My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, January 28, 2010

Sandakan part 5...

Lepas abis duwet bershopping bagai, keesokan arinya pula hari untuk berjalannnn...

ehh, aku rasa entry nie ngan next entry aku takmo citer details sangat la...aku nak jadik kedekut ckit...hahahaha

yelaaaa, kang aku citer dari A sampai ke Z, ada pulak korang yang takmo g sandakan...citer dalam blog ngan pengalaman g sendiri lain tauuuu...


ok2...membebel ckit2 sudahh...lalala

pagi tuh bangun awal pagi...semangat nak tengok monyet nyer pasal...

hurm breakfast nih include sekali tau...bagi aku murah la...sebab aku hanya bayar 70 hengget semalaman...eh ke 60 hekkk...alah, lebih kurang cenggitu la...


kitorang sebenarnya nak mintak extend masa untuk kitorang check out...yela, flight kitorang malam2 buta...tak kan kitorang nak melanguk tunggu kat airport sana...

tapiiiii nih yang aku geram nihhh...yela, sehari sebelum tuh aku siap tanya boss dia kott bleh tak kalau nak check out dalam kol 6 pm cenggitu...

boss dia kata bulehhhh...bilik tak ada orang booking...ok, fineeee~


alih alih pagi tuh, staff dia cakap tak boleh!ada mat saleh dah booking...

whatt??

kojah: boss u cakap boleh...bilik available...so camne?
staff: sorry ye...memang saya tak boleh bagi...bilik nih mat saleh dah booking...

kojah: alahhh, tapi semalam lagi saya dah bgtau...

staff: sorry sangat2...bilik u duduk tue mat saleh suka sangat2...the famous room...
kojah: tapi masalahnya boss u dah bagi...

staff: no no...mat saleh suka bilik murah2...nanti mat saleh lari...mat saleh ada blog (nie bukan blog dia sebut tapi apa ke benda ntah) so dia boleh complaint...blablabla

kojah: owhhh, mat saleh is your priority la???saya ada blog...so saya boleh complaint kat blog jugakkk...(rasa nak marah dah)

staff: bukan...blablablabla

dahhh...aku malas dah nak dengar...teros cousin aku decide kita check out terosss...

even masa nih boss dia datang ciap offer nak bagi bilik yang ada aircond kat kitorang kottt tapi kalau ada aircond pun bukan kitorang nak landing pun...cuma kitorang nak extend masa ckit jerk...

ehhh yang kitorang mintak extend masa tue bukan pree yeeee...kitorang bayau cuma bila dia nak bagi bilik lain, tuh yang kitorang malas tuh...nak kena kemas2 barang lagikkk...

so lebih baik blah tros...kata ada porsche =P


yahooooo...bagus jugak check out nih...dapat save duwetttttttttt =)


babaiiii...

eiii, korang jangan salah paham pulak ye...tempat nih memang best tapi tang check out nih jerk yang buat ati aku panassss...

yola, boss ko dah bagi green light kata bilik tak ada orang book alih alihhhhhhhhh!


sudahhh...kita senyum kembali =) =) =) =) =)

hahaha kelakar tau buaya nih...kalau ko nak g tempat buaya nie, ko tengok je arah tangan buaya tue tunjuk...senang kan...pulak tue dapat jimat cost buat signboard...

hurmm memang kena ikot benda nih punnn...signboard yilekkkk...


nie lah pasar sandakan...tempat ko nak shopping...


aduhh, kena g bandar sandakan balik...sebab nak bayar parking kereta...semalam punyalah beria2 g shopping padahal parking tak bayorrr...

buleh nak bayar kat orang yang kami sewakan kereta tue...tapiii macam susah plak...kang tetibe dia mintak lebih tak pasal2 pulak...so lebih baik kami yang settle kan...


dah alang2 ke bandar, mari kita singgah agnes keith houseeeee...


cantik rumahnya...

rumah apa nih?haaa p google carik dalam tenet =P takpun marilah melancong ke sandakannnnn...


ok, ini yang ditunggu tunggu...proboscis monkeyyyy...

jauh kotttt jalan nak g tempat nih...sib baik sebelum nih kitorang singgah makan kat bandar dulu...kalau takkkkkkkkkk

kalau takkk apa hek?ko tunggu aku citer nanti...


macam menyeramkan tengok tempat bayar dia kan...

hurmmm bagi aku mahal la...20 henggetttt...ke lebih ek...pastu camera pun kena bayar...macam biasa la, kitorang hanya bayar untuk 1 camera...lalalalala


dah bayar, masuk lagik ke dalammmm...

dahla jalan kemain cantik, sampai bergoyang2 bontot aku...

nih sib baik kereta sewa...alau kereta aku, mak tak kuasa nokssssss...

ceh, overrr!hahahaha


sampailah ke destinasi yang ditujuuu...

masa sampai teros apakah????????????

hello, mana orang lain nihhhhhhhh???


rupanya2 dia ada part A n part B...part A punya show pukul 4.30, part B punya show pukul 2.30...

so marilah kita ke part B dulu...tengok2 hanya kereta porsche kami sahaja yang adoooo...

tuuuuuuuuu kaler kelabu tue porsche kami laaaaaaa...lalalalala


what??

apa nak buat nih??

mana mat2 saleh??

mana kereta2 pekerja??


dah lalu titi sejauh 1 km, baru ternampak tempatnyaaaaaaa...

juga sunyi sepi...teros bermain persoalan kat kepala otak aku nihhh...ha beribu persoalan!


dalam setengah jam menunggu, memang kitorang dah frust sesangat la...dah nak balik pun masa nie...ciap aku nak claim balik kot duwet 20 hengget aku tuh...tetibe terserempak ngan staff2 kat sini...

tuuuu yang 2 orang baju oren tuh staff2 dorang laaaaaaaa...

haaaaaaaa...nih aku nak bagitahu nih...korang jangan percaya sangat tau schedule show dorang kat dalam tenetttttt...

macam aku nih la...percaya 100 peratus...last2 berkejar2 aku ke sana ke mari...

dalam tenet ko tunjuk show kat proboscis monkey ada kol 11.30, 1.30, 4.30 n 6.30...so kitorang budget nak tengok show pukul 1.30...petang tue boleh la plak kitorang g sepilok orang utan...

tapiiiiiiiii yang ada hanya lah kol 2.30 n 4.30...show kat sepilok pulak pukul 3...tak ke mati ko nak drive g sana sini?

dah la nak masuk tempat proboscis monkey nih punyalah jauhhhhhhhhhh!bukan takat jauh, jalan nak masuk pun bukan main berpusing2 kepala otak aku...


takpe2...kita tunggu proboscis monkey nie punya show dulu...

alahaiii ko monyet...manje2 dok atas pokok...masa nih staff dorang tak bagi makanan lagik tau...


kojah: cepatla bang bagik makanan...kitorang nak rush g sepilok orang utan plak...
staff: sempat ke?show sana pukul 3...sekarang sudah 2 lebih?
kojah: sempatttt...
staff: tapi kami tak boleh bagi makanan lagik...kejap lagik pasti ada masa saleh yang datang...

pelik gak aku...camne mat saleh tahu show dorang kol 2.30??aku tengok tenet kemain banyak time show ko ek...huhhhhhhhh!


still jual mahal lagik...

gambar banyak2 monyet jerk aku tunjuk okeyyy...yang aku zoom betul2 aku simpan tengok sensorang dah la...aku kemut ckit entry kali nih...hahahahahaha


bila dah dapat makanan, semua pakat turunnnnnnn...

lorrr, show dorang cuma bagik makan jerk...aku ingat ada la monyet tuh dok menari tunjuk2 punggung...

kan besttt kalau ada show camtuh...baru lah berbaloi baloiiiiiiii!


geng2 yang non available...

tuh yang paling besar tuh takut giler aku tengok...asyik nak mengganas jerkkk...


yang aku tengok nih plak geng2 yang available seperti i...muahahahahahaha

kojah: bang, nape tak buat show?monyet2 nie buat show ke?
bro: tak bolehhh...monyet2 nih liar...kitorang tak biasa lagikkk...

hurmmmmmmmmmmmm...


geng2 non available nie menyampah betul aku tengok...ada jerkkk nak kacau geng2 available...

dorang tak leh makan sekali tauuuu...yang single makan tempat lain, yang double makan tempat lain...ahaks


ha mula la tuh nak kacau orang2 muda...

nih yang paling besar yang aku nampak...tunjuk sipi2 dah laaaaa...nak tengok depan2 kena la g terjah =P



dah abis show (bukan show sebenarnya, just bagik makan) kitorang teros rush ke sepilok orang utan...

korang penah dengar sepilok orang utan kan?masa sekolah dulu punyalah pemes dok dengar soklan2 dari cikgu, 'kat mana tempat pemulihan orang2 hutan?'...'kat sandakan cikgu'...

haaa nih aku nk g tempat tu la...kol 3 ada show kat sana...

bawak kereta punyalah laju tak hengat donia...sampaikan aku nyaris2 nakkkkk...tu la, aku nak potong lori balak nih alih2 ada kereta dari depan aku...

fuhhhhhhhh!sib baik kereta tuh slow...kalau takkkkkk...wuaaaa, alhamdulillah...huish, hal excident aku dulu pun aku dok teringat teringat lagikkk...

pastu kol 4.30 aku datang proboscis monkey nie balikkk...sebab ada show lagik satu kat part A...kan tadik punya show kat part B...haaaa korang paham dok aku dok membebel nih?

camnie aku ringkaskan...proboscis monkey (show 2.30) => sepilok orang utan (show 3.00) => proboscis monkey againnn (show kol 4.30)...

dah la jarak dari proboscis monkey ke sepilok orang utan 30 km...ke lebihhh ek...

korang pikir la sendiri...boboiiiiiiiiiiiiii~


10 comments:

atty's said...

comey-comey belaka monyetnya..

Uruchimaru @ kf said...

jeles lah gwe bce n3 ko nie kojah!

[z@ck] said...

baboooonnn..
yg bontot pink tadak eyh..
hahaha

sueanne said...

owh monkey proboscis namenye..awat tak kidnapped sekor bagi akk?..boleh akk kacuk ngn monkey blakang umah akk tue..kehkehkeh..

30km nak kesana..pastu 30m kesini balik..isyhhhh..isyh..jauhnye..klu akk, monkey tue tak g kut..sbb dah ada kt belakang umah..heheheh

Dee said...

rajinnya ko ulang-alik kojah..

kojah said...

dear atty,
klu tgk real lagik comel kak...

dear kf,
pg lah bro...

dear zack,
adoooo....tp aku kemut gmbr ckit entry nih...haha

dear sueanne,
mana leh kidnapped kak...dia ganas sgt...tuh la dh la jauh tmpt proboscis ngan sepilok org utan...tp rasa cm tak berbaloi plak klu xterjah...so ke sana ke mari la kak...

dear dee,
sangguppp kak...pikir tak bermakna la klu xtengok secara live...huhu

zue @ annaleeya said...

tp nape x ramai org pon... klu akak la serem sket nak pi xde org cenggitu.. tp tabik spring la kt kojah.. rajin nau duk pi mai pi mai tuh..

kojah said...

dear zue,
tuh yg kitorg pelik tuh...even masa show kol 2.30 tue xramai org gak...ada la dlm 5,6 org...service dia xbagus kot kak...dh la bayar mahal...pasal pi mai pi mai tuh terpaksa kak...pikir bila pulak nak dtg sandakan...huhu

catz said...

waa..macam amazing race la kojah..perghh..bravo!...eh.dah habis ke citer sandakan ni?

kojah said...

hihihi lom lagik kak...lagik satu entry...

Page number