My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, June 23, 2009

Family day PDRM...

adoiii...pix masak2 mlm tuh aku terdelete la...tak pe la, tgk pix yang nie saje la...
















lmbt ok ktorg gerak g tasik titiwangsa nun...dalam kol 7 lbh baru kua umah...apakah??padahal semua org bgn pg2...aku pun kol 5 lbh dah celik mata dah...

















sampai2 event nie dah start pun...masa tuh dorg ngah wat tarian poco2...dan aku rasa gerai makcik aku la yg dtg plg lmbt...muahahaha!!

malu ok org dok pandang2...tapi pix atas nie masa VVIP dok lawat setiap gerai...sebelah kanan gerai we ols adalah gerai roti john, sebelah kiri lak gerai nasik ayam...roti john dia mmg meletopppp abis la...aku pn terliur gak tp baru aku nak beli, tgk2 dh abis...sob sob sob!






















'kasut kakak jah cantik la'...'sama la kasut kakak jah ngan baju adik'

puji ada makna okeyyyyy!











aku ngan kakak dak tembam nie hanya tlg2 di belakang tabir sajork...cam potong2 sayur, potong2 buah, kemas2 brg, kopek telur...cenggitu la...hahaha

aku tak join pun pape activity yang dianjurkan nie...even ada aksi penerjun payung terjun pun aku tak tgk...busy maaaaaa...
















cousin aku pn jual gak...tapi jual air2 kotak...
















2 org makcik aku yg menjual...yg baju biru tue adik mak aku...jual nasi dagang...
















nie makcik aku lg sorg aka akak mak aku...mmg superb tol la makcik aku nie...rajinnnnn sesgt bab2 masak nih...even pas balik keje penat2 tros berkungfu utk masak kat dapur...no rest2...

makcik aku nie plak jual nasik lemak + nasik kerabu...aterrr ktorg darah daging kelantanese...






















ayam masak merah + ikan tongkol + kerang + daging + sambal ikan bilis...

















alkisahnya dalam pukul 11 cenggitu, cousin aku nie ajak teman dia jumpa 'ah long'...wakakakaka!!aku memula cam tak nak la...yela, aku dah janji ngan sorg akak nih...tapi alih2 aku terikot gakkk...huhu aku plak senget ckit masa nih, leh plak tak calling2 akak tue dulu...ampunnnnnnn kak!

pstTtTtTt, nampk cam mak pegang anak tak? =P
















so masa ktorg nak keluarkan kete, ada la sebuah kete nie dok reverse2 tak tentu hala...dia nak parking tapi tak reti parking...alahaiiii!lemah tol aku tgk ngan driver pompuan skang nie...*matik la kutuk kaum sejenis*

tuh haaaa...kan byk lagik space blah kiri tuhh...









































































5 muka yang berbeza2...huhu yg last nie kira dah tahap bosannn sgt la tuh...sbb aku dok snap byk kali...
















nie la 'ah long' nyerrr!!yg gems pakai baju kaler grey tuhhh...=P

kak, sbb tue la sy lmbt...salahkan ah long nie tauuuuu...hehehe *dan2 nak salahkan org lain plakkk*
















Dah (kakak), Amelya (adik), Kojah...

Cousin aku yg Dah nie sebenarnya sebaya ngan akak aku tapi lg close ngan aku...huhu





















Dalam kol 3 lbh ktorg dah siap2 utk pulangggg...

uiks, nape tikar aku terangkat2 tuh?makcik aku la nie dok bising2 nak ngemas...aku plak nak sakan bergambar...hohoho

*apasal tak ramai org dtg cni ek??byk yg tak laku ohhhh...ada tuh jual 10hengget utk 5 bungkus nasik beriani...apa sudah jadi????
*nampak Idayu Farhana...pe kabar ye?




10 comments:

eddie dewanaga said...

bila abis cuti Jah..?
budak2 Uni-KL banyak bersepah kat JB ni, hehehe... member2 brader kecik gua. Banyak aktiviti 'melawat kawasan' agaknya...

Khas Lysha said...

masa akk lalu lalang akk ada dgr org jual nasi briani 5 bgkus 10 hengget tu.
org x ramai pasal thn ni aktiviti diorg abis cepat sgt. pkl 1 org dah mula bosan pasal dah xde aktiviti tu yg ramai blah. tp sedih biler tgk ada gerai yg masih banyak makann x abis. syg nyer...

*dgr tak suara isteri tan sri musa nyanyi?.. 'sedap' giler kan... :p ampun puan sri... *

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

event pe ni kojah?

atty's said...

murah camtu ke jah,.kalo den tau ..den borong seperiuk..

kojah said...

dear eddie,
20hb 7 br start class...huhu alah, coti2 nie pn dorg nk melawat kawasan...klu x asyik busy study sajork...

dear khas,
xdgr la kak...sy xfollow lgsung activity dia...busy...huhu

dear wan 2 juz,
family day polis diraja malaysia la kak...kat taman tasik titiwangsa...

kojah said...

dear atty,
murah btol2 la kak...sbb tak lakuuuu...rugi akak xdtg...hoho

Dee said...

family day tp food kena beli sendiri ke? sian ar...betul function u oll kejap sgt..patut buat whole day..cam company hubby kt cidb..baru laku kot..tp we oll mkn2 suma free..ahaks!!

kojah said...

a'ah, food kne bli sndri...sian sy kan kak?huhu tuh la, patutnya wat seharian...baru lakuuuu...

Zarpeno said...

aih,roti john dia adabom ka..hehe

kojah said...

uiii, nape ada bom lak??

Page number