My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, August 03, 2009

Sabah day 4 part 2...

pas pekena bihun tawar segala, meh la kita round2 Labuan pulakkk...ohhh Labuan nie tak da apa-apa pun...satu ari je leh abis lawat Labuan nie...cuma kalau nak shopping la yang best nyer...atee duty free kan...tapi dalam pada satu ari je leh abis lawat Labuan nie, ada gak satu tempat yang kami tak sempat p...pe dia tuh?aku ngan family aku dulu pun tak sempat p gakkk...hukhukhuk


nie masa mula2 kak Dee n kak Tina (kawan kak Dee) fetch us kat port...hurm, kami sewa kereta Iswara untuk round2 Labuan nie...satu ari RM70...murah kan?gambau kereta nan ado yer...nak tgk leh g tgk kat blog akak nie...

ha, avanza pun baru RM13O wei...


gerammnyerr aku ngan mimi nie...cumelsssssssss yang amat!


masjid Labuan yang rupe cam eskrim chilis tuh....eh, chilis ke?ala, yang korg dok makan tuh...aku tak pernah makan lg...tapi nak try sgt2...

Dah, jommmmmmmmmmmm!!hang g tak johor weekend nie??


1st tempat ktorg g war memorial...kubur pahlawan2 dorg...ala, kalau pahlawan kita macam tok janggut, hang tuah, hang jebat...eh2, betol ke tok janggut semua nie pahlawan kita??i dah lupeeee =P

hahahaha macam katak lak aku lompat...biasala dulu tak sempat nak wat aksi2 lompat gini...=P


Kak Dee n her cuteness daughter...


arrr...tak cun lak gambar nie...sepatutnya zati kena dok se line ngan aku + kema...kan?


dari mula sampai ke hujung kitorg tawaf...hihihi


then ktorg gerak g muzium marine labuan lak...




kema + zati: welcome u ols...

mimi: kakak...cepattttt...tgk ikan2 nie...






rangka ikan paus yang ditemui di melaka...




adoiii...malasnya aku nak wat caption...lgpn korg nak tgk pix je kan?hoho

nie ha, korg p baca sini...tak pun sini...


pastu kitorg g sini...Labuan peace park...ntah apa yang peace aku pun tak tau...lalalala


Kema yang mencari kepeacekan...mati la pakai ayat cenggini...korg jgn ikot akuuuu...

dah macam mak ngan anak pulak =P *larikkkkkkkk*


gerak pulak ke Chimney...

huiii, ko ingt senang nak amik gambau cenggini...kema sampai terbaring2 tuhhhhhh...aiseh, lupe lak aku nak snap aksi ko masa terbaring2 tuh kema...hiks!*akak pun tak snap gambau kema terbaring2 tuh ke kak??*


Chimney tue apeeeee??nih ha, baca yang nie...hehehe

ok2, meh aku summarize kan...=> sebuah menara yang dibina tanpa menggunakan cerucuk dengan 23,000 batu bata...


dalam menara nie...


gayak seorang model...wakakakakakaka!


again gayak 3 orang model, Tokti + Noi + Kojah...


dah puas jadik model, ktorg gerak g taman permainan...hahahaha eh kak, ke pantai pancur hitam?ala, tepi permainan nie ada la pantai...best plak aku rasa...cam bebudak...hiks!


cubaan mengambil gambar menggunakan self timer...


dah puas main mainan, kita main pantai lakkkk...


gambar kak tina yang terpaksa di blurkan...hikhikhik

dun ask me wokeyyy =P


percutian 3 orang dara...dara?eiii, cam geli lak aku rasa...hohoho


aku yang ala2 feeling macam anak sendiri...apakah??muahahahaha!!

hurm , ktorg lepak sini pun sampai kol 6...ate nak pegi mana lg kan?semua tempat dah tutup...tuh yang satu2nya tempat yang ktorg tak sempat g tue adalah taman burung...


pastu ktorg gerak g makan...kat depan ujana kewangan @ financial park...sib baik ktorg tak makan kat area pantai tuh tadi...sebab tak sedappppppppp...


ikan2 kat sana mmg murah sesgt...nie pun RM8 seekor...tapi kalau u ols nak makan seafood, leh la try manja rasa restaurant...berbaloi2...sorg RM2O jerk...

pas makan2 nie, aku + zati + kema tros g financial park...g pun cepat2...sbb tempat tue tutup awal...masa aku sampai tuh pun byk tempat yang dah tutup...so sempat beli chocolate sajork...aku pun ingt nak beli fm kat sini tapi kedai dia dah tutup...

uishhh, masing2 borong chocolate bukan main lagikkk...aku boli nak dekat seratus gak la...hiks!pastu menyesal...hurm, menyesal takut tak cukup duwet weiii...ate nie baru hari yang ke 4...

* ari yang menakutkan bila naik speed boat dari menumbok to labuan...hurm, cukupla 2x aku dah g Labuan nie...kalau nak beli choc murah2 pun, g Langkawi je la...lagikkk best...hihihi



7 comments:

Dee said...

oh..tidak!! apsal ada gambar akak tgh menonggek tu? kahkahkah..eh gambar dia tu mmg kena blur..dia kan artis..no pic pls!! Hahaha..

eddie dewanaga said...

the amazing adventures of kojah and friends blom berakhir lagi...??

gambar2 yg cantik, beb...

TerubukMasin said...

Bestnye dpt g sabah kn..pict sumandak(btol ke tu) tkde ke.dgr cite aweks2 sbh nie putih2..hehehe..

masviona said...

wah bestnya lah percutian kojah ke sabah nih....nape ler masa ahkak gi sabah dulu tak teringat langsung nak terjah labuan erk????huhuhuhu

siap jupe ngan kak dee kuntum lagi tuh kat sana...syoknye kan

atty's said...

mmg besh ar tgk percutian ni .ngn muka happening....

ekekek..dee nonggeng..clust ko..

lily lotus said...

suka pic melompat tu!

kojah said...

dear Dee,
hihi artis eh kak?

dear eddie,
lom lg la bro...sabau noooo

dear terubukmasin,
sumandak tuh apa?sy bukan org sabah...hihi

dear masviona,
g la labuan kak...pe lagiiiiiii...

dear atty,
best sgt2 kak...akak g laaaaa...

dear lily,
owh, sy lompat cam katak!

Page number