My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, January 15, 2010

Sandakan part 1...

Sorry la u olss lambat update entry sandakan nih...acik busy la nyahhh...hahahaha busy apa ke bondo nya kojah oittt...bukannya ko start belaja lagikkk...

owhhh semalam memang aku excited giler tahap gaban betul lah nak update...alih2 laptop aku hangggggg...bila dah hang apa lagik kannn...masuk tido lagik bagosss...hahaha!

ntah nape ntah laptop aku nih sejak tukar wayar jadik hang pulak...aku pun naik rimas + menyampah...sesekali rasa cam nak baling jerk laptop aku nihhh!!hahahaha

huish, membebellll...ok2, u ols dah paham kan kenapa aku lambat update? =D

meh kita masuk hal sandakan pulaaaaaaaaaaaaa...


amikkkk...4 lebih pagi dah bangunnnnn...excited giler weh bangun pagi even kol 1 lebih baru aku nak pejam mata...huhu

mOtip bukan kojah yang bergambar?sebenarnya aku nak tunjuk nama tempat apa ntah dorang dok check in tuh...nak kata kat oversea tak mungkinnnn...sebab nih area domestik sajork...memang pelik betul la nama tempat tuh...

contoh ok...contoh nama tempat macam kojahbintinaarcantik...muahahahahaha!!haaa lebih kurang cenggitu la nama tempat tueeeee...memang pelik bin ajaib sungguh!


toilet menjadi port kami...aku sampai airport dalam kol 5 lbh...sebab tue la sempat merayap ke sana ke mariiii...

tapi kalau nak makan memang tak buleh la...tak sempatttt...so kita makan dalam flight sajork...


air cincau bekalan di pagi hari...

ko nampak tak harga makanan belakang aku tuh?maghaikkkk memang mencanak naik betul lah...aku rasa makanan kat airport nih lagik mahal kot dari dalam flight...


yeahhhh, penerbangan airbus boing 162 menuju ke sandakannnn...

ecehh, ada ke boing 162 tuuuu??mOtip 162?cube tekaaaaaaaaa =P


nasik lemak yang nyummy - cousin aku

ehhhhh, aku tak cakap lagik aku g ngan sape kan?ngan cousin tersayang aku daaaa...hanya 2 orang jerk tau...tak ada 3, tak ada 4 atau tak ada berlima!


nasik goreng yang keras seperti batu - kojah nyer

hahaha over la nyah macam batu...tapi memang tak sedappp ah...maggi tuh aku rasa lapanpuloh kali lebih sedap!

pas makan masing2 teros kong...ate tak cukup tidur wehhhh...flight pulak 2 jam 45 minit...apa lagikkk...tak kan nak melanguk tengok orang...tidur lagik besttttt!hahahahaha


sampai2 airport, ternampak car rental...ohhh kami memang nak sewa kereta yeee...

bagi aku la, kalau jalan2 negara sendiri better drive sendiri la kottt...kalau kat negara orang takpe la ko nak amik tourist guide tue...ate ko tak tahu tang mana nak belok kiri kanan...

hurmm kalau ko drive sendiri, memacam tempat ko leh g...lagi satu ko buleh buat schedule korang sesuka hatiiii...nak patah balik g sepilok ke, g probiscis monkey ke, haaaa ko punya suka lahhhh...

kitorang main patah patah balik wehhhh...hahahaha cerita tuh sabau kayyyyy...


disebabkan amik manual, aku la yang kena driveeeee...bukan drive dekat2 ye...drive 2 jam lebih nak sampai destinasi yang ingin ditujuuuuu...

sehari porsche kami nih 75 hengget...tapi tuh belom masuk insurans lagik...plus insurans bagai rm93 henggetttttt...tapiiii pelik la aku...insurans tuh dia kira by hari ekkk...bukan dia kira sekali jerk?abis tuh kalau kita sewa kereta 10 hari kena multiple by 18 la??

kitorang amik kereta sewa kat airport nie pun sebab dia cakap 75 hengget...paling murah tue wehhhh...standard yang aku call semua dorang cakap rm90...

mahal gilos sandakan nie yeeeeee...bukan takat kereta, barang2 shopping pun mahal...


dari airport, teros shoot ke hotel penginapan kami...sepilok jungle resort!

ada la 1/2 jam dari airport...


environment dia sangat sangattttt besh...aku memang suka tempat2 cenggini...macam dalam hutan2 ckit...

eh, bukan hutan betul...sebab dia letak banyak pokok...so macam nyaman jerk sedut udara bersih...ahaks!

tapi penuh mat mat saleh sajoooooooooooooo...nampak kan belakang cousin aku tuh minah2 saleh??


tuuuu hujung tuh bilik kami...

nak tau harga bilik kah?p la google kalau kepochi mau tauuuuu...lalalalala =D


no aircond, kata hotel budgettt...

eh ada jugak bilik yang ada aircond bagai...tapi yang kitorang amik nih tak dok aircond la...alah, watpe ada aircond punnn...bukan dok kat bilik selalu...ada kipas dah cukupppp...

wahhh, statement orang mau berjimat =P

tapi dia bagi towel dah cukup syorgaaaa bagi aku...bukan takat towel, bath set pun adooooo...


rupa bilik...rupa orang sila abaikan...

bestttt ok bilik nih...malam2 sejukkkkk jerk...kan aku kata, tak payah aircond pun takpeeee...hikhikhik


wowwww!!spender sape dok bersidai kat sini?

harussss la mat2 saleh...ate aku ngan cousin aku jerk muka melayu...macam melancong kat oversea pulakkkk...


pas dah letak2 barang semua, mari kita meneruskan perjalanannnnn...

leceh betul la kalau drive kat sandakan nih, memang kiri kanan penuh ngan lori balak...nak potong pun susah tauuu...kalau leh potong, aku rasa sejam dah sampai ke tempat yang ingin dituju...muahahahahahaha


tengah2 jalan, ternampak deretan kedaiii...apa lagik kan, harus la berhenti...

hurmmmm nie area mana ek?jalan menuju ke kota kinabalau kot kalau tak silap aku...tapi kitorang tak g la KK...ateee tak puas lagi kah seminggu ke kota kinabalu?


sepanjang perjalanan, ko jangan harap la nak nampak kedai makan...nan adoooooooooooo!!bukan takat kedai makan, station minyak pun tak dok wehhhh...

so isi la sesiap minyak kereta korang sebelum meneruskan perjalanan...ecehhh

cousin: haaaa lagi 1 km ada hospital...kita makan dalam hospital je la...
kojah: ada ke kedai makan?
cousin: sure ada punya lahhhh...hahahaha
kojah: hahahahaha

sampai camtuh sekali wehhhh...hahahahahahahaha

dan sepanjang perjalanan ko, memang kiri kanan penuh ngan kelapa sawit, depan belakang ko penuh ngan lori besarrrrr...


ini je la tempat isi minyak punnnnn...

alahai, sedih pulak aku tengok...

cashier: dik, mau pegi mana?
cousin: sungai kinabatangan kak...jauh lagi ke?
cashier: belakang rumah kami pun ada sungai ini...mari tengok sini saja lahhh...
kojah: bukan kakk...kami mau naik boat yang tengok gajah tuuuu...di mana tuuu??
csahier: owhhh, itu jauh lagiiii...blablabla

yaaaaa, sungai kinabatangan destinasi kami...selama 2 jam lebih memandu dari sandakan...

oleh itu kojah akan berhenti selama 2 jam = 2 hari...lalalalala


7 comments:

Dee said...

adventure abis..hahaha..

atty's said...

ekeekkekke..kelakar betui jawapan kakak cashier..suh tgk sungai belakang rumah dia jew..

lily lotus said...

tempat isi minyak dia? experience berguna ni

[z@ck] said...

2dia...
sotong kering berlungguk!
haha

kojah said...

dear dee,
ada lg adventure kak...haha

dear atty,
tau xpe kak...sbr je lah...blkg umah dia mana ada bintang...

dear lily,
cenggitu je kak...nk jumpa yg nie pun kemain payahhh

dear zack,
hahaha mat2 saleh punyaaaaaa

catz said...

hi Kojah,
thanks for sharing the info..
nice experience kan..
drive sendirik..
wah kojah sudah mengorak langkah sbg traveller tegar ni..
congrats...i likeee!
nice resort eh..mat saleh suka lah tempat2 cam tuh...kan.
lama tak singgah sini macam2 update dah..
akak tgh kat vietnam sambil menelaah blog ko ni kojahhh..hehehe

kojah said...

hye kak,
welcome btw...mmg experience yg sgt2 berguna kak plus best sesgtttt!traveller tegar?ke arah tue la kak tp belom sepenuhnya lagik...kena kumpul duwet dulu...ala akak lagik la tegar...every weekend asyik away2 sajork...hihi akak kt vietnam??bestnya kakkkkkkk!!

Page number