My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, June 11, 2009

Nape korg letak word verification???

*scroll down for the next entry please*

aku dah lama sebenarnya tergerak ati untuk buat entry nie...tapi bila aku tgk je blog mummyhaqq yang dia buat entry pasal word verification nih, teros aku nak wat laju2...huhu

sebelum2 tue, saya nak tanya...nape korg wat word verification nih ea???bagi aku cam menyusahkan sajork...yela, korg nak suruh org comment tapi yang tukang comment nih terpaksa jegilkan mata semata2 nak tgk words tuhhh...payah ok!














haaaaaaa mcm nie la...kadang2 ada gak aku tersilap taip huruf2 tuh...pastu kena taip balik...susah noks!

sampai aku naik rimas gak la nk leave comments kat sesape yang ada benda alah nie...ke ada kepentingan pape ek korg letak bnda nih??

kalau tak ada kepentingan tuh, g la delete u ols...mcm nih ha...meh aku ajar meh...

pergi ke SETTINGS - COMMENTS - WORD VERIFICATION FOR COMMENTS - OFF...

done!

*ampun kak arnirina, saya cilok picture akak...



17 comments:

princessdHani said...

word verification utk elak autospamming yang bley menjahanamkan blog @ pc itu sendiri :)

MaMa aYiN_FaSHa said...

akak punya ada tak???

Zarpeno said...

hah ya ini brtujan utk mgelakkan spamming yg bkal myerabutkan page.harap maaf.

kesulitan kini kesenangan masa hadapan.cewah macam signboard org buat jln.hehe

arnirina said...

cilok aje laaa..hehehe..actually menda alah ni utk elak spam..tapi nyusah la kan?kan?

JIVEBUMZ said...

sama la akak pon rasa masalah kalo ade blogger yg taruk menatang nie..huhu time kasih la bitau dorg eh

JiEjAh_DeEn said...

akak pun x sukak .. dr rajin terus malas nak komen hahahaa

atty's said...

kojah..gathering 28 june..will be on..

masuk sini jah..
http://szsh.blogspot.com/

sue's blog said...

xpernah tau pun pasal word verification ni..bila baca psl ni baru perasan..

mmg menyusahkan klu nak bagi comment..betul3x..so kte pun g la off word verification kt blog kite..

tapi ble baca commet org lain psal autospamming yg leh merosakkn blog n pc kite..so kte on balikk word verification kat blog kite..hehe..

macam lalang tul la kite ni..

salam perkenalan kojah..:p..

rillys said...

hehe...same answer...utk avoid spamming...klau tak kena takpe...klau dah kena abislah...hehe

PakciQue said...

˙uɐʞ sıqɐɥ ɹɐlndod ƃuɐɯǝɯ ƃolq nɐlɐʞ ɥɐluıɐl ˙uɐʞɥɐsnʎuǝɯ ƃuɐɯǝɯ qɐqǝs ˙ʞɐʇǝl ʞɐu ɥɐlnlɹǝd ʞɐʇ 'ıdɐʇ ˙ɯɐds ɐuǝʞ ƃolq ʞɐlǝƃuǝɯ ʞnʇun ısƃunɟ ƃuɐɯǝɯ

http://noorhidayat.com

Dee said...

utk elak spam kojah..tpkan..kalo benda tu ada..akak komen gak..no hal pun..sbb tu ke ko jrg komen blog akak? wakaka..

niesaHM said...

my reason is to avoid spam.. ;)

kojah said...

dear princessHani,
owhhh elak spam ek...

dear mama_ayin,
xprasan la kak...nnti sy check blk...hehe

dear zarpeno,
owhhh sbb tuh ke...ada pengalaman wat signboard jln ke?huhu

dear arnirina,
hehe tuh la...nyusahkn org...

dear jivebumz,
tapi dorg kata utk elak spam kak...so cmne??huhu

dear jiejah,
sama la kak...tp dorg kata utk elak spam yg leh rosakkan pc...so cmno tuh??huhu

dear atty,
orite...roger kak...

dear sue,
tuela sy pn tetibe cm nak wat word verification nih plak...hahahaha

dear rillys,
owh gitu eh kak?sy xtau pun...

dear pakciQue,
owh xperlu letak ek?hehe jap, nape ayat2 terbalik tuh???

dear Dee,
tak ada lah kak...sy skang ngah xda mood...mmood sedih ada lg...nnti sy comment blog akak byk2 tau...

dear niesaHM,
owhhh baru tau nak avoid spam...

adenium said...

gi google naper perlu ada mende alah tuh....

eddie dewanaga said...

setuju...!!!!

hehehe...

ed said...

spamming..klu da kene..mau dpt 200 comment yg merapu2 backlink ke web2 prono n seangkatan dengannyer... :)

http://luvlive.ystop.org

kojah said...

dear adenium,
baru tau...huhu

dear eddie,
=P

dear ed,
owhhh tQ for da info =)

Page number