My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, January 21, 2010

Sandakan part 3...

lepas dari sungai kinabatangan tuh, kitorang terus zasssss balik hotel...dah la gerak dari sungai tue dalam pukul 6 lebih...perjalanan plak amik masa 2 jam lebih...so sampai hotel ada la dalam pukul 8 lebihhhh...

huiii, banyak nau lebih2...

sebenarnya masa kat sungai tue, ada sorang pakcik nih offer kitorang sungai galah...aku nih apa lagik kan...memang terkinja2 nak la...alih2 bila boat dah sampai kat jetty, muka pakcik tuh tak nampak pulakkk...tapi pakcik tuh ada pesan, kalau tak nampak dia, g la singgah umah dia...

ikotkan hati memang nak g sangat2 tapiii disebabkan masa tuh dah nak malam, pikir pulak perjalanan balik yang 2 jam lebih, risau plak kot2 minyak tak cukup, cancel sajork laaa...

bahana cancel tuh, sampai sekarang aku dok teringat2 udang galah sungai kinabatangan...wuaaaaaaaaaa!!


kan kitorang ada tapau nasik, balik2 hotel pas mandi teros makannnn...makan pulak atas katil...heavennnnnnnnn~

cousin: jah, hang rasa kalau makngah bg x mkn atas katil?
kojah: hahahaha giler hape hang nih...
cousin: hahahaha maklong pun mesti marah punyalah...even atas katil hotel skalipun...hahaha
kojah: hahahaha

pas makan, masing2 teros kong...ate nak watpe lagik kan...tv pun tak dok...so lebih baik aku tidur...nih ha driver penat drive jauh2...


dah la tido awal, bangun plak lambatttt...hakhakhak

orang lain dah nak abis breakfast, kitorang baru hegeh2 nak turun =P tapi ok la tuhhh...kitorang bukan bilik paling last g breakfast...

ehhh, mat saleh bangun awal giler tau...even dorang tak payah semayang macam kita, tapi kol 6 lebih tuh dah dengar kruk krak kruk krak dorang bukak pintu...

ke ko semayang gak mat saleh??


dah ciap makan, teros cabut g crocodile farm...sorang kena bayar errr errr...acik lupa la nyah...yang pasti murah sajork...tang nak masuk proboscis monkey tue yang mahal...hal proboscis monkey tuh later aku story ok...


aku yang excited nak tengok buaya nih bila dengar ada buaya yang beratnya 100 kgggggggg...helloooo, buaya aku penah tengok la tapi bila tang 100 kg tuh aku macam terbeliak bijik mata ckit...

ckit je la terbeliak pun...last2 tersepet trosssss...hampaaa =(


pandai oh buaya nih...dia buat2 macam mati...tak gerak langsung...tapi aku rasa kalau air liur aku jatuh ckit, sure dia dah menggelupur dah...

ehh, apa air2 liur nih...ok la...kalau hp aku terjatuh...


buaya oh buaya...kalau budak2 yang tengok nih lagik la terlompat2 kan...aku terlompat2 gak tapi dalam ati je laaa...

hahahahahaha


buaya dalam air hijauuu...

cantik tau air hijau kaler nih...aku pun tak tau motip apa dorang letak buaya dalam air hijau nih...mayb nak bagik buaya tuh bertukar wajah kottt...hiks


ada la beberapa kerat orang dalam taman buaya nih...

bagus gak ada orang nih...kalau tak aku akan blur memanjang...nih tempat pelancong ke atau library nih?


adoyaiii...apa nama binatang nih?

ko tengok je la...aku malas nak pikir nama dia...


againnnn, yang nih pun aku malas gak...

huh!malas ke tak ingat nama binatang2?hahahahaha

wehhh, ko tahu tak nih live aku buat entry nih...punyalah aku bangun awal2 pagi semata2 nak buat entry nih...sib baik class aku pukul 11.30 jap lagikkk...(alasan terbaikkkk...lalalalala)


burung apa nih...unta kan...

ntah kenapa ntah aku tak ingat pulak nama2 binatang nih...


pastu ada pertunjukkannnn...yang nih buaya first...kira budak2 lagi laaaa...


yang nie buaya yang kedua...kira pangkat mak oranggg...

huiii, cekal betul abang nih ek...gosok2 gigi buaya...tapi aku penah tengok lagik extream dari nih...ciap masuk2 kepala dalam mulut buaya kottttt...

eiiii, ngeri lak kalau aku bayangkan...


yang nih pulak nenek oranggg...huiii, memang pemalas betul lah nenek nih...berapa kali ntah staff2 dia dok pujuk nenek nih tapiii tak jalannnn...

ada sekali tuh macam nenek nih naik baran jugak la...aku pun takut nak nengok...last2 dorang terpaksa akur atas arahan nenek ituuuuu...

mencikkk aku...kalau tak aku dapat tengok nenek beraksi...penat yo aku bayau nak tengok ko wahai nenekkkkkkk...


pas show, ada sesi makan2 bersama buaya...alahhh, staff2 dia cuma baling je makanan tuh...

yang kelakarnya, dan2 la semua buaya dok nganga mulut...padahal nak berjalan g tempat makan punyalah pemalas...dorang tahu makanan tuh masuk teros dalam mulut dorang...

yang dok jauh2 lagik la...nganga je la ko dari jauh...sape suruh malas sangat...hahahahaha


adoiii...gambar nih macam dah cun dah tapi nampak sipi2 pulak tangan orang...

penat kot aku tiap kali nak suro orang amik gambar, kena cakap dulu, tangan tepi ckittttttt...

haaa gitu =P


kalau lah aku terjatuh dalam nih, alamak kebumi la aku kat sandakan nih...

nih la yang aku hampa sangat2...

kojah: bang, mana buaya yang berat 100 kg tuh?
staff: errr, tak tahu...
kojah: ?????

pekerja lain pulak...yang jaga barang2 perhiasan buaya...

kojah: makcik, mana satu buaya yang 100kg tue??
staff: saya tak tahu...
kojah: (hellooo makcik, ko tak payah keje sini buleh tak???)


ke buaya yang 100 kg tuh tak wujud??tapi kalau tak ada pun ko cakap je la tak ada kojah oiiiii...nih ko cakap tak tahu...aku memang blur giler lahhhhh!

kalau la ko keje kat taman buaya, ko nak tahu tak buaya hok mana satu paling berat sampai cecah 100kg??????

ntah kalau ko tak nak tahu, baik tak payah keje la weiii...dok diam2 jaga umah sudahhhhhhhhh!


takpe lah...jom lah kita main ngan buaya 0 kg...

hurmmmm atas buaya mati berani la...cube try buaya hidup...mau aku awal2 lagik aku dah terkangkang2 mau lari...

nih actually kitorang gunakan self timer...berguna jugak tau ada benda alah tuh...alahhh, camera murah2 sajork tak mampu la nak pakai tripod bagaiiii...


babaiii buaya...aku takmo lagik g tempat ko...tapiii kalau pree aku nak...

wahhhh!hahahahaha

ehhh, aku ada video upenya...kat sungai kinabantangan pun aku ada buat video...tapi korang mau tengok kah??


6 comments:

*ayu the sun* said...

last akak nengok buaya zaman sekolah rendah kot.. kat melaka.
hahaha..

ATS Shoppe - where all things in one portal! Click and visit us!

Dee said...

yg mula2 tu nama dia memerang..yg kedua tu turkey atau ayam belanda..ye yg besar gabak tu burung unta..

yg boya 100kg tu hak yg hang duduklah tu jah..hahaha..

rasp said...

tgk pics nie mcm syiok je sis...
tapi kalo akak,
mmg tak brani nak jejak tempat boya nie...
akak takut ssgt laaaa :D

kojah said...

dear ayu,
lamanya kak...g la zoo negara...bwk bigD ngan lilD...msti dorg happy...

dear dee,
haha tq kak...tuhla, yg sy duduk tuh kottt

dear rasp,
mmg syiokkk cuma tny2 org jwb xtahu sakit ati gak la...hoho

catz said...

menarik jugak ke taman buaya..
heks...
banyak juga tempat menarik di sandakan ni ya..
telur buaya kojah tak beli? hihihih.
makin menarik ni...

err..mat saleh mmg bangun awal la kojah..
akak pi mana2 mmg mat saleh yg akan bangun dan bekpes awal..
kalah kita yang ke bangun semayang subuh..kann

kojah said...

catz,
tang tny org, org jawab xtau yg xmenarik tuh kak...sabar je lah...mat saleh?tuh la kak...awl betol dorang bangun...kita nih terkebil2 lagik masa tuh...hahaha

Page number