My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, August 05, 2009

Sabah day 6...

pas pengalaman ferry cancel takut karam, kitorg dah selamat ado kat Kota Kinabalu...nie ari ahad ye tuan tuan dan puan puan...fyi, kat KK nie ari ahad on the morning ada pasar gaya@gaya street market...macam2 adoooo...makanan, pakaian, binatang, minuman...ha, segala mak nenek la...hikhikhik


selain gaya street, ada pasar gak kat area kg air nie...tapi pasar kat kg air nie tak semeriah gaya street laaaa...


nie la pasarnya...sangatla panjang...n ramai orangggggg...


fridge magnet berlambak lambakkkk...so beli kat cni ye...jgn beli kat hot spring la, botanical garden la, semua tempat2 tuh cekik darah nyer harga!


aku ala-ala tak mandi pagi...wakakakaka


dah puas shopping2 kat pasar gaya, meh kita check in semula travellers light...sbb dorg yang akan arrange kan program kami pada hari esok, the last day of our journey at Sabah!!


2nd time at travellers light...apa makna tuuuuuu??besttttttt la lodge nie u ols...

abaikan bilik kami yang bersepah2 tuh...hahaha


pastu g plak pasar filiphina...tempat jual gelang + rantai yang berunsurkan pearl, kain2 batik camtuh la...

mak aiii, lelaki semua dok menjahit tuhhhhhhhh!ada berani bro???


ghupe dalam pasar filiphina...

masa masuk dalam pasar filiphina nie, aku tercarik2 gak kain batik yang dorg beli kat Labuan tuh...ala, yang kilap2 ngelip tuhhhh...tapi nan ado...aku patah balik secara laju ke gaya street...tengok2 ado tapi mahal giler oh!sgtlaaaaaaa rugi tak beli kat Labuan nun...


then g plak kat tempat jual2 makanan kat waterfront...

oh yaaa...arinie patutnya kitorg gerak g lok kawi tapi atas sebab2 kewangan, eh ke sebab pe ek, program ke lok kawi terpaksa dibatalkan...hurm, lok kawi tue zoo ye...


murtabak yang rasa sayur kobis sesadoooo!


pusing2 nak carik tempat makan...

kat cni mmg berlambak2 tempat makan...ko pilih je gerai mana yang ko nakkk...


segala bakar2 semua adooooo...sebelum duduk nak makan, pilih la dulu ikan2 pe yang korang nak...


then duduk la kat meja kat gerai yang ko pilih tuh...

yang dalam jag hijo tuh air masak ke air basuh tgn ek?aku wat air basuh tgn...hikhikhik



ktorg order ikan, sotong, ketam, udang...semua big2 nyer size...hoho


aku sentapppp masa nie wei...ntah apa yang aku sentap pun aku tak tau...hahaha uish, mana bleh gtau u ols...nie rahsia kami bertiga...sok ada gak lagi sorang yang sentap =P

aku makan pun tak abisssssssss...kata sentap kan...lalalalala

ha, ko nampak cili api kicap tuh?yang tue korang kena wat sendiri ye...cili api, pinggan, kicap semua dah adooo...korang tenyeh2 je taruk dalam pinggan...ok?


pas kenyang2 makan, ktorg gerak g kampung air...masa untuk shoppingggg...esok mlm dah nak balik dahhhhh...


pilih pilih...

sorg nak gelang

sorang nak rantai

sorang nak kerongsang

sorang nak subang

sorang nak butang baju melayu

huiii, pokai makcik...


shopping sampai ke malammmm...bukan senang nak pilih u ols...ngan beli untuk orang lagik...ngan beli untuk diri sendirik lagikk...tapi tak pe tak pe...ada rezeki untuk aku nanti...hihihihi *ceh, tetibe rezeki lak*

haaaa, korang nak tau bape rm makan seafood tadi??RM72 sajork...bukan untuk sorg yeeeee...tapi total semua...murah kan?

*ari yang membosankan bila ada budak yang sentap...muahahaha tapi arinie mmg penghulu segala shopping la...heavennnnnnn =)



13 comments:

lily lotus said...

erkk! murahlah beb...

[z@ck] said...

RM 72?
waaah...murah2..
=P

Dee said...

wui..murah..ni siang ke mlm kojah?

patahati said...

senangnye dapat shopping kat situ yee...takde korang jemput saye pun..? salam kenal dari balik dinding.

Rachel said...

gambarnye ambik pakai hanfone ke? seronoknye boleh datang kat situ...bile...bile...ntah bile. salam je.

DilOt said...

rasenye mcm setahun kojah duk sane..hehe..gambar byk gler...

kojah said...

dear lily lotus,
mmg murahhh kak...ha kak, nape susah nak masuk blog akak??

dear zack,
klu KL xdpt la rege camtuh...

dear Dee,
ktorg g mkn ptg2 nak ke malam...akak tny tuh time bila??

dear patahati,
jemput kamu??

dear rachel,
pakai camera la sis...

dear dilot,
tuh pun tapis2 masuk blog...bykkkk lg yg xmasuk...hoho

CoOkiE MoNSter said...

waaa....best2...aku mmg meroyan bab shopping2 nh.

err.....goodies tuk den xdo ker??

ahakss..

zeti said...

bagus tul akak baca n3 kojah ni.. bkn pe, akak pun nk pi KK bln 10 nnt :)

neezareef said...

jah...ooo jah...

bila n3 sabah ko ni nk abih jah..

;D

Shafie said...

shopping jgn tak shopping :p
erm..jap tak bloghop da tertinggah story...huhu..

oh ya..igt sabah igt ija kt sabah gak..hehe :pp

eddie dewanaga said...

seafood diorang nampak yummy.

kojah said...

dear cookie,
tak do la...dah abis pun...den boli ckit yo...sorry...

dear zeti,
bulan 10 kak?selamat bercuti...

dear neezareef,
ala, lg satu entry je kak...hihi

dear shafie,
owhh ija kat sabah ek?

dear eddie,
mmg yummy sgt2 bro...

Page number