My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, August 04, 2009

Sabah day 5...

pas puas tengok tempat2 menarik kat Labuan, kitorg decide nak shopping lak keesokan arinya...uiii, tak kan tak beli pape buah tgn dari Labuan kottt...chocolate je mana cukupppp...hukhukhuk

dah siap bangun mandi segala, kitorg g pasar labuan...kat depan hotel kami sahaja...bestttttt...tak payah jalan jauh2...

pasar nie banyak jual makanan...ktorg ada beli gak makanan untuk breakfast kat cni...tapi dalam banyak2 makanan, aku paling excited nak rasa kek batik dia...alih2 tak sedap langsungggggggggggg...wek wek wek!!

aku adalah penggemar kek batik ye...sgt2!


then kitorg g kat tempat orang jual ikan masin, terubuk masin, segala yang masin2 la...huhu


aiseh, aku nak tunjuk ikan lumi2 kat korg tapi aku tersilap snap lak...ikan lumi2 nie mmg sedapppppppp...dia sebenarnya ikan masin tapi tak ada la masin sgt...leh ratah macam keropok jerrrrr...sape2 jiran tetangga korg yang nak g Sabah tuh, pesan la ikan lumi2 nie...

nie gak antara barang kiriman mak aku...aku pun nak sgt2 beli ikan lumi nie sbb abah aku selalu bawak balik bila dia fly g Sabah...kiranya aku mmg dah rasa la ikan lumi2 sebelum nie...

tapi aku beli kat Labuan nie mahal la...RM18 untuk 500g...kalau kat KK, RM12 untuk 1kg tak silappp...so kat KK mmg lagik murah la...


then gerak lak g bazar labuan...


bazar nie banyak jual kain2 ngan baju2...buleh mintak discount kaw2 nyer...tuh pun kalau korg pandai membargainnnn...


huishhh, menarikkk lg tertarik aku ngan baju nie...untuk disewa sahaja...RM200...katanya baju fesyen Brunei...

rajin plak aku bertanyaaa...hiks!


aku dtg sini nak beli kebaya sahajaaaaaaaa...

eh2 tapi bukan kebaya nie...=P


kebaya nyer pasal sampai aku lupe tros nak beli kain batik latest edition dari Indonesia nie...rugiiiiiiiiiiiii...menyesalllllllllllllll giler!

cantekkkkkkkkkk u ols...kilat2 gitu...leh gak pakai ngan baju kebaya...tapi nape ntah aku ngok sangat sampai lupe nak beli...

selai RM12...sekali lagi kalau korg pandai membargain...hoho ha, lagi satu...bila aku dah balik KK, baru aku hegeh2 nak beli kain nie...tapi ko tau harga dia kat KK berapa??RM16 weiiiiiiiiii!


tengok2 perfume...tengokkkkk saje ye...lalalala

perfume pun murah gak...ate duty free...


then tengok plak kain2...

aku masa nie busy sms maro...period lak mamat tuh bila aku g Sabah nie...ntah, aku pun tak pahammmmm...yang penting, marilah kita berjalan2 di usia mudaaaaaaaaa nie...ewah!macam la aku muda sgt...


dah puas shopping segala, meh la kita balikkkkkkk...ktorg masa nie mmg dah aim nak amik ferry yang 3 jam tuh to Kota Kinabalu...ferry tue gerak kol 12.30pm...tak kan nak naik speed boat lagik kan...harus la try naik ferry lak...


beli la ticket kat counter dulu...kalau korg nak g brunei ke, sipitang ke, lawas ke, leh beli tix kat cni gakkkk...


sorang kena bayau RM34 plus tax...tax RM3 sajork...


beg2 kami...


aku suke sgt2 pix nie...taken by kema...thanx beb!

huiiiiiii, tetibe hujan lebat yang amat...camno kitorg nak balik KK nie???


sabauuuuuu tros menunggu...tetibe terdengar announcement:

perhatian kepada penumpang2 ferry ke Kota Kinabalu, segala perjalanan ferry pada hari ini akan dibatalkan kerana cuaca yang tidak mengizinkan...sila ke kaunter kami untuk mendapatkan semula wang anda...

wakluuuuuuuuuuuuuuu!!masing2 dah menggelabahhhhhhh...macam mana nie??ktorg nak balik KK arini gakkk...kalau tak, abis la program2 kami yang dah tersusun rapi...hiks!


tgh2 menggelabah katak tuh, ada la sekumpulan brother2 nie dok tny kitorg...dgr slang mmg orang semenanjung...kalau dgr slang Sabah, confirm kami tak layan...hakhakhak

then brother2 tuh ajak ikot dorg g beli ticket nak naik ferry yang muat sekali ngan kereta2 tuh...so ktorg ikot je la...tak kan ktorg nak dok Labuan lagik...oh, tidakkkkkk!!


hujan masa nie mmg lebat giler...ktorg kena redah hujan nak g beli ticket tuh...sbb dia building lain2...ticket nie kena beli kat jabatan laut semenanjung Labuan...


pas dah dapat ticket, masing2 dah legaaaaaaa...yela, masa nak beli tix tuh sesak2 ngan orang ramai...masing2 nak balik KK gak...

terkejut lak aku tgk rege ferry nie...sorang RM5...yang RM14 tuh plak ticket bas dari menumbok to KK...haaaaa, ferry yang leh muat kereta nie sampai menumbok je tauuuu...


dah kaki kena hujan, meh la kita masuk toilet guna pengering...

uiii, berbaloi2 pakai kasut 'katak' nihhh...sesuai la ngan regenya...hihihihi


sementara nak tunggu ferry kol 4, meh la kita g makan2 dulu...huiii, mmg tua lagik berjanggut la ktorg kena tunggu =P

maghaikkkkkkk, mmg berat sgt2 beg aku wei...!ntah apa yang di shopping kan aku pun tak tau...hiks


kenyang makan, borak2, tgk2 orang, makan lagik...*tipu je makan lagik* hahahaha yang penting banyak tgk orang2 ensem...apakah?muahahahaha

boringgggggg nyer nak tunggu kol 4!!


dah nak dekat kol 4, tetibe:

ferry ini akan bergerak pada pukul 5.30 petang...harap maklum!

hah??????gilo ke apo nih...hujan dah benti la wei...tuh la risiko kalau naik kenderaan berair ye...hiks!tuh pun tak confirm lagik ferry nie akan bergerak kol 5.30...ntah2 tak jadi tros kata org tuh...

sekali lagi terjumpa brother2 tadik...dorg ajak naik speed boat pulakkkkkk...akhirnya!!so ktorg g cancel n refund duwet ferry ngan bas tue...ktorg beli tix speed boat lak...

adoiiiiiiii, macam-macam!!


tunggu la speed boat turn by turn...masa tunggu turn, borak2 la ngan mat2 sabahan belakang seat kami...kang tak cakap kata sombong lak sebab dorg dok panggil2 kami banyak kali...takut gak aku...masing2 kaki minum...no comment~

A: awk, mintak num hp boleh?
K: saya tiada hp la...
A: ala, kita kawan2 je...
K: *diam, takutttttttt*


bosan??online maaaaaaa...sempat tu online tagged...zati, register la fs ke...facebook ke...tak pun myspace ke...hiks!


sebelum kol 5.30, turn kami dipanggil...yabedabeduuuuuuuuuu!!


masa nie takut mmg lain macam la...tapi sib baik ada life jacket...tue pun aku dah siap2 pegang dah...yela wei, kan baru pas hujannnnn...

segala doa2 aku dok baca...insaf japppppp...


speed boat dalam 1/2 jam, ktorg dah sampai menumbok...

ha amikkkkkk...nak cepat sangat...melayang RM3O...huhuhuhu dari menumbok, ktorg naik avanza sekali ngan brother2 tuh ke KK...ok sgt2 brother nie...tlg kami secara ikhlas...tak ada la nak amik kesempatan ke apa ke!tak macam masa kami dalam speed boat, ada gak brother2 nie offer naik kereta depa...hui, nehiiiiii...tgk dorg pun dah takut semacam!sebab brother2 yang dalam kereta sama ngan kami nie tak naik boat sama2 ngan kami...kiranya dorg sampai dulu kat menumbok then dorg sanggup tunggu kami...tQ bros!!


masa nie berhenti kejap sebab brother2 tuh nak shi shi...baru ktorg tau yang dorg nie adalah askar...tapi mule2 tgk mmg ktorg dah agak dah...yela, geng2 askar tgk muka n rambut dah tau kannnn...then dorg mmg orang semenanjung...dtg KK untuk berkhidmat kepada nusa dan bangsa...uhuks

brother: berapa lama korg kat Sabah nie?
us: seminggu
brother: hui, lamanya...buat assignment ke saje jalan-jalan?
us: saje jalan2...
brother: owh, menghabiskan duwet pinjaman blaja la nie...
us: lebih kurang la...hahaha

tapiiiiiii banyak kot ktorg tipu sunat brother2 nih...sure masing2 dah ponin dah...sebabnya sorg tny Kema, Kema jawab lain...sorg tny Zati, Zati jawab lain...sorg tny aku, aku jawab lain...muahahahaha


pas anta brother2 tuh kat kem askar lok kawi, tros driver tuh anta kami ke king star hotel...eh2, sebelum tuh singgah malar kinabalu hotel dulu...amik beg trolley aku...hikhikhik

hotel bawuuuuuuuu nie u ols...


cantekkkkkkkk...sgt2 berpuas ati...dekat ngan kg air...sekali lg bukan kg yang ada air ye...kg air tue tempat2 jual pearl gitu...


nak g makan pun lalu kg air nie gak...masa nie pun hanya lihat2 n pandang2 sahaja...


carik makanan wei...lapauuuuuuuuuu


tadaaaaaaaaaa...jumpa kedai makan yang bestttttt!~


mari makan semuaaaaa...aku makan mee kari...so so sajork...tapi nasi kema + zati mmg meletop abis...sedappppppp giler...*kalau mak aku harus tny, nape perlu cakap giler* hihihihi

*hari yang paling menggelabah dalam percutian kali ini bila ferry takmo jalan...shopping baju2 sgttttttt best!syiokkkkkk!!




9 comments:

*ayu* said...

bestnya jalan2.... peergghh...

ikiqzana said...

cuci mata kat sini..aventure betol la korang ni...

ct_nurmarlissaa said...

aventure GILERR...korang nih....kalau saya pun bleh ikut....baru best N bleh jimat...tapi hubby i nih penakut...jadik nyerr gi jalan kene ader member yg bebetui tahu lah...

eddie dewanaga said...

brader2 askar dari semenanjung memang boleh diharap.

Dee said...

hahaha..sib baik ko dpt gak gi kk..bujang kalo adventure xpe..seronok..pengalaman..kalo akak ngan budak2 tu..nangis..hahaha..sbb tu akak naik flight je dari labuan ke kk..hehehe...

lily lotus said...

ooo gitu yer fesyen brunei

qyla said...

besttnye pge sbah kan..

bila la qyla nk smpai sabah.

[z@ck] said...

brapa byk duit habis kt sabah ni?
hehehe..

kojah said...

dear ayu,
jommmmmm jalan2 kak...hihi

dear zana,
time nie mmg rasa adventure sgt2...plus takuttt

dear ct,
pujuk2 la hubby kak...hehe

dear eddie,
tak semuaaaaa =P

dear Dee,
betol2 kak...muda2 bujang xpe...klu sy ada anak pun tak sangguppppppp

dear lily,
gitu la kak...try la beli n pakai...sure meletopsssss akak

dear gyla,
g la...everyone can fly...hihihi

dear zack,
email ye...got my email rite?

Page number