My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Saturday, June 13, 2009

Steps dari komuter seremban ke terminal one...

meh aku nak gtau ckit meh...kalau korg turun kat komuter seremban n nak ke terminal one (station bus) korg kena lalu ikot jalan nie laaa...yela, ramai kot yang jumpa aku pastu dok tny mcm mana nak g terminal one...
















tapi alamakkkk...gambar aku terbalik sudah...nie cam dari terminal nak ke komuter jerk...

layannnn je ea...

1st korg kena lalu ikot tunnel bawah tanah nie...benda nie baru buat tau u ols...selama nie org ramai selalu dok cross jalan besau tuh jerk...bahaya!
















dah keluar dari tunnel, korg akan nampak pondok polis nihhh...masa aku lalu nie, ada la 2 org polis dok jaga...ciap ngan cctv sekalikkk...

tapi gatal plak polis2 kat ctu...

polis: hai dik...nampak macam takut je...nak abg teman?
kojah: *terdiam* (dalam ati mmg takutttt pun, meh la teman aku!)

huh!!!!!!!!
















macam mana la muka aku tak takut...gelap kooooooo!!aku mula la pikir yang bukan2...pikir penyangak akan keluar ikot lalang2 tepi tuh ke, tetibe ada penjahat tunjuk pisto ke...lgpn polis2 tuh bukannya dok pandang kita 24 jam...dorg pun sure ralit dok borak ke pe kan...
















bila dah jalan kedepan ckit, dah nak sampai ke komuter tue, baru la cerahhhh ckit...tapi jauhhhh gle bagi aku kalau lalu ikot jalan nie...tapi takde pilihan la kan...semua org kena lalu jalan nie dah...

hurmmmm, sumtimes new facilities memudahkan kita but sumtimes menyukarkan kita gakkkk...



8 comments:

niesaHM said...

oh dah lawa ek..dulu2 tak camni..de ikut jln kecik pastu lintas jln bru smpai terminal one..semuanya dah maju.. lama betol tak pergi seremban!

atty's said...

dulu selalu naik komuter dr kajang ke seremban lepas tu ikut shorcut ke terminal 1..lama sgt dah..time bercinta masa tuh..lupa dah

DilOt said...

la ye ke..dh de jalan baru...dh lame tak lalu di sane...

dah de jalan lain rupenye..

eddie dewanaga said...

cantik cross tunnel tu...

Dee said...

wui..dh ada tunnel..dulu2 masa dating2 ngan hubby..cross je..kt luar tu..hihihi..smpi seremban dating..bila time dh boring ngan kl lah..lgpun cendol kat somban (serembanlah tu) sodap..hahaha..

kecik said...

dah lama dah ada benda ni.
tapi mula-mula buat dulu lagi menyeramkan.sebab tak ada pondok polis tu.
okay, pondok ke? hentamla.
huhu

sekarang dah macam biasa sebab tiap-tiap minggu kena ulang alik seremban-kl. huhu

sue's blog said...

hi dikk..dh lame akk tak turun seremban..dulu rajinla gak sbb akk sekolah kt teknik ampangan tue pun dh lame gler..tahun ended 19++..:p..dh ade tunnel erk??..bgus la cume tul ckp adik tue..kena berhati2 klo lalu tunnel ni..bahaya sentiasa menjelma...

kojah said...

dear niesaHM,
mehla surun somban...

dear atty,
mohla dtg somban blk...ukir kenangan kak...hehe

dear dilot,
a'ah...tunnel baru...huhu

dear eddie,
harga pun cantikkk

dear dee,
uihhh, bercintan smpi somban ek kak...cayalahhh...cendol ktne kak??

dear kecik,
owhh nie yg ulang alik lg ponat kan...

dear sue,
owhh akak sek teknik ampangan...mohla minam2 kt somban...

Page number