My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, August 24, 2009

Before n after excident...apa, aku minum??????

adehhhh...pas 2-3 hari excident, sakit2 lak tulang belakang aku nie...tangan aku pun sakit2 gak...cuma luka luaran je la yang cetotet(sikit) jerk...mintak2 yang sakit2 tuh tak ada pape kan...fyi, nie la kisah paling tragis dalam hidup aku pas 5 tahun aku ada lesen kereta...owhhh maknanya dah 5 tahun gak la aku drive...huhuhu yang 1st aku excident yang aku langgar tiang belakang tue masa mula2 aku dapat lesen...eh2, excident ke namanya tuh??biasala excited terlebih baru dapat lesen katakan...yang tue confirm la aku tak ada pape...tang buntut blkg kereta je la yang remuk ckit punn...

haaaa...sebab munasab aku g tengok wayang pun sebab aku pikir aku tak boleh puasa keesokan arinya...terawikh apatah lagi kan...kot ye pun atleast hormat la kojah oitttt!mayb betol gak kata HEMY yang Allah menolong aku masa kejadian tuh di mana malam sebelum kita semua akan berpuasa...

oh, semalam aku dah start puasa ye...ari Sabtu je aku tak puasa =P

mak: nak g mana nie?balik cepat2!
kojah: g dekat2 nie je...baekkk!


tapi dah excident tue nak berlaku kan...bukan aku yang mintak benda2 nie jadik...serius memang aku menangis tak hengat punya...masa abang2 polis tue ada je aku kurangkan ckit pitching nangis aku tuh...maluuuuu weh!pas excident aku try on hp (sebab bateri aku kong) tengok2 bulehhh...aku call maro tapi dia tak angkat...bukan taknak call parents aku tau...aku takuttttttt...balik malam2 satu hal...excident satu hal...scaryyyyyy!aku text maro...u, i excident...dia replied...kat mana?i dtg skang...then dia call tros bateri aku mati...bila dah jumpa 2nd hp aku, aku tros tukar sim...on hp tros call dari maro masuk...

maro: macam mana boleh excident?i kat tuttt nie...i dtg sorang2...jap lg i sampai...
kojah: blablabla hah sorang2??janganla...jap lagi parents i datang la...

maro: ok, i ajak wawan + ah so datang sekali...nanti wat tak kenal je tau...

kojah: ok...


dupdapdupdap gak jantung aku masa nih...ate dia nak datang kan...mana tau parents aku dah cam muka dia...huhuhu tapi lambat2 parents aku pun sure parents aku yang sampai dulu kat tempat kejadian...tempat aku excident tue dalam 1km je nak sampai umah aku wehhh...yang si maro lak datang dari umah dia nun jauh di hulu sana =P dia n kengkawan dia (bukan takat 2 orang dtg, satu umah dia angkut sekali) sampai pun masa kereta aku tgh dikeluarkan oleh tow track dari longkang yang penuh ngah lalang+pokok2 tuh...

lawakkk ok masa tuh...tak adanya maro nak dtg dekat2 tengok kereta aku...dia takut ngan parents aku gak kot...hihih housemate dia je la pun yang datang dekat2 tny aku...

ah so: ko excident mcm mana nie kojah?sampai kereta terbalik masuk longkang?
kojah: aku bawak laju kot tadi...kat corner tuh aku terbabas...pastu ko tgk tuh ada pasir2...jalan licin la...

ah so: ishhh ko nih...atiyah (his sister) pun suka bawak kereta laju2 gak...takut aku...

kojah: kimsalam kat atiyah ek...

after excident:

abah: pegi mana malam2 baru balik hah???
kojah: blablabla

abah: abah sampai sekarang tak boleh fikir macam mana boleh kereta jadi macam tue...blablablablabla

abah: abah bawak kereta dah bertahun2 alhamdulillah tak jadi pape, anak pulak yang lebih2...blablabla

mak: bawak laju la tuhhh...
kojah: blablabla

mak: ha, tak pun main hp masa drive...*uish, memang aku tak main hp weh!nak main hp peeeee...bateri aku kong kalikong!*


sister: *akak aku yang dok ganu pun leh tau* macam mana boleh excident?
kojah: blablabla

sister: tuela kata kat mat (little bro) sangat...dia pun sama bawak kereta laju...blablablabla tok pok la mu nih!

brother: gi mana malam2 baru balik???nak kata tengok wayang, wayang dah tutup!blablabla kojah: diammmmm *diam lebih baik dari berkata2 u ols*

tapi semua2 tue tak menikam ati n sanubari aku...huhuhuhu aku lebih banyak diam kot dari menjawab...cuma part yang abah+mak aku dok tanya2 banyak kali baru aku cakap...yeeeee, aku tau aku yang salah...tapi benda dah nak jadi kan...tuh pun sib baik aku masih hidup!kalau aku mati cmne?tapiiiiiiiii part nie yang menikam ati n sanubari aku sangat2!!

mak: lain je mak tengok muka jah nih...ada minum pape ke??
kojah: *diammmmm...sabarrrrr sabarrrrrr*

mak: tengokkk...hidung pun runcing lain macam je...

kojah: yelaaaaa, hidung orang minum macam nie la!hidung orang nak mati pun cmnie!!*tros pung pang pung pang aku masuk bilik*


apakahhhhhhhhhhh????minum pe tu weh???minum air soya kah???air setan kah???kalau air setan yang dimaksudkan itu, aku ke begituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu????NAUZUBILLAH!!pub@club pun aku tak penah masuk, rokok pun aku tak penah hisap, tido ngan lelaki bukan muhrim pun aku tak penah, terlampau bersosial ngan lelaki2 sahaja pun aku tak pernah, haaaaaaa lagi pe lagikkkkkkkkkkkkk????inikan pula aku nak minum air setan tuhhhhhhhhhhh!!uish, pandangan mak aku ke atas aku sebegini rupa kah????ohhhhhhhhhhhhhh!!kalau aku buat benda2 tuh mak, baik aku buang tudung aku, pakai baju macam orang masuk club tuh, barulah careeeeeeeee!!

paling2 trok pun karaoke+wayang je la tempat aku...karaoke tuh pun baru 2x aku g...sekali ngan pompuan2 classmate aku, skali lagi ngan semua classmate aku...ada aku minum masa tuh kengkawan?????giler hapa nak mabuk...jah waras lagi la makkkkk!!aku rasa mak aku pikir aku excident tuh sebab aku mabuk minum air setan kottt...Ya Rabbi!!!!ke situ plak mak aku pikir...macam aku nie terok sangat plakkk...sobsobsob!!

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

*thanx to all the commentators pasal excident aku tuh...tak lupe jugak kepada kakmasviona sebab sanggup message aku kol 2 lbh pagi n for the next day untuk bertanya kabar...kol 2 lbh pagi tue saya dah tido masa tuh kak...hihihi i lap u all =) owhhh tak lupe juga untuk kema yang kol aku bertanya kabar...thanx beb!i lap u!~



14 comments:

rasp said...

syukur u slamat kan sis....
i dar-link u k...
makacih jengah 'umah' i...

♥sAzALOvEwAN♥ said...

huu..\
biasalah tu..
parents mana xbising..
sayang kat ank...
saba jer laa..
da tntu kta salah,
dgr jer ler..
hUU~

LotsOfLove-Pearls said...

sabar jer ar..

mak tu ssayang sbnrnya...

cuma terlebey til fikir yg bukan2..

yg penting kojah tau diri kojah ok..

Dee said...

alah..jgn amik hati..mak pak kdg2 bila dia riso gitulah..ckp tu sbb riso sebenarnya..tp menzahirkannya dgn kata2 marah..sabar ye kojah..

MuMMy 2 Haqq said...

kojah..kojah..lenkali hati2 la ye..bahye betol la..

khaLifah feDi said...

emm kojah awini pose tak?

Zarpeno said...

Mak Kojah,anak makcik tak telan apa-apa la Mak Kojah.Awat Mak Kojah kata lagu tu kat anak makcik..isk3..

Kojah...sabaq no...lain kali nek basikal ja Jah wei

eddie dewanaga said...

sekiranya berlaku apa2 yg bersangkut paut dgn nyawa, sorang pun tak tau kerana berdasarkan cerita kojah, kawasan kereta tu terperosok agak tersembunyi... mesti hati seorang ibu dan abah lagi sedih jika selepas 2-3 hari baru orang jumpa.

ini satu peringatan buat kojah, kalau adik gua mesti dah gua 'sekolahkan' cukup-cukup.

apa pun, kata2 mak kojah tu cuma berdasarkan perasaan dia yg tengah bingung dan marah... namun hati dia tau, kojah tak buat benda2 yg negatif.

fana said...

Xpe kojahhh..rilekk..bertenangg..~

Bkn ape tuh, dieorg pn cm stil tkejut..then start to pk bukan2..

Bwk bsabau yer d bulan2 posa nihhh....

.~jelly D. said...

salam ramadan to you too.

@--- Sueanne ----@ said...

xpe kojah..sabor2..
mak membebel tue sbb risau kn kojah..

mak kan..klu xmembebel mmg xsahh..
janji kite xbuat ape yg die syak tue..itu yg penting..

pasni hati2 k..
jgn bwk lelaju..

kojah said...

dear rasp,
tQ kak...ok, nanti sy link2 akak gak...

dear ♥sAzALOvEwAN♥,
betol2...tapi klu dorg ckp bkn2 sakit ati gak oh...huhu

dear lotsoflove,
thanx kak...

dear dee,
ok, saya sabar kak...hihi

dear mummy,
baek kak...pasni takmo bawak laju2 lg...

dear kf,
eh, pose la...

dear zarpeno,
hahaha naik beskal?klu nk g jauh2, bila tahun nk smpai bro??

dear eddie,
betol sgt2 bro...klu sy mati ke, takleh kua ke, mmg org taktau...sbb terperosok n byk lalang2+pokok2...mmg saya kena sekolahkn cukup2 dh...huhu btw, thanx bro!

dear fana,
thanx kak =)

dear jelly D,
rajin2la singgah cni ye...

dear @--- Sueanne ----@,
amin...mudah2an sy terlindung dr bnda2 xbaik tuh...btw kak, sy akn lebih ati2 n takmo drive laju2 lagik...

DilOt said...

yg pntg kojah tak buat..mmg lumrah mak akan bising dan marah...sbb risau akan keselematan anak2...

♥m!ss fe3rA♥ said...

astafirullah al azim...
trok gle o xcdtn azah..
kalo tgk dr kete mmg trok..
tp alhmdulilah ko ok..
aish..
kalo ku fobia trus 2..
eeee...
tktotnye..
ko xcdnt kt ne nie??

Page number