My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, June 02, 2009

Train Seremban tO Kelantan...

oOoOoOo balik kg...oOoOoOo balik kg...oOoOoOo balik kg...hati girang...
perjalanan jauh tak ku rasa
kerna hati ku melonjak sama
ingin berjumpa sanak saudara
yang selalu bermata di mataaaa...

aku balik kg ngan mak aku sajork...sejak nenek aku dah tak ada nie, makin kerap lak mak aku blk...eh2, dulu bukan tak kerap...kerap gakkk...tp yolaaaa, tok ayah aku sorg2 kat kg nun haaa...yg ado anak2 laki dia je...anak laki nie bleh harap ke??opsss! =P




















gerakkk dari seremban n of course la sampai kelantan...oh yaaa!mmg KAMPUNG aku kat kelantan tp aku tak pernah duduk@tinggal@sekolah@belajar kat kelantan yeeeeee...mak pak aku mmg org kelantan...aku org mana??so aku pelikkk oh bila dgr suara2 sumbang belakang aku yg dok ckp, 'ko org kelantan tp tak pernah ckp kelantan'!!heloooooooooooooooo!!kg aku je kottt, mak pak aku je kotttt, aku pun tak pernah duduk sana la weiiii!!ada plak mulut2 jahat yg ckp aku lupe daratan...hek elehhhhhhhhhh!!mau aku sekeh ko kangggg!!kalau aku lupe daratan, baik aku tak payah introduce diri aku yang aku nie ada unsur2 kelantanese gakkk...aku tak pernah tak blk kg okkk...tak pahammmm aku ngan org2 camnie...

ngan family aku leh la aku nak ckp kelantan kan...aterrr parents aku org kelantan...kang kalau aku kecek qlate kang, mau korg dok gelak terbahak2 cakap cam org siam...slang siam ok!aku penah try ckp2 kelantan ngan kengkwn aku yg mmg asal kelantan...tp dorg dok gelak tak sudahhh...so camne???ngan maro pun aku tak pernah ckp kelantan ok!




















so ktorg amik tmpt tdo...nie kali-3 aku naik train ngan tmpt tdo...1st dulu mmg jakunnn abis la!masa tue aku g perlis ngan cousin aku...hehehe

so rege tmpat tdo ni dari seremban ke wakaf bharu, kelantan RM45...rege tmpt tdo atas ngan bwh lain2 tau...yg atas murah ckit...tp aku tak tau bape rege nyer...ups!nnti rege dia lagikkk naik tauu...sbb aku baca paper aritue ckp dorg nak naikkan rege ketapi nie...



















nie koc yang tempat tdo...dia ada berape koc ntah...ada koc bilik kabin yg utk family nyer...yg tue beratus kalau tak silap aku...ada koc tempat duduk mcm korg naik komuter tuh...ada koc tmpt makan...koc surau pun adooo...

tapi sorry laaa...aku tak merayap la dlm train nie...so gambar tak dok...aku tdo sesado...huhu lgpun aku tak la jakun sgt kan...kalau masa mula2 naik dulu, abis semua gerabak ketapi nie aku terjah...hiks!




















tdo tdo tdo...bila nampak air kaler kuning2 gini, harusss la dah masuk area kelantan...




















alololo, cumelnya ko dikkk...




















masa aku kat penang dolu2, pemandangan cenggini kat belakang umah aku jeee...lintah, biawak, ular, pacat, semua aku penah rasa laaaaaa...huhu eh2, biawak ngan ular tue tipu la kalau aku penah rasa...bukan rasa, tapi kalau aku bukak pintu belakang umah aku, mmg nampak binatang2 nie...takottttttttt!!seriau bila pikir2 balik...aku org kampung la dulu2...=P




















tgk2 dah sampaiiiii...mak aiii!cantiknya tempat dia...dulu punyala buroks...sekarang sudah majuuu...hehe cayalah ktmb!

sampai cni dalam kol 10 lbh...lama gila naik ketapi kan...gerak dalam kol 9.15 mlm...masa gerak tuh mmg sharp la ketapi tue dtg...clap clap!




















masuk2 kelantan, tros aku ingt tudungggg...tapi tak sempat nak beli laaaa...aku blk pun 2-3 ari sajork...mana nak dan kan...lagik2 transport pun tak dok...

honestly speaking, tudung yang aku beli kat km plaza ke, jalan tar ke tak sama ngan tudung yang aku beli kat kelantan...quality jauh beza ohhhhhhh!!yang kat jln tar leh tahan lagik...kalau kat km plaza somban nun, kejap je tudung aku dak rosak...beli punya la mahal!benciiiiiiiiiiiiiii!~




















pasar nie la aku selalu beli tudung...tapi sure la aku bwk mak aku sekali...tak reti weiii nak ckp loghat kelantan betol2...kalau aku ckp, mmg dorg tau aku bukan pure kelantan...jgn2 dorg ingt aku org siammmm...hahahahaha

*saya org penang...tp skang dok kat somban, kira skang org somban la ek?lalalala
*ada lg x sale body shop tuh??aku baru hegeh2 nak g laaa...



22 comments:

:: hAsmAt :: said...

salam..salam singgah kojah.....

me pun asal kelate...ore mache ...hehehe

kojah said...

leh saing la kito...huhu

RiEz said...

adik gi kat dash board masuk settings...kendian gi kat formatting...scroll down tau sampai bawah...sampai jumpa 'post template' ok kat situ paste kan coding signature kiter...than save...

Biler kiter buat new entry signature kiter automatik kuar kat new entry tuh..so kiter tulis entry and adjust sign tu ikut suke =)

kojah said...

terima kasihhhhhhhhh kak!!

muah muah!!

=)

Fly said...

salam singgah,
saya pun mcm saudari gak bila cuba kecek kelate diorang ckp bunyi Siam heheh

Shafie said...

da lama tak naik train jauh2 ni..hehe

kojah said...

dear Fly,
tp tuela...bila kita xckp, org ckp bukan2 lakkkk...padahal kg je kot kt kelantan!

dear shafie,
so meh la naik...hehe

imahgiro said...

alamak..rugi la g kelantan tak beli tudung..huhu. bila nak mai penang??

★ Nu♥ℜul ★ said...

cantik lah pemandangan sawah tuh

maseh adeh lagi lah sys sale kat body shop

cepat2 ..
hehehee

kojah said...

dear imahgiro,
xpe, raya nie leh bli lg...hehe

dear nurul,
ada lg ek?tQ2 for da info...

mummysya said...

alamak....

bila akak dpt naik train lagi ya....

kojah said...

naik la kak...ajak ariesya sekali...msti best!

Dee said...

mu orge kelate ke? hahaha..cam akak gaklah..kalo ckp utara mmg bunyik cam org siam ckp utaralah..apa nk buat..kg je kat utara..lahir, skul, besar, keje kt kl..jd org kl lah..

Liquid said...

uh suda lame incek liquid tak naik ketapi cmneh.!! last mase skola rendah dlu.! ge klantan gak mase tuh.! hee

kojah said...

dear Dee,
so sy org penang la kakkk...xpn somban...hehe

dear liquid,
hehe so g la lagikkk ngan gf tercinta...*tompang lalu*

*ayu* said...

sampai skrng..akak still x pecaya ko org kelantan kojah...huhuhuu

kojah said...

akakkkk!!bukan saya org kelantan...mak pak saya laaaaa...

DrSam said...

salam,
naik keretapi terutama yang ada 'sleepers' ni memang selalu mengujakan. Malangnya tak ada pula keretapi terus ke Terengganu. Tak patut...

To ALL TieRack Scarf LOvers.... said...

minat tudung tie rack? kunjingi kami ye di http://scarfonline.blogspot.com/ dengan tudung tudung tie rack dengan harga berpatutan...

kojah said...

dear DrSam,
tak patut kan...g push2 ktmb suro wat gak...hehe

dear tierack,
ok, sy akan terjah...

DilOt said...

naik train??pernah gakla..tp agak bising...tak leh nak tdo...hehe..

kojah said...

kalau dok dekat2 pintu mmg bising la...konpom tak leh tdo...huhu

Page number