!

nie masa burung tue naikkan bendera kat tiang...alaaa, macam masa kita kat sekolah dulu2...pengawas naikkan bendera kat tiang...ha, burung pun pandai tau!


yang nie plak burung tue pusing2 ikot gelung...memg menarik sgt2 la sbb dia cam pusing badan dia dulu baru dia g ke next gelung...paham dak nie??tak paham g la terjah zoo negara...lalalala


singa laut kecik nie namanya Domby...tengokkkkkkkk!!binatang pun pandai kutip2 sampah tau...nih korg nie, kemain lagik buang2 sampah merata2 yerk!lagik2 mak2 budak yang dok buang pampers kat toilet tuh...opsssss!lenkali buang ler dlm tong sampah...gelikkk lak aku tgk...


burung nie mmg pandaiiiii...kira donation to them la...sape2 pun leh pegang duwet smbil berdiri, then burung tue akan dtg la kat korg utk collect duwet yg korg pegang tuh...tapi burung nie demand tau!cape2 yang pegang seringgit tuh burung nie taknak amik...hahahahaha

aku teringin gak nak bgn wat cenggitu tapi tak wat plak...nyosal!


nie la burung tuuu...n of coz la ngan tuannya...


nie singa laut besarrrrrr...Bard namanya...tapi Bard nie cam pemalas ckit compared to Domby...ntah bape byk ntah tuan dia upah ikan, baru la dia jalan ckit...huh!


pix ini menjelaskan segala-galanya...hahahaha alaaaaa, yang gado muda2 dulu =P huh!cam ker* je aku rasa kan...tapi nie baru 1st time gado besar camnie...coz of hurm hurm but nOt 3rd party ok!

dah dah, tak leh lelebih...kang marah lak dia =)


pastu jomla kita terjah aquarium lak...









luar aquarium...





ikan nie bapakkkkk punya la besau...ikan apa ntah...idak la teman tau...huhu



adeh, silap letak aaa...patutnya aku letak pix nie kat show atas nun...

nie la time show diadakan...pastikan korg tak terlepas show nie...yela, rugi la kan bayau mahal2 nie even show dia tak ada la meletops cam show2 kat oversea nun...

ha, model tuh korg tak yah tgk la...tgk time show tuh jerk! =P


cakkkkkk!btol2 dia pandang camera aku...cam tau2 je kan...hehe


yang nie mmg pemalas tol la...nak rendam dlm air sajork...


haha sib baik pix nie tak clear kan...tak payah la korg tgk betol2...nih ha penyebab H1 N1 tuhhhh...


kerbau eh?utk u ols yang dok town yang tak penah tgk nie la tompatnya...


nie pun pemalas gak...eh2, rata2 haiwan dalam nie pemalas2 la...tak aktif ponnnn...yela, tak kan manusia je pemalas, haiwan pun pemalas gak...ye dok?






brg nie yang sempat aku boli...FM ngan bunga solar yang letak kat kete tuh...nak bg adiah to my beloved mom =)


pOsing sat no...harus la bleh kan...kata aku ada membeli...byk gak la souvenir shop kat cni...ada la dlm 2-3...ke lebih??


macam-macam adooooo...






buaya nie mcm mati hidup segan tak mahu jerk...berpura2 la tuh...kalau ada org terjatuh ke, tros ngappppppp!!


tgh2 di kelilingi haiwan nie, tetibe tuttt tutttt tuttt tutttt...

kojah: ha, nape?
zati: amacam progress kita?

kojah: beressss!!tak sabar aku...haha

zati: aku pun tak sabar dowhhhh...hahahahaha



huiii ko...btol2 cam pandang kat aku...eh, bukan aku...maro la...takotttttttt =P


sambil jalan sambil kunyah pop corn...mmg masyukkkkkk~


sehati sejiwa...phewwwwwitttttttt!!~

dok la rapat2 lagikkk...muahahahahahahaha!!






aktif btol anak ziraff tuh...berlari2 ko...mcm main kejar2 ngan makpak eh...

mesraaaaaaaaaaaaaa :-)


Last buat nOt least, this pix...capek aku nak siapkan entry nie...ngan gmbau jap ado, jap tak ado...

nie pe kes ntah photo corner kat cni...cam dalam hutannn je aku tgk...eh2, zoo mmg la kat hutan...mmgla, tapi org dtg bukan nak tgk hutan kot tapi nak tgk binatang...hiks!

k daaaaaaa...sampai di sini sahaja...suggestion aku cuma satu, patutnya student price harga lain laaaa...aterr student tak dok duwet...haha overr nyah!nak murah sajork =P

eh2, ada satu lg...binatang2 tuh kena la aktif...jgnla malas2 sgt...tak best la cmnie...tak rock okeyh!





9 comments:

atty's said...

kty suka train pink tuh..

nURmALa mAZLan said...

dik..harga tiket skang RM15 kan
akak ada call zoo aritu..
wakakakaka`
abg kau tu beria² ajak akak gi zoo
ntah apa yg ada ntah

eddie dewanaga said...

gambo rimau takde pun Jah...
huh, ada nampak naga tak kat situ..??

ChiLaBaey's said...

Saya baru pergi zoo negara semalam dengan anak2 buah dan adik2.... siap register nak jadi volenteer lagi....

Ms.Lilies said...

btw psl hotel tu adik ipar akak yg tourist guide tu ckp dedua hotel yg kojah mention x best..

akak mmg stay kat strawberry tapi pilih chalet sbb kami pegi ramai2 dalam 15 org...kalo nak budget bolehla stay situ.kemudahan asas semua ada kecuali towel la..selimut adalah yg biasa2 je..

yg adik ipar akak syorkan kat kinabalu pine resort or kojah boleh check lain2 kat www.beautifulkk.net

have a nice trip ya

Ms.Lilies said...

kalo tak boleh dot net try ww.beautifulkk.com

Ms.Lilies said...

http://beautifulkk.com/2008/03/06/kinabalu-pine-resort/

kalo chalet strawberry tu dia x mcm ni...kira kinabalu pine ni lagik okla..

imahgiro said...

weh..binatang pun nak suruh rock kerrr..haha..nyway tahniah dah couple balik..ehem2

kojah said...

dear atty,
sbb kaler pink ek kak?hehe

dear nurmala,
a'ah kak...15hengget utk adult...yela, abg akak nk honeymoon la tue...hehe

dear eddie,
eh rimau bukan ada ke?naga?tak dok la bro...

dear chilabeay,
wow vounteer?gooddddddd!

dear ms lilies,
thanks so much kak...muah muah!

dear imahgiro,
hehe tQ...ala, kena la rock...br la yg tgk nie enjoy...hehe

Page number