My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, December 01, 2009

Customer jangan diperbodohkan!

suatu hari yang indah...tutttttt (bunyik message) masuk ke hp abah aku: u are invited to blablabla

hurmmm dalam message tuh dia cakap dia suro ko dengar apa yang dia nak cakap around 15minutes only plus food are provided...makanan disediakan tuh yang penting bagi aku!hahahaha


so ari ahad tue abah aku cancel semua plan dia semata-mata interested nak dengar sal benda nie...

dia buat kat hotel royal adelphi kat seremban nun...dalam perjalanan kitorang nak g hotel nie, banyak kali ok (dalam 5x) ada indian lady dok kol bapak aku tanya kat mana...kiranya macam tak sabar2 la nak sambut bapak aku...gituuu


bila kitorang dah sampai, bapak aku kena isi borang...masa nih la bapak aku sangat2 terkejut bila baca apa yang dah tertulis kat ketas tuh...ko kena dengar apa yang dorang nak membebel atleast 45 minutes plus food are NOT provided...hah???

abah: ada indian lady kol kata 15 minute jerk...pastu ada makanan...so macam mana nie?
staff: sape yang gtau encik?
abah: miss blablabla
staff: silap tuh encik...kitorang tak provide makanan...
abah: abis tuh kenapa dia cakap ada?nih ha message dia bagi...(sambil tunjuk message)
staff: terdiam *panggil staff2 yang lain*
abah: tak boleh la macam nie...saya tak makan lagi...mana indian lady yang kol2 sy tuh?saya nak jumpa...
staff: (masing2 pandang antara satu sama lain...)
abah: mana dia?kol saya banyak2 kali mana orangnya?
staff: dia sebenarnya tak ada...dia ada kat office kat kl...
kojah: lahhhhhhhhhhhh, macam tuh plak?????

ko kol2 banyak kali macam seolah2 ko nak sambut bapak aku yerk!

abah: kol indian lady tuh...saya nak cakap...
indian lady: hello, encik dah sampai ke?
abah: saya dah sampai la...u mana?
indian lady: saya ada kat hotel nie la...tunggu encik...(apakah, menipu ko kan!)
abah: so mana u nyer...saya dah sampai nie...kat bilik labu dah nie...
indian lady: ok, sekarang encik jumpa sape?
abah: depan saya nie ada mr blablabla
indian lady: ok, u jumpa dia ye...(pastu tros dia letak phone)

apakah???

abah: saya tak boleh nie...saya kena g makan dulu...janji ada makanan...macam mana nih?


pastu datang la lagik sorang staff lain...*click pix untuk image yg lbh besar*

staff: kami mintak maaf banyak2 encik...kami akan sediakan makanan untuk encik se family...
abah: takpe lah, saya dah tak berminat...
kojah: jomlaaaaaa abah...kita balik! (aku dah naik menyampah)
staff: encik tunggu kejap jerk...makanan dah nak sediakan tuh...
mom: jomla, dorang nak bg makanan tuh...
abah: takpayah lah...janji macam mana...datang2 lain plak...
staff: blablablabla (merayu2 kat abah aku)

hahahahaha daripada abah aku berminat, teros jadik menyampahhhhhhhhhh!


aku yang turut sama naik menyampah...satu, ko dah tipu cakap 15 minutes sahaja padahal 45 minutes...dua, ko dah tipu cakap makanan disediakan...tiga, ko dah tipu kata ko ada kat hotel padahal ko ada kat opis kat kl sana...

agak2 la kalau nak tipu punnnn...kena plak ngan abah aku...memang kena ajar cukup2 la...

abah: nie saya kena buat report polis nih...banyak sangat penipuan...
staff: kami mintak maaf encik...blablablabla


dah dah...kita tak payah dengar pape taklimat dorang, kita g makan...

mak aku pilih mushroom soup jerk...


abah aku nyer chicken chop...


aku punya lamb chop...nyam nyam!

jemput makan semuaaaaaaaa...


9 comments:

mamarempit said...

lempang kan aje laju²...

sueanne said...

ape ke hal la cmpany tue..tak sistematik tul la..huhhhh..

hehehe..ape2x makannnn dulu..hehehe

lily lotus said...

huk alos..badigol betul :D

ikiqzana said...

biasa la kojah kt sini pun bnyk gak penipuan.. selalu yg kena mak bapak kita.. klu dpt yg mcm abah kojah baru padan muker dorang.. kena berkeras sikit gan dorang ni.. biasa la nak menipu org aje..

geram gak.. ayah akk pun kena tipu gan gores dan menang.

nURmALa mAZLan said...

eee...bodoh nyer diorg tu..diorg salah org la nak tipu kan..kalau kena kat akak tu pon akak meroyan kat situ juga..

eh..eh..ko nak mengamuk2..ko kasi akak tgk makanan tu pulak kan..berkeriut terus perut ai tau

kojah said...

dear mamarempit,
mmg, rasa nak lempang sedas...ewahhh

dear lily,
stupid bam bam betol!

dear sueanne,
tau xpe kak...ciap org yg kol2 byk kali tuh ada kt kl...pekejadah!

dear nurmala,
sbnrnya ada lagik adegan meroyan tp sy xciter in details...sy mrh2, buat2 muka semua la...pdn muka...haha

dear ikiqzalia,
klu gores menang tuh sah2 la tipu kan...yg tuh lagik sian...alahaii, mcm2 skang kan...

Pocket said...

salah arrangement lah nii,
tak per maafkan diorang,
terutama skali pas makan:D

badan pun dah sejut sikit :)
kambing tu nampak cam sodap!!

Dee said...

jah..pesan kt abah ekau..jgn laie dok caya2 benda2 gini..mmg byk tipu dr betulnya..hehehe..

kojah said...

dear pocket,
pas mkn tros maapkn...haha sbb lapau sgt tyme tuh...tue yg mrh sgt2...tp sakit ati oh...

dear dee,
ok kak...nnti sy pesan...thanx kak =)

Page number