My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, January 19, 2010

Majlis aqiqah.

ari sabtu baru2 nih family aku buat majlis aqiqah untuk iqbal...tapi buat biasa2 sajork tak ikot adat punnn...

yang penting cukur rambut ngan sembelih kambing sudahhhh...hihihihi


punyalah awal ustaz nih datang sampai ada yang tukang tengok pun tak mandi lagikkk...hahahahaha


kalau ikot adat, cukur rambut sorang ckit pastu pas sorang demi sorang tapi family aku tak buat cenggitu...yang kami buat hanyalah ustaz sahaja yang mencukur...huhuhu


tengah harinya majlis makan makan...menu kambing adalah wajib...kata majlis aqiqah...tapi abah aku decide sembelih sekor kambing sajork lagi sekor abanglong aku nak buat kat terengganu...

kan aqiqah kena 2 ekor kambing bagi anak lelaki kan?kalau anak pompuan sekor kambing je kan?

hahahahaha ada kan kan tuh macam was2 pulakkkk...


orang2 yang excited nak makan awal takut abis makanan...muahahahahaha!!


masa kol 1, 2 ramai lah orang...tapi dalam kol 3 lebih dah tak berapa ramai...


aku yang segan2 mau keluar rumah ketika orang ramai...auwww!


dalam kol 3 lebih campusmate aku datangggg...aku tak jemput pun kawan2 aku yang lain...orang2 yang aku jumpa ari2 jerk aku jemput...sorry naaa...aku takut makanan tak cukup =P

alahaiii ko Baba, kata giler glamour...ahaksss!tapi nape ko buat topi cenggitu...giler tau kau...nyaris2 bapak aku ingat kau bf aku...huhhhhhhhhh!

tuh haaa abah aku dok sebelah Baba si topi senget tuh la...tahu la abah aku kan...kalau kawan2 aku datang jerk, ada jeeee benda yang dia nak borak...layankan ajeeee...


zack: kata majlis ko tunang...mana tunang ko?
kojah: tunang aku tak datang...aku tunang sorang2 la...

bulehhhhhh??hahahahahahahaha


nih je la yang datang punnnn...yang berjanji punya lah ramai alih2 yang nih sajork...tapi takpe2, aku maapkan korang...hikhikhikhik

terima kasih ye kawan2 sudi datang ke teratak aku...


hahahahaha baju purple, heel plak kuning nyahhh...halal je lah...aku main rembat jerk heel mak aku nih...

eh heel ke?sipar kotttt...


dah semua orang balik, baru tuan rumah mau makannnnnn...dapat rasa sipi2 pun jadik lahhh...

ehhh tetibe aku teringat karipap yang makcik aku bawak...super duper sedap wehhhhhhhhh...aku nih bukannya gemar sangat karipap nih...tapi bila aku makan karipap dia, teros aku macam nak lagikkkkkkkkkkk...teros aku tanya makcik aku...maklong, karipap tuh ada lagik tak?

*Dah, masa mie kawen semua tuh jah tak rasa pun karipap hang tuh...nie baru jah rasa...sedap giler weh!nak order laaaa...


susah tau budak nih nak senyum...tapi yang best nya bila dia ari last kat umah aku, dia tertidur atas riba aku...

kan susah budak2 mau tidur kalau tak netek susu maknya...maknanyaaaaaaaaaa...maknanya apa weh?aku telah berjaya menjadik ibu...hahahahahaha


tengokkkk...ngan mak pak dia kemain lagik ko senyum lebar2 kan iqbal...nyampahsss i~


eeeee...tengok bapak dia pun dia nak gelak jugakkk...aku yang jaga ko siang malam tamau senyum kah?

hahahaha tipu la sangat jaga siang malam =P


sekarang makcik jah merindui muuuuuuuuuuuuu!!

hurmmm ari ahad baru2 nie baby nih dah balik ganu dah...ate mak dia dah nak abis pantang dah...baby, miss youuuuuuuuuuu ;)


9 comments:

Sharinginfoz said...

comelnya iqbal.. hmmmm sodap makanan tu....

Afiqah, Apasal Nangis????

Jom Esso Card

Uruchimaru @ kf said...

kambing? gua x bape suke mam kambing kojah oooi!

lily lotus said...

panjangnya garaj umah kojah. ramai leh sumbat tu. hehehe..and iqbal tu sangatlah comel. dia diam jer ke masa kepala kena cukur

rasp said...

alahai...tomei nye...
camne tak rindu kan...

kojah said...

dear sharinginfoz,
comel mcm makciknya...ahaks!

dear kf,
apodaaaa...rugi ohhhh

dear lily,
hihihi ikot makcik dia kak...a'ah dia diam jerk...xmerengek langsung...

dear rasp,
betul kak...rindu nak cium2...wuaaaa

Dee said...

cutenya iqbal..eh jah..baju kebaya ko cantiklah..indon mari kah?

sueanne said...

alaa comelnye iqbal..kecik2x dah pandai senyum..cute lak tue..

♥m!ss fe3rA♥ said...

ank buah ko sgtle comei wei..
grm lak ai ku tgk nye

kojah said...

dear dee,
dari sabah kak...ms g sabah seminggu tuh...tp org kedai tuh ckp dr indon

dear sueanne,
dia senyum kat mak pak dia je kak...mencikkkkkk

dear miss fera,
ikot makciknya la weiiii...hahaha

Page number