My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Saturday, August 22, 2009

Excident!!alhamdulillah, aku selamat!

uishhhhhh!!memang ngeri gilerrrrrrrr!!ntah aku leh drive ke tak pasnie...macam trauma lak aku...

1stly, alhamdulillah aku selamat seadanya...cuma kereta je la yang hancurs weiii...sobsobsob!!

tuela kannnnn, orang lain semua sibuk2 g semayang terawikh, aku lak sibuk2 g tgk wayang...huhu ala, aku tgk citer g.i.joe tuh laaaa...aku lom tgk lagi...nak sgt2 tgk...malam tadi je la aku free...tak kan masa bulan pose lak nak tgk...alih2 tgk masa malam before puasa...huhu haippp, jangan tny kat mana aku tgk n dengan siapa aku tgk ok...aku cubit kang =P


ok gini citernya...aku akui memang aku bawak laju giler...dalam 120-140 tak silap aku...pastu bila sampai tang corner tuh, ntah mcm mana ntah aku terbabas!sebelum corner tue, ada traffic lite tau...aku tgk lampu hijau mmg lagi aku pecut la...lagipun traffic lite situ kalau merah konpom ko kena benti...sebab banyak polis area situ...n abang aku pun penah kena saman kat traffic lite situ gak...

elok plak jalan situ ngah nak tar baru...aku tak tahu weiii...aku kan baru balik umah...berpasir2 jalan kat ctu...masa aku terbabas tuh, stereng kereta aku berpusing2 wooo!aku rasa aku dah tekan brek tapi tak tahula...macam tak jalan...then kereta aku melambung2, langgar n naik dividerrrr!tiba2 bung bang bung bang!!kereta aku terbalik...tayar kat atas...kereta aku masuk longkang weiii!!

aku tergamam jap...pastu dgr serpihan2 kaca berkecaian...aku try nak kuar tapi tersekat...upenya2 aku pakai seat belt...ALHAMDULILLAH!kalau tak, aku rasa memang aku tercampak keluar dari kereta tuh...nak kuar tuh, tgk2 tingkap kiri kanan aku tutup...ha, camne aku nak kuar nih???aku try pecahkan tingkap tapi tak boleh...masa tuh cermin depan memang dah pecah tapi aku takut nak ikot situ...takut terpijak kaca...tetibe aku teringat yang tingkap belakang kereta aku kalau nak bukak kena pusing2 gitu...bukan pakai auto tuh u ols...then aku merangkak keluar ikot tingkap situ...

keluar2 kereta, MasyaAllah apa dah jadi ngan aku nih????eh2, mana hp camera aku???mana camera aku??masa tue, 2 benda nie je yang aku ingat...buleh aku merangkak2 masuk kereta tuh balik then aku carik hp ngan camera aku...tgk2 jumpa ngan selamat dok dalam beg aku...nasib baikkkk!pastu aku cuak kat ctu gak aku jerit la...tolongggggggg tolongggggggg...ha macam mana aku nak cakap ha...orang lalu lalang memang tak nampak kereta aku masuk longkang...sebab kena tutup ngan pokok2 yang besar gedabak...

aku tgk tak ada orang yang benti...aku jalan ke depan ckit...aku nampak sorang lelaki india ngan wife dia kottt...aku g kat dorang...

aunty: u ke yang jerit mintak tolong?
kojah: ye saya...
aunty: kenapa tangan2 tuh...excident ke?
kojah: kereta saya dalam longkang tuh...saya excident...wuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa saya takut parents saya marah aunty.*nanges*
aunty: sabar sabar...saya tolong call polis...hp kamu ada credit tak?
kojah: hp saya bateri tak ada...
indian guy: kejap2 ya...saya kol...
kojah: wuaaaaaaaaaaaa *nanges lagik*

tu tap tup tap!!polis datang...

polis: excident ngan apa dik?
kojah: tuh ha, kereta saya dalam longkang...kat sana...
polis: jom kita gi sana..ada sesape lagi tak dalam kereta tuh?
kojah: tak ada, saya sorang...

huhuhu polis pun tercarik2 kereta aku...kalau tengok dari tempat kereta yang lalu lalang, memang tak nampak langsung kereta aku...macam tak ada kesan excident langsung...maksud aku, pokok2 tuh pun straight je...tak ada bengkang bengkok sebab kereta aku dah ranapkan pe kan...

polis: apa barang2 penting lagi dalam kereta tuh?
kojah: hurmmm (berfikir)...kunci kereta, kunci umah, haaaaa purse saya!
polis: kejap saya g amik...

mula2 tuh sebuah kereta polis je yang datang...ada 2 orang polis...sorang masuk dalam kereta aku carik barang2 sorang lagik tgk dari luar...pix atas nie salah sorang polis ngah masuk kereta aku...

polis 1: ha, makeup ada la...
polis 2: makeup watpe...cari barang2 yang penting dulu...
polis 1: nah, selipar...*baru aku teringat aku tak pakai selipar*
polis 1: *carik-carik* nah, purse kamu...
polis 1: hp pun ada...*owhh, hp penyelamat aku...bukan hp camera*
polis 1: *carik2 lagik* kunci umah adik letak mana?
kojah: dalam dashboard bang...
polis 1: *carik2 lagik* haaa, ada...kunci kereta pun ada...



pastu datang la sebuah kereta polis lagi...ada 2 orang polis gak...

polis: dik, dah telefon ayah belum?
kojah: belum...
indian guy: berapa num hp ayah u?
kojah: 012-***7858
polis: kereta teruk nie...nasib baik adik tak ada pape...macam mana boleh jadi cmnie??
kojah: pung pang pung pang...
polis: tuela, jangan kejar traffic lite...jangan laju2...blablabla
kojah: *kena la kejar...kang abang saman saya* dalam ati je u ols...


tunggu punya tunggu, lama nau parents aku baru datang...

sib baik gak abang2 polis memahami perasaan aku...cuak giler dowh masa tunggu parents aku datang...

abah: mana kereta?
polis: dalam longkang tue bang...tapi takpe...anak pakcik ok...alhamdulillah...kereta tak jadi masalah...yang penting anak pakcik...blablabla
abah: tue laaaaa...
kojah: *bagus abang2 polis nih...i likeeeeeeee*hahahahaha

tue mak aku ngah berborak ngan lelaki india tueeeeee la...

mom: macam mana kamu nampak dia?
indian guy: saya dengar dia jerit2 mintak tolong...saya ingat orang kena culik...saya berhenti la kat hujung sana...
kojah: *ceh, culik ko kata...aku ngah gelabah tahap katak zimbabwe masa tuh*


nie la pokok2 yang menutupi kereta kuuuuuuuu...

tuh yang aku wat arrow tuh lampu kereta aku daaaaaaa...


masa nie tow track ngah nak keluarkan kereta aku dari longkang...

abah: tengokkk...bukan main payah lagi kereta tarik tuh nak naik divider jalan...macam mana kereta jah bawak tuh senang2 leh naik?
mom: laju la tuhhhhhhhhh...
kojah: yelaaaaaaa *dalam ati je u ols*

tinggi kot divider tuhhhhhh...aku pun pelik gak...sudah suratan takdir...hukhukhuk


see...kereta dah berjaya dikeluarkan...


ha, tengokla kereta yang remuk ittew...sobsobsob!!

baru aku ingat nak bodek2 parents aku bawak kereta g campus sempena bulan pose nih...hancursssssssss!!

ntah2 aku tak dibenarkan drive dah...huhuhuhu macam masa aku 1st excident kereta dulu, parents aku tak bagi aku drive weiii...kira macam hukuman untuk aku la...tapi yang 1st aku excident tuh tak terok macam nie la...tuh aku tersalah tekan reverse n minyak then terlanggar tiang kat belakang...hoho

nie kali ke-2 aku excident kereta yeee...moto pun 2x gak...hihihihihi


lihatla kereta iniiiiiiiiiii...

baiki or beli kereta baru??leh baiki lagi ke u olssssss????


aku terbaring mendapatkan rawatan...

nasib baik gak ada klinik 24 hours depan umah aku...


nie je luka2 aku...

percayakah anda???


MORAL OF THE STORY: JANGAN BAWAK LAJU YE KORANGGGGGGGG!!INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG!!


*terima kasih banyak2 kat indian couple tuh then kat abang2 polis yang membantu aku...aku tak sempat tny nama sorang2 abang polis tuh, yang sempat aku amik no plat salah satu kereta polis tuh, wpq7194...thanx so much bro!!



31 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

aiseh...
seram jer aku baca..

mujur tak der pe2..

thank God..

pengajaran ke-2..

jangan ader ke-3 lagi tau..

hehe..

hehati next time..

eddie dewanaga said...

Jah..!!!

Oh my goodness... I'm freaking speechless!

teruk beb kereta tu kalau dah 'terlentang'. Lepas ni buat sujud syukur Kojah selamat.

Take care...

khaLifah feDi said...

syukur kojah..
nyawa yg penting..
pasti ade hikmah nie..

Wan 2 juz,cik CT wan kembang said...

nasib awak selamat...kete boleh kipas ayah soh beli baru kn......;p

Shafie said...

wah..sampai hancus keta..
nasib baik kamu xde pape oh kojah..
140km/j? biar btl?
jgn laju2 cmtu lg okeh..huhu

niesaHM said...

Luckily you kojah ! Next time jangan kejar traffic light taw. Take care :)

milimilo said...

yaallah..sgt ngeri keadaan kerte..siap masok longkang segale..syukur byk2 sbb luke xterok ye..hope hati2 pasni.. :)

prebetsabu said...

subhanallah..
mujur kojah takde pape sgt..

lenkali jgn laju2 la....!!!!
drive safely..

ct_nurmarlissaa said...

mujur kojah .....ko selamat..apa pun get well soon k...

@--- Sueanne ----@ said...

mmg teruk kete tue kojah..
selamat kojah xde pepe..

hati2 pasni k..
biar lambat asalkan selamat..
igt family tue..

trauma kite ri tue pn xilang lagi..
ni tgk kojah lagi la takut..huhu..
tke cre dear..

masviona said...

Ya Allah kojah....dari ngantuk smpai tak ngantuk akak baca n3 kojah nih.....gilerrrrrrr teruuuuuuuukkkkkkkkkkkk nih but alhamdulillah kojah xde perper....ya allah syukur sgt

huhuhu....tafakur sat...terkejut lagi nih

lily lotus said...

astaga..meremang bulu roma akak baca entry ni..ishk2..scene kojah nangis tu pun akak rasa nak nangis gak..yerlah dahlah sesorangkan..alhamdulillah kojah tak apa2

fana said...

Mak aiiii...
Mujurlah kojah terselamat...
Sbb tgk ke rupa keta tuh mmg cm trok sgt dahhh...
Alhamdulillah...:)

Next time drive safely yer...

Thanx 4 dropping by my blog...:)

ikiqzana said...

xpe yg penting nyawa kojah.. lepas ni belajar dari pengalaman.. syukur sesangat kojah selamat..

ShalinzZ85 said...

Ya Allah ...teruk betoi keta
mujur selamat
ape ape jgn bawak keta lelaju kay
salam ramadhan

Kaseh said...

phewwww.. kalau tgk keadaan kereta ngan cara eksiden tuh macam tak sangka kojah takde luka pape.. moralnya jgn bawak laju2 dah..:)

HEMY said...

huuuhhh..allah tolong la tu mlm puasa pertama...dia syg gak ko wpun ko tgok gi joe (saja bakar ko..ahaha)

tp takpe..slamat dh..keta tu je ntah berapa kena ....ko leh drive tak??

♥sAzALOvEwAN♥ said...

gilak r..
nseb bek kamOo xapa2 kan?
tkut nya..
dah lah sorang2 lak tu...
kli kta kena tu, xtau r nk kata mcm mana..
mnta2 jauh la...
Allah sayang kan kamOo tu..
moral of da story, jgn bw laju2 lagi tau!!
hUu~

ChiLaBaey's said...

Alhamdulillah semuanye selamat... Satu pengalaman yang menagjar kita erti nyawa yang sebenar.... Allah masih sayangkan Kojah lagi tuh... Berhati2 memandu selepas ni....

JIVEBUMZ said...

kojah terkejut akak bace n3 ko nie.. alhamdulillah kojah selamat tak pape.. keta tu tak pe boleh beli baru..hihi yg penting nyawa kojah tu tak leh tukar ganti.. lepas nie kita kena sama2 beringat yer kojah..

seram nengok gambo kete kojah yg remuk tu..

imahgiro said...

huish..di awal puasa dah xcident..tapi syukur la selamat..pasni jgn bawak laju2 lagi dah orite..hemmm get well soon..jgn tinggal posa lak..sikit ja luka tu..:p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ya allah sis nasib baik awak xda apa2 taw..alhamdullilah..syukur...jangan bawak keta laju2 ok..(tuk diri sendiri gak nie..) takutnya...semoga kojah cepat sembuh..jangan trauma yer..take care..

Zarpeno said...

kojah...bwk gheta elok2..bahaya btoi hg ni...

Dee said...

sib baik ko x apa2 kojah..syukur alhamdulillah..eh..lenkali kalo nk tgk wayang sgt gi siang2 eh..mlm2 tu elok gi terawih..hehehe..

rasp said...

masyaAllah sis...ngeri i tgk kete u tu..
tapi syukur lah u are ok...

MuMMy 2 Haqq said...

eh..dasyat nye eksiden no kojah! tergamam jap akak..

Lenkali bawak hati2 la..syukur kojah selamat..

CoOkiE MoNSter said...

mak aii...ranap keta ko kojah. nasib bek xpape..Len kali jgn bwak lelaju ye..

sori lmbat sgt aku tinggalkan komen. aku bz tahap mentibang semenjak 2 menjak nh..huhu

kojah said...

dear all,
thanx so much for ur concern...memang pasnie aku serik dah nak drive laju2...aku klu sorg2 je berani la drive laju2 nie...klu ada org lain, dorg ske tego2 suro aku bawak slow2...hihihi ha, aku puasa la weh...ari sabtu tue je aku tak puasa...sbb mmg tak boleh puasa pun...huhu hurm, leh drive ke tak pasnie?parents confirm aku tak bg sebab sbg hukuman la kan...tapi nak kata aku trauma tak tahu la...sebab tak pegang stereng lagi kan...tapi kalu dok teringat2 balik, memang ngeri giler!lg satu sbb aku pakai seat belt...so u ols, jgn drive laju2 n pakai seat belt tau!!!

DilOt said...

waaa.dilot lg lmbt bace entri ni..

nasib baik xde pape berlaku..mlm lak tu...kereta rosak xpe...boleh cari lain,..

pengajaran utk semua..nmpk trafik lite ijau..bukan utk terus pecut pasni...

fazemy said...

Dasyat...seb baik ko selamat Kojah. Pnjg umur ko. Tp cam kelakar la ko jerit mintak tolong sorg2 tu. Klw akak cam panik dah..mesti tak tahu nak buat apa. tggu ada kete lalu je tepi jalan tu. huuuu

::NaS:: said...

walaupun dah dekat setahun entri ni,aku nak komen gak.
hang ni memang nak kena cubit la kojah,bawak laju benorrr..
luckily selamat,Allah nak tlg.

tapi lawak pulak lepas eksiden je terus cari kamera.mmg blogger tegar ni.hahaha

Page number