My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, December 15, 2009

Mendaftar...

auwww...hensem you lelaki yang pakai baju melayu kelabu asap nih...

tetibe tros masuk hal hensem...apakah?lalalala ehhh, smart tau staff staff tabung haji sekarang nih (ke dah lama?)...dorang pakai baju seragam kaler grey siap ngan songkok sampin segala tuuuu...dari ckit ckit hensem tros bertambah tambah hensem jadiknyaaa...muahahaha


so mehla kita isi segala borang borang yang adooo...ada 3 borang aku ngan abang aku kena isik...ngah syiok syiokkk isi tetibe:

staff ensem: ada masalah pape ke? (datang dok sebelah aku)
kojah: gie, ada nak tny pape tak? (tetibe aku menggelabah)
bro: nih ha, kat sini kena isik tak?
staff ensem: isi kat sini, sini, yang nie tak payah...blablabla
bro: ok2..
staff ensem: korang nie kembar ke?
bro: tak adalah, dia adik saya...
kojah: (senyum malu malu...wakakakakakaka)
staff ensem: owhhh...ingatkan kembar...


bro: mu jangan main main nak pegi haji nih...jangat ingat macam mu nak g berjalan2 tuh...orang g haji kena insaf camnih (sambil buat action tangan bersilang kat perut macam orang mati)
kojah: hahahahahaha insaf buat tangan macam tue dah cukup ke?
bro: hahahaha mu tahu tak macam2 hal berlaku kat mekah tuh...blablabla
kojah: hahahahaha
bro: kena sound nanti baru padan muka...asyik amik gambar tak abis2...
kojah: tuhla, hp nih bunyik bising la...camera lupa nak bawak...

kalau bawak camera, sure staff hensem tuh aku dah berani amikkk...hahahahaha


abang gie oh abang gie...

bro: mu agak2 berapa umur staff tadik tuh?
kojah: jap2...jah kira...(fail sebab kira pakai calculator hp)
bro: cepatla berapa?
kojah: 26...yeayyy betul!
bro: tak aci la...mu tengok kat name tag dia...
kojah: mana ada tengok...jah congak2 pakai hp nih...
bro: gatal mu nih...sempat lagik nak tengok...
kojah: hahahaha hensem kan dia...
bro: gelenya mu nih! (gedik mu nih)


aku yang datang tanpa secalit mekeup...hoho

bro: nanti 20 tahun lagik ingat tau kita datang daftar sama2 kat sini...
kojah: hahahahaha


agak agak bila kitorang berpeluang nak g haji??

20 tahun akan datang weiii...hurmm lama lagikkk tueeeee...so apa lagik u ols, g la daftar haji sekarangggg...makin lama makin ramai orang nak daftar haji nie yeee...so kena la ikot q...

kojah: kalau nak pegi haji awal boleh tak?
staff: boleh...first kalau duwet dah cukup boleh la...tapi nie duwet dah cukup, kalau nak pegi awal buat surat rayuan la...
kojah: owhh ok...

sound dari tepi:
bro: mu jangan gatal2 nak pegi lagikkk...bagi insaf dulu...nih semayang ntah ke mana...
kojah: yelaaaaaaaaa, saje2 la tanya...mana tahu 20 tahun akan datang jah dah insaf...hahahaha

macam mana la agaknya 20 tahun akan datang...aku dah capai umur 40 dah masa tueeee...harap-harap aku still dipanjang umur dan diberikan kesihatan yang baik...tapiii macam mana pulak orang yang dapat pegi haji tiap-tiap tahun tuh ekkk???

btw, terima kasih banyak banyak makkk...we love u =)

*nak kua g dating...challo!~


11 comments:

Chelina said...

Hmm baik ko kawin dulu sebelum g haji..nampek getik sgt dah tu.Tak abis-abis abg hensem.

Dee said...

kwn k tina tu kan kojah..nama dia farra..baru 27..skrg kt Mekah tgh buat haji..ngan makpak dia..mak dia simpankan duit dr kecik dlm tabung haji..n bila dh keje dia sambung simpan..bestkan..

AzuanBudakPandai said...

sempat lag ngorat tu huhu

lily lotus said...

amin..ada rezeki nanti sure akan dapat sahut seruan haji tu ;)

nURmALa mAZLan said...

akak pon rasa cam nak gi dafar..mana tau ada rezeki ke sana kan? teringin sgt

joegrimjow said...

apsal kluar kat my blog ek?
uhhhuu

sueanne said...

hehehe..lawak tul abg kojah tue..sound direct je..hahahah..

akk lom reg ngn tabung haji lagi.nanti nk buat jugaklah..

Pocket said...

staff ensem tu sajer je datang kat korang pasal ada awek comel kat situ:D

cuber kalau ada a couple of jantan jer kat situ, surely tak datang nyer :D eheheheh.

atty's said...

takpe kojah ..kalo g umo 40 kira muda gak tuh ..

tp kawan kty pun baru ni pegi gak baru 29 ..insyallah ade rejeki .mesti sampai nanti

rasp said...

agaknya niat abg encem tu nak tanya...
nie bf & gf ke? dia nak check line clear kat dgn u hahahahahaha

insyaAllah dah sampai seruNya, tak kira umur, dah leh gi haji dah....

kojah said...

dear chelina,
ya nmpaknya begitu la...haha

dear dee,
mmg best kak...mak sy pn buat cmtu...hihi tp bia la insaf btl2 br nk g...takuttt

dear azuan,
muahahahaha

dear lily,
Insyaallah =)

dear nurmala,
g daftar sekarang kak...sbb skang ikot q...sy pn dpt 20thn akn dtg...huhu

dear joe,
kua pe kt ur blog??

dear sueanne,
abg sy mmg cntue kak...tp xterasa pn...abg kn...sound ikhlas...haha hurm g daftar skang kak...sbb cnfirm 20thn akn dtg br dpt g...hihi

dear pocket,
hahaha klu laki2 cnfirm xdtg ek?

dear atty,
betol gak kak...bia btl2 insaf yg pnting...hihi InsyaAllah

dear rasp,
hahaha ada2 je akak nie...a'ah, smpai seru g la kak kan...

Page number