My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, December 08, 2009

Cerita di Terengganu...

korang tahu kan raya aji aritue aku g terengganu?ecehh, nak suro korang amik tahu lak...ngeee

owhh ok2...aku pergi ganu raya aji baru2 nie...


nie masa kat mana yerk...ada orang jual ikan tepi2 jalan...

mom: abah, berhenti...ada ikan...
kereta: shrekkkkkkkkk ( tros berhenti)


hurmmm ada ikan baung, ikan patin ngan ikan apa tuuuu...yang kaler merah ckit2 tueee...ikan kurau kot kalau tak silap aku...

yang paling2 aku suka adalah ikan patin...sebab dia ada lemak2 gituuu...i likeee~ rugi oh korang2 nih yang tak suka makan ikan...lagik2 ikan besau2 cenggini...masa hidup2 ni la nak merasa semua jenis2 ikan...hahahaha


masjid kristal...tengok dari dalam kereta sajork...

nie masa raya aji yang pertama rasanya aku g lawat area2 terengganu...ate nak watpe lagik kan...bangun pagi raya tuh pun kol 9 pagi kot kalau tak silap aku =P


tapiii yang paling special aku datang terengganu nie sal mat2 rempit yerrr...

cube u ols tengok tuuu??traffic light kaler meghah kott...menonong jerk mat2 moto tuh g redah...sampaikan kereta yang belah sana ngah hijau kena berhenti koooo...

ate nie dalam area bandar nih weiii...bukan area2 kampung tuhhhhhhh!


upe upenya ada show mat2 rempitttt...ala yang dorang buat aksi wheely wheekang bagai tue la...yang terangkat2 moto tuhhh...

yang buat aku terkejut sangat2, ramai gilerrrrrrrrr kot moto2 yang berbaris tepi2 jalan tuh semata2 nak tengok free show nihhh...sampaikan kereta2 lain yang kat belakang tuh kena stop...hahahaha

abah: Ya allah...berdisiplin nyer dorang nih...berbaris sederet nak tengok aksi2 tuh
kojah: tuh la pasal...ramai plak tuh...

abah: Ya allah...ramainyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kojah: mana polis2 nih???


lastly...

abah: hebat hebattt!
kojah: mati matiiii
!

huiii ngeri kot tengok dorang angkat2 moto depan belakang tuh...kan syiok tengok kalau sorang2 tergolek dog jatuh kat atas jalan raya...baru bestttttttt! =P


masjid putih namanya...


tempat berlangsung nya monsun cup...dekattt jerk ngan pasar payang...

actually aku memang g terjah tempat monsun cup tuh tapiii ntah nape ntah malas plak aku nak snappy2...hihi

so layannnnnnn...zasssssssssssss!


7 comments:

cheqna said...

ooo datang trg erk..

kalu cheqna tahu leh g dating

ekekekekeke

nway salam kenal

*ayu the sun* said...

serius raya2 haji ade show rempit jah? betul punya terkorban lak kang.
isk!

atty's said...

lama dah tak g ganu..

sueanne said...

akk minat giler ngn ikan patin..lagi2 tang lemak2x tue..siap berebut2x lagi..heheh..

mat2x motor tue wat show time petang eh kojah..nampak sgt polis sane tak wat keje..huhuh..

bestnye g terengganu..akk pernah g sekali je..hehehe

Zarpeno said...

haha bedisiplin molek mat rempit.

JIVEBUMZ said...

rajin plak mat2 rempit tu berdisiplin yer? hari raya pon nak race jugak ker?? huhuhu

kojah said...

dear cheqna,
hihi tp xsempt kot nk dating kak...lgpn sy xda transport...huhu

dear ayu,
serius la kak...tuh yg terkejut sgt2...

dear atty,
cepat2 g kak...holiday ngan family

dear sueanne,
tuela part lemak2 tuh yg sedappp...a'ah kak, dorg wat ptg2...ntah polis watpe ntah...dhla byk giler moto...hurmm pe lagik kak...g la ganu =)

dear zarpeno,
sbb nk tgk pree show!

dear jivebumz,
tau xpe kak...tuh terkejut sgt2...klu ada yg jatuh br best ckit...haha

Page number