My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, January 01, 2010

Pulau Pangkor part 2...

wahhhh first entry di tahun baru...yuhuuuuuuu~

ok okeyyy...kita sambung balik hal pangkor yeee...

hurm pagi-pagi di pangkor aku bangun awal bukan seperti biasaaa...pertama sebab excited nak naik boat...kedua sebab takut makanan abissss...eh ke takut makanan abis tuh sebab utama?hahahaha

=P


terima kasih lift...jasamu sangat sangat ku kenang...lagikk ku kenang kalau tetibe muncul lelaki-lelaki ensem...apakah?muahahaha


Pantai pasir bogak...nasib baik bukan bongok...hikhikhik

haaa nih nampak nau aku nih terlebih awal bangun sampai aku sempat g jenjalan area pantai tue dulu...alaaa dekat jerk hotel aku ngan pantai nihh...ada la 10 langkah berjalan kaki udah sampaiiii...


masa nih jugak perot aku sudah terisi dengan sepinggan bihun goreng...sedapppp!tapi dalam sedap sedap tuh, kaw kaw makcik tue pow ekkk...breakfast plus lunch untuk 30 orang makan berharga 1500 henggettttttttt!

ha kat cini banyak agency boattt...ko pilih sajork ko nak yang mana satuuu...sediakan duwet ajeeee...


kedai kedai pun banyakk area hotel aku nihhh...segala mak nenek ado jual...tapi satay ikan takpun ikan bilis segala tuh janganlah pulak ko dok menggagau kek sini...memangla tak jumpoo...

haaa kat cini gak aku survey2 fridge magnet yang termurah sekaliii...kahkahkah acik tak banyak duwet yeee...so apa apa kena carik paling murahhh...last last ko rasa kat mana paling murah?kat hotel aku dok tuhhh...tue pun aku beli last minute gilerrr...sib baik sempat...memang kuak lentang tol aku berlari...silap2 toing masuk pool sebab kedai tuh dekat2 ngan swimming pool...hahahaha

bro: ehhh dik...jangan lari...masuk kolam...
kojah: eh tepi laaa => sebab dorang halang laluan aku...(ehhh, ko tau tak van2 dah tunggu aku kat luar tuh!so diam2 dah la...ko tgk je la free show aku berlari nih...muahahahaha)...

sure yang tegur tue lelaki blom berkawen...apakah?aku tak pandang pun muka dorang...nak cepat nyer pasal...

eh ehhh, perlu ke kena pandang??hahahahahaha


seperti biasa, lobby tempat menunggu...haaa, kali nih buleh la aku tunggu orang...sok sokkk orang pulakk tunggu aku...

hurmmm ari last nak balik tuh kitorang terlebih tidur...tuh yang dorang pulak kena tunggu kitorang tuhh...

ampunnn yeee, kitorang tak sengaja...terlebih dance kat bilik malam tuh...lalala


dah cukup corum, jalan kaki reramai dalam satu barisan ke tempat boat...idok la satu barisan macam darjah satu nak beratur tuh yang oiii...

mOtip kata budak darjah satu?hohoho


1 malaysia...1 family...

cayalahhhh!!memang best la dorang nihhhh!!


sebelum naik boat, kena tinggal kasut kat sini...so jangalah korang pakai sipar yang mahal mahal dikhuatiri hilang kelak...hukhukhuk


peace bebeh...

cousin aku yang dok menahan silauan cahaya matahari...aku yang tak payah menahan silauan ituuu...

auwww!muahahahaha



group muda mudi remaja yang masih bujang...

dalam reramai nih, i yang paling muda tauuu...hahahahahaha alaaa, muda tak muda sangat laa...muka berkerut seribu macam umur 40an kekdahnya...lalalala


nampak tak rupa batu seperti seekor penyuuu...ada jugak batu yang berupa buaya tapi semua tue ada dalam camera cousin aku...so ini sahaja yang dapat aku tunjukkan pada u olsss...

tempat nie dulo2 memang tempat penyu bertelur...tapi skang nan adooo...macam mana penyu nak ada kalau orang asyik datang dok ngintai ngintai...huhu


free dutyyy...still in progress...

nanti sure lagik ramai orang datang pangkor semata mata mau shoppinggg...hiks

so take note ye gurlssssssss



pulau monyet...aku still wonder kenapa tak mandi manda kat sini??sebab kat sini airnya lagikkk jernihhh...


akhirnya kami dicampak kan ke pulau ini...apa ke nama ntah pulau nih...pulau tak best kottt...hahahaha

serius memang tak best...ngan air yang kotor...satu hape tak nampak rupa...heh!tue yang dorang lagik excited main2 kat pasir tueeee...


aku yang berkira kira untuk mandi akhirnya terjun juaaaa...ate mana buleh tak mandi wei...rasa rugi semacam ohhh...

hurmm nak tengok gambar mandi aku?meh meh dok dedekat ckit ngan aku...lalalalala

next kita tengok hotel yang berharga atleast 800 hengget malaysia n paling gorgeous usd 10,000 tuuuuuuuuu...


7 comments:

[z@ck] said...

ko x prasan ke ada pokok cinta and batu rupa buaya?

eheehee

sueanne said...

owh kojah lepak dlam pangkor ekk..bestnye..akk dulu duk kat teluk batikk..heheh..

ermm..tak perasan lak akk g pasir bogak tue ke tak..tp yg pastinye kitorang lepak kat teluk nipah..

kojah said...

dear zack,
batu rupa buaya perasan la tapiii yg pokok cinta xpasan lak...huhu

dear sueanne,
a'ah dlm pangkor...teluk nipah?sy xtau ktne kak...tau dlm area pangkor jerk...hihi

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Cik Kojah..
Happy New Year 2010!
Lama x mai cnie..Apa habaq??
Siok noh p P.Pangkoq!

p/s: Lawa spek!Huhu..

Zarpeno said...

pulau giam byk duri! wargh ah la ada timun laut!goli wei

tak pi tgk batu besurat ka kat pgkoq?

Zarpeno said...

weii teluk nipah tu tmpat hg bayaq duit boat snorkel tu la!!

kojah said...

dear ieda,
salam kak...haaa akak lama tak mai cni...kabaq baik...pi pangkoq mmg syiokk...lg2 org banje...hihi btw, epi new year kak...
*spec biasa2 ajaaa...hihi

dear zarpeno,
apo yg geli?best laaa...haha batu bersurat?lagu mana ha??hang nih...sabaq la...byk lg entry cek tak publish nih...

laa, ctu nama telok nipah ka?mana la cek tau...huhu

Page number