My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, June 01, 2009

Rawatan Dato' Harun Din...

aku suggest korg cube rawatan nieeeee...InsyaAllah, setiap penyakit itu ada penawarnya =)















so aku ngan my mom bgn kol bape?kol 3 lbh pg okkkk...spt biasa, yg lain busy memanjangggg...tp kali nie busy tdo plaks...huh!

so ktorg gerak dlm kol 4...kek mano tompatnya??kek bangi nun haaaaa...kalau korg exit tol plus bangi tue, korg g straight je...then korg akan jumpa roundabout, korg amik pukul 12...jalan terossss je pastu korg jumpa roundabout lagikkk...kali nie korg amik pukul 9...jalan depan ckit je, masa nie korg kena himpit blah kanan...sbb korg kena turn right...bila dah masuk kanan tue, korg follow je signboard yg dah ada...mudah kan??nak lagik mudah, bila korg exit tol bangi je, korg ikot je signboard nak g equatorial hotel...tapi jgnla lajak sampai hotel tuhhh...sebelum sampai hotel tuh, korg kena la turn right...

yg nie lagik2 mudah la...
















sampai2 nak dekat kol 5...cube korg tgk, berderetttt dah kete ok...yg tdo dlm kete pun ado...
















so marilah kita beratur...jgn nak potong line plak...nampak tak arrow aku wat tuh??tue kerusi2 yang org dah cop laaaa...masa ktorg sampai nie, kat luar pagar gak la ktorg beratur...mmg dah pjgggg queue nyerrrr...

so kalau korg nak cop plg awal, dalam kol 2 pg gitu la korg dah kena muncul kat cni...notice to u, dato' Harun Din hanya merawat 200 pesakit sahaja!kalau korg beratur yg ke 300 ke, mmg confirm korg tak akan berjumpa ngan harun din...dia akan bg anak buah dia utk rawat korg...
















nie la pusat perubatannya...tempat berubat tue kat bawah...kat ats tuh tmpt solat aka surau...

mcm2 org dari seluruh negeri yg dtgggg...yg queue dpn aku tue dari perak, yg blakang aku plak dari johor...pastu bukan melayu jeeeee, kerl n cino pun adooooo...!
















so tak kan aku ngan mak aku nak melangukkkk queue je kan?harusss la ktorg naik g surau...sebelum2 tue, korg pesan la kat org depan korg yg korg akan dtg blk...kira cam cop la tmpt korg tuhhh...

so dpt la aku tdo...hiks!tp kejap je la aku dpt tdo ngan aman pun...sah2 la azan subuh akan berkumandang...pe lg??semayang la oitttt!tak kan sambung tdo lak...hehehehe

masa aku mamai2 baru bgn tdo, dtg la dato' harun din nak semayang subuh...mmg terkesima gak la aku...putihnyerrrrrrrrrrrrrr!!berseri2 muka dia...tuh org ckp cahaya keimanan...
















pas semayang subuh segala, ktorg turun la blk utk sambung queue...nanti dia akan bg borang kat korg ikot turutan korg beratur laaaa...so my turn adalah yg ke-88!!dapat la aku jumpa face-to-face dato' harun din nieee...kalau korg dpt num 201 pun korg tak dpt jumpa ngan dia...

pastu isi la sesiap segala mak nenek yg dia nak dlm borg tuhhhh...ha lg 1, aku sarankan korg berpakaian la pakaian yg menutup aurat...eh2, pakai jeans ngan t'shirt menutup aurat ke??tp aku sarankan korg pakai baju kurung jeee...tudung jgn tak pakai plak...sbbnya kalau korg pakai jeans, dia akan suruh korg sarung jubah tross...eEeEe, malula org dok pndg2 weiii!
















korg kena bwk gak air botol...kalau lupe bwk, kat cni pun ada jual...nak lagik senang, bwk maker sekalikkk...sonang korg nak tulis nama2 korg kat botol tuhhh...yela, org bukan ckit cek nooooo...beratusssss!

bila korg dah beli air botol, korg letak la air tue kat atas meja nie...jap lagi dato' harun din akan baca doa ckit2 pastu dia akan tiup kat setiap botol air kat atas meja nie...

part nie la yg sedihhhh...bila dato' harun din baca selawat, eh2 selawat ke org panggil ek?yang gini tue, sallallahuala muhammad, sallallahuala wassalam, sallallahuala muhammad, sallallahuala wassalam...ngan tgk air muka dia lagikkk...mengalir gak la air mata aku nihhh...huhu ada aku nampak tuh, dia mcm tomboy la, menangis bagai nak rakkk okkkkk...mungkin dia dah insafff kot...















pastu korg tunggu la turn korg...borg yg korg isi td korg kena pegang sampai la num korg kena panggil...uish, baru yg ke-48...jenuh gak la nak tunggu turn aku...dalam kol 9 lbh baru sampai turn aku...

paham dok tulisan jawi kat atas tuh??aku dulu adalah x-smka almashoor (p) kat penang nun...hehehehe tp ada la dalam 2-3 bulan je aku sekolah ctu...so dptla aku phm pe yg dorg tulis tuhhhh...

"Dan kami turunkan dari Al-Quran yang padanya ada ayat penyembuh penyakit dan rahmat bagi orang2 mukmin"
















gambar depan2 dato' harun din nan adoooo...isk, takuttt la aku nak snap muka dia...aterrr keliling dia anak buah dia dok jaga weiiii...7 org tuhhhh...aku ciap teleng2 lagik pale aku semata2 nak kira bape org...hahahaha so dalam bilik dia tuh, 3org pesakit masuk sekalik...alah, bukan masuk sekali...kiranya ada 3 kerusi la...nanti dia akan pusing2 la dok berubat korg...dia berubat semuanya dia baca ayat2 dari Al-Quran...

nie aku nak share ckit la story aku...dulu aku penah sakit 'sesuatu' gakkkk...pg spital doc scan bagai tp doc ckp tak ada pape...spital pun bukan spital biasa2 u ols...spital yg cekik darah tuh!tp aku tak puas ati la...sbb sakit!pastu aku g cni, makin lama makin tak sakit sampai la sekarang...benda tue pun makin lama makin susut...Alhamdulillah, aku panjatkan...
















so kalau korg nak info lagik, korg leh view at darussyifa @ email to alsyifa@streamyx.com...

ingttttttttt!!rawatan berjumpa dato' harun din hanya ari selasa pagi sahaja!!


14 comments:

mummysyafie said...

salam kojah, akak nak share gak pengalaman berubat kat darul syifa ni.

anak akak yang pertama kena sawan tangis tau sejak lahir. maksudnya tiba maghrib hingga subuh dier akan menangis tanpa henti. diam pun time tido. itupun dalam sejam gitu.

pelagai usaha akak cuba. termasuk jumpa bidan kat kuching time akak balik kampung. rasanya dah berpuluh orang juga la akak jumpa.

dengan berat badan yang susut, muka pucat lesi..aku mengeluh ngan opismate. dier yang syorkan tempat ni..so daripada tak tahu jalan tu, akak bertanya la ngan sesiapa je yang akak jumpa kat tepi jalan. alhamdulilah...akhir nya jumpa jugak ngan Darul Syifa ni

bayang kan, anak akak dari usia sebulan hingga 3 bulan menangis malam...tiba je hari tu..siangnya pegi bawak ke Darul Syifa...malam nya dier tido lena. akak pun buat pertama kali nya sejak tiga bulan boleh menikmati tido malam yang nyeyak.

fahmi latiff said...

salam kojah

ni anak buah dia... kalau nak cuba boleh... insyaallah... :)tapi kat melaka... oghe kelate ustaz Wan Asrul

http://terapi-alfatah.blogspot.com/

eddie dewanaga said...

kalau sakit2 yg tak nampak zahirnya, boleh la kann... ada 2-3 rakan dari JB pun penah ke sana juga, cukup popular hingga ke Singapura.

Nurul said...

ya ka kojah? urm.. mau try jugaklah.. bgus awk ade wat post ni.. nape kiter tak tau awk pun ade sakit misteri cam kiter? smoga cepat sembuh.. :D

T.O.P.E.X said...

sallahu? ke sallallahu? sorie aku jahil je kojah oi.
heh~

Dee said...

seb baik ujung2 ko bgtau dato' harun din ada ari selasa je..akak mmg tau queue dia pjg gitu..sbb my bffnyer adik student darussyifa..ko kalo nk blaja pun leh gak kojah..daftarlah..dorang amik student setahun skali kot..tp ada interview arh..

nURmALa mAZLan said...

ha...pak mertua akak pon selalu gak gi sini..kat bangi kalau x silap kan?

kojah said...

dear mummysyafie,
alhamdulillah, sekarang anak akak dah ok kan...yela, kadang2 kita lupe cara berubat yang nie kan...

dear fahmi,
anyway, tQ byk2...alhamdulillah, cukup je ngan harun din nie...

dear eddie,
tuela, mmg merata ceruk yg dtg!

dear nurul,
bukan sakit misteri sgt pun...looks like cancer...nauzubillah!!tp skang dah ok...

dear topex,
kamu la yg betol kot...tQ!sy pun baru betolkan...

dear dee,
belaja kak??alamakkkk, yg blaja skang nie pun xabis lg...huhu

dear nurmala mazlan,
a'ah kat bangi kak...

mummYaeesh said...

wah tak aci..soh org jaga queue tp dia g tdo!woohoo..

kojah said...

hahahaha *gelak sambil guling2

adenium said...

byk kali gak dah g sini... teman org,... bawak org,...sendiri gi...tapi lom penah jumpa ngan dato' haron din sendiri lagik.. :-(

kojah said...

harusss kena jumpa kak...rasa tenang je ati nie =)

mummy Darin said...

dulu masa pregnant, saya kena sakit kepala yang amat sangat.... dari hari sabtu sakit kepala, baring salah, duduk salah, nak makan pun salah, amik mc semua bagai smapai doc bg seminggu... hari isnin tu selubung je dalam selimut + bukak air-cond, x kurang pun.. last - last hari selasa petang tu (pg tu gi klinik sambung mc lagik), pergi sini..Alhamdulillah balik tu terus sihat.. esoknya mc boleh masak nasi and makan sendiri.. walaupun just jumpa anak muridnya.. kalau kita yakin... Alhamdulillah... sihat jugak..

kojah said...

Alhamdulillah...moga2 kita akan sihat selamanya...

Page number