My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, December 31, 2009

Pulau Pangkor part 1..

Pulau pangkor yang aku jejak lebih 1o tahun yang lepasss...masa tue pasti la aku masik kecik cinonet lagikkk...kalau tanya aku apa yang aku paling ingat masa aku g pangkor dulu2, jawapannya...alaaaa, tempat yang letak muka tuuuu...badan2 kita dah perfect cuma ko g letak jerk muka ko kat ctu...

sampai bergaduh la aku ngan adik beradik aku nak taruk muka memasing...pastu memasing dok berjengket kaki sebab tak sampai...hahahaha lawak lawakkk!


aku g pangkor nih actually ngan makcik aku se family...di belanja sepenuhnya oleh pakcik n makcik ku...harus gumbira aku noks =)

cousin: jah, 18hb 12 ikot dah g family day kat pangkor tau...
kojah: jah kena bayar berapa?

cousin: ngengade hang nih...paklong bayar kat hang la...

kojah: hihihi malu la jah macam nih...

cousin: hahahaha sejak bila hang malu2 nih??

sejak azali...wakakakakakaka

uncle: jah, nanti pegi pangkor ye...paklong dah bayar semua...
kojah: (terkedu tapi happy) erkk...okeyyy...


terima kasih banyak banyak paklong and maklong ;)


pukul 8.30 pagi berkumpul...dengar segala briefing dan juga pemberian saguhati berupa wang kepada staff yang belum berkahwin...

wahhh syiok betol!!tapi aku suspek dorang nih memang betui betui aktif laaa...yela, bulan 8 arituh dah ada buat family day kat PD, bulan 12 nie pulak kat pangkor, tahun depan pulak kat Indonesia...bestnyerrrrrrrr!!

kalau dorang ajak lagi aku g Indon, jah nak bayar okkk...segan weh asyik di sponsor sajork...


berkonvoi ke pangkor dengan 8 buah kereta...


pukul 12 lebih udah sampai di jetty lumut...

ohh aku sorang jerk yang makan, cousin aku minum air sajeee...ate sejam sebelum nih kitorang dah breakfast nasi lemak di hulu selangor (kes tak ingat nama tempat)...tapii nape aku totap lapau eh?huhuhu


tariklah beg memasing menuju ke jetty...kereta park la kat memana area jetty niee...bab parking ko jangan risau sebab banyak sangat parking yang adoooo...


jetty yang penuh sesak dengan orang ramai...kata school hOlidayyy...


ferry yang akan membawa ko ke pulau pangkor...


tempat berangin atas ferry...kat sini pun sesakkk...ate semua orang nak menikmati angin laut yang melambai lambai...uwahhh!hahahaha


dah dahhh...kita duduk pulakkk...ferry dia lebih kurang saje macam ferry kat langkawi sanaaa...

hurmmm aku tak ingat la pulak berapa lama dok dalam ferry nih...45 minutes kot...ke setengah jam...tolong betulkan kalau salah yeee...


veryyy da pink nyahhh...i loikeeeee!!

bila sampai2 jerk, van pink nih sedia ada menanti kooo...sediakan duwettt sajork...semua tourist pakai van pink nie kott...sebab aku tak nampak la pulak taxi ke, beca ke, bas keee...nan adoooo...ke ada ek??


ding dong dalam van, sampai la coral bay resort...alah, pangkor nih pusing2 tang situ jugakkk...nama pun pulau kan...macam labuan laaaa...


lobby yang jugak penuh sesakkk...aku rasa bukan geng2 aku jerk yang reramai nih tapi ada family lain jugeee...


room yang super duper bestttt!harga bilik nih seratus lebih tak silap aku tapi siap ngan queen bed + single bed yeee...memang buleh tidur 4 orang kekdahnya...

opss!kalau 4 orang tue kurus2 buleh la...tapi kalau ada yang gems, 3 orang cukup lahh =P


camwhore di dalam lift as usual...lalalala udah bersiap mau dinner

ehhh nampak tak apa aku pegang tuh??jagung pangkor sedappp...


dah kata pun datang berkumpulan so kena la berkumpul kat lobby tunggu yang lain sekalikk...masa nih aku ngan cousin aku antara orang yang terawal tiba di lobby...haaa bab makan harus lajuuu weh...hahahaha


makan makannn...dah reramai camnih confirm aku tak berani amik gambar makanan satu per satu...acik malu noks =P

kang ada pulak orang terbuntang2 pandang aku...apekeiii la budak nih gambar makanan pun nak amik...tak pernah makan kat hotel ka??

yeee, ini pestime saya makan kat hotel bang...


satu table, ada la 10 orang berebut amik lauk pauk yang terhidang...

ishh, aku tak suka sangat makan cenggini...lauk pauk ada tengah2 then kita cedok masuk pinggan...mOtip??huhuhu kalau makan ngan family bulehh la tapi bila ramai2 cenggini tetibe jadik segan nak kaut banyak2...betol tak??lalalalala

tapi agak agak aku segan tak??hahahahahahaha (gelak syaitonnnnnn)


dah puas makan, moh la kita berkaraoke...siap hotel bagi free 1 room for karaoke tuhhh...tapi kitorang amik 2 room...1 room mana muat nak sumbat 30 orang...

huiii, terkejut den...yang tua2 pun bersemangat berkaraoke...cayalahhhhhh!!aku?sudah tentu jawapannya tak nakkkk...suara aku tak sedap weiii!so jangan ajak aku berkaraoke yerk...hihihihi


aku yang pertama kali menyaksikan orang menari2 seperti di club katanya...tapi nih bukan club kot...nih pub kecik kata orang...

huishhh, memang khusyuk abis la aku tengokkk...kata pestime kan...dorang minum pun bertambah tambah...minum apa tuuuu??

tapiii tengah khusyuk aku memerhati gelagat orang...tetibe!

polis: dik, tengok je ke?tak join sama?
kojah: err...taknak la...tengok jerk...
polis: hurmmm, macam2 sekarang kan...hang mai mana?
kojah: mai kl...ada family day...
polis: owhh family day kaa...sampai ari apa lagik?
kojah: sampai petang tadikk...
polis: nih menari semua nih dari kl la...kalau kl lagik banyak nooo...sana pukul 3,4 baru tutup...
kojah: sy tak tau la bang...sy tak penah masuk...
polis: baguihh la...jangan masuk la...apa faedah nih?nih baru kita tengok depa minum2...mana tahu belakang kita amik pil apa2...
kojah: tuh la...gelap2 camnih kan...
polis: teruk na sekarang...takut bila tengok camnih...blablabla
kojah: hihihi hurm, abang nih polis ke?(lagak mmg macam polis!)
polis: errr (senyih)...tak dak la...tengok2 ja cam hang...hihihi
kojah: hahahaha abg g la join sama menari...
polis: pantau2 ajaaa...
kojah: owhhhhh

aku tengok macam polis...ngan pakaian dia...belt dia...yang paling penting macam misai polis...apakah??hahahaha

memang ada eh polis dok jaga dalam tempat2 gini??japppp...tempat nih bukan tertutup tau...dia kat area lobby hotel nie jugakkk...kang tak pasal2 korang ingat aku melencong naik cab g memana...huhu


3 comments:

iedaLUVsham said...

amboi sonok ko jah! takde bawak lik pape tuk aku ker, hahahah!!!

rasp said...

sempat interbiu abg polis pangkor ek hehehehehe

kojah said...

dear ieda,
hihi mmg sonok kak...aduii kak, yg bli semua family dh rembat...huhu

dear rasp,
hihihi dia yg start interview dulu kak...layan sajeee

Page number