My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, November 19, 2009

Make over by shu uemura!

nak dekat2 final aritue, ada je benda best2 kan...macam tau2 je aku busy nak peksa...

tapi takpe2...kalau part yang aku suke, harussss aku terjah...

punyala cousin aku nak menjobo (berlagak) ngan aku...siap kol aku pagi2 buta tuh gtau yang dia di invite ke make over shu uemura nihhh...masa nih aku dah jeles2 dah...yela, aku shopping segala mak nenek semua ngan dia...so kenapa aku tak dapat??

tup tap tup tap:
shu uemura: u get makeover shu uemura for free with A4 picture at pavillion on either 26, 27, 29 and 30 october 2009. available for the 30 customers per day only. please show this sms for verification.

message dia lebih kurang cenggitu la...ate message dia dah kena delete kan...

horreyyyyyyyyy!!aku pun dapat gak sms nih...aserehei ha rehei!


semangat memang tahap zimbabwe tol la...mana taknya, kol 10 kitorang dah tercongok kat pavillion dah...haha over noks!

dulikssss!kata free kan...aku nih kemain lagik dok pikir bukan2...orang ramai queue la, tak sempat la, jammed la bagai...alih2 amikkk ko...lenganggg pavillion tuhhh!


pas tanya mak2 andam (eh2, apa namanya ek?) dorang, dorang kata awal lagikk...dorang suro datang balik dalam kol 11 cenggitu la...

so mohla kita g sapedek duluuuuu...

haa korang jangan nak terliur ngan makanan2 tuh sebab tak sedapppp langsung yeee...uwek uwekkkk!harap mahal jerk...grrrr!!


dah abis sapedek, cepat2 la g tadah muka...tak sabar weiii!

dan aku rasa tetibe aku jadik gedix =P alahhh, gedix nak makeup je punnn bukan gedix ngan bf orang pun kan...

yang tak leh blah ada sorang classmate aku cakap direct jerk ngan aku...masa nih aku baru dapat message dari shu uemura...so terlebih excited la katakannnn...

redz: 1st tyme i tgk u gedix
kojah: hah yeke?hahahahahahahahaha

redz: yela...makeup nyer pasal...


tapi takpe2 redz...i suker aje dek keikhlasanmuuu...dari orang yang dok cakap2 belakangggg...


aku makeup blah sini...cousin aku makeup blah sana...

auuwww!laki yang makeup cousin aku ok...aku dapat chinese lady =)

cousin: under apa kitorg dpt invitation nie ek?
guy: under g****...kitorg amik list name dari g****...

cousin: owhhh ok2...



tibe2 gambar yang dah ciap makeup separuhhh...uhuks!

ohhh aku ske sangat2 chinese lady yang makeup kan aku tuh...kira layanan dia memang tiptop!!tak ada la dia nak judge aku atas penampilan aku ke hapeee...

masa mula2 nak makeup tuh, dia ciap tanya aku kott...nak makeup heavy ke light?of course la heavyyy...kata tak pernah makeup heavy2...


tuh chinese lady ituuuu...yang kanan baju itam tuh...i like u larhhhh!

chinese lady: sorry ye i talk with another guy just now...
kojah: it's ok laaaaa...


dan macam tau2 je aku nih bloggers...hiks!


dah ciap makeup2 segala, meh la kita berposinggg...*hahahaha nak tengok ke hasil posing aku?macam malas je nak tarukkkk*

cousin aku ciap makeup dulu, then baru aku...masa nih orang still tak ramai lagikkk...


sila lihat perbezaan tangan amoi ngan tangan aboi...muahahahahaha

even makeup cousin aku light2 sahaja, tapi aku rasa shu uemura is better than this...mana tak nya, yang dulu tue aku rasa dalam 5 minit je kot dia makeup kan aku...light2 cousin aku nie pun ada la dalam 45 minit sejam dia taram tauuu...


lepak2 kedai makan dulu...ate tak kan nak balik tros...bazir makeup cantek2 tuh weh...hahahahaha

dan2 la cashier yang tak pernah tego aku tetibe dia tego aku arinie:

cashier: nak g keje ke dik?
kojah: hah? sy student la kak...
cashier: laaa, ingt dah keje...makeup cantik2 nak g mana?
kojah: ada event tadik kak kat pavillion...

dan2 la ada event kojah oittttttt...amponnn kakak...

tapiii kalau makeup baru cantek kah??


tadaaaaaaaa!!

hasil makeup shu uemura...tantik takkkkkkk?? =P

bila laaaaaaaaa aku nak pandai makeup2 cenggini ehh...sure ramai la cashier2 yang akan tego aku pasnih...yang tak penah2 tego pun akan tego...wakakakaka


dan aku terpikat ngan satu barang ini...dorang tak promote pun kat aku tapi dah lamaaaa aku berkenan...

so shu uemura, nextttttt!~


5 comments:

fana said...

wuii cantek gle hokey mekap mata mu itu...Fuhhhh...~ dah la purple..~ i like...lalalala~

rasp said...

wah!!!! mmg cantik lah dorang make up sis!!!
terpegun i...ingin gak nak pandai makeup cenggitu :)

atty's said...

memang lawa ar..make up tuh kojah ..
lotak ar gambar ..kojah .

sueanne said...

cousin kojah nye makeup tue mcm xmakeup je..dah namenye light2x je kan..hehehe...

kojah said...

dear fana,
shu brand kak...mmgla cantikk...hihi orgnya je xcntik =(

dear rasp,
kne g klas makeup la gamaknya kan kak...

dear atty,
ok2, nnti sy letak kak...soonnn

dear sueanne,
a'ah xnmpk sgt...tp light2 pn lama tau kak dia taram...

Page number