My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, September 25, 2009

2 hotel yang berbeza...

Ramadhan tahun nie 2x aku berkesempatan bukak pose kat hotel nihhh...ek elehhhh, orang nak banje bulehhh la kojah oitt...kalau ikot duwet aku yang ala-ala sesak napas nih, mana mampu yang oitt =P


1st aku di invite (ceh, invite katanya) oleh pakcik aku...yabedabeduuuuuuuu!!aku of course la nak sesangat kan even malu2 kucing skalipun...muahahahahaha

haaa...baju yang aku pakai tuh aku peram lama sangat la pulokkk...budget nak pakai masa aku g Sabah baru2 nie tapi alih2 camne ntah...leh plak aku lupe nak pakai kat Sabah arituhh...


cousin aku pas keje tros rush amik aku kat hostel nun...tapi biasa la KL nie kan...tak sah kalau tak jem wei...so kitorang sampai kat hotel de palma ampang pun masa orang lain dah hampir2 kenyang membuncit dah...

tuh pakcik aku yang ngah berdiri tuh...veryyy da pemurah tauuuu...i likeeeee =)


tak banyak pix makanan yang sempat aku amik...ate budak kecik kat sebeleh nih dok zikir2 kat telinga aku...kakak jahhhhh, adik nak amik gambar...


budak kecik yang dah tak suka bergambar tapi suka amik gambar orang...


with my cousin...


serius memang banyak giler makanan kat hotel nihhh...sampai aku pun tak terlayannnn...ate lebih dari 100 jenis makanan tuhhh!

tapi orang plak tak payah cakap laaa...ramaiiiiiiiii gilerrrrrrrrrrr!berpusu2 nak amik makanan macam pesta hari raya lak kekdahnya...mana taknya, meja sampai beratus2 buat dalam hall tuhhh...aku pun naik rimassss gak...


bukan takat bukak pose sajork, hadiah cabutan bertuah pun adooooo...best2 lak adiah nyer...dapat adiah tido sehari semalam kat hotel nih pun aku dah bersyukur sesangat...tapi kitorang tak bernasib baikk...hukhukhuk


nie masa aku ngah tunggu turn nak dapatkan udang galah...eh2, over tau i cakap udang galah =P


nie la udangnyaaa...pe lagi aku makan ek?keow teoy, rojak, abc, nasik, kebab...haaa, macam mana tak gemoks kan...overall makanan dia not bad la (sedap gakkk) tapi disebabkan ramai giler orang, membantutkan pemakanan aku pada malam tuh...lalalalala


dalam banyak2 makanan yang aku sempat rasa, puding roti la yang palingggggggg sedapppppppp!!aku tak penah lagik rasa puding roti yang meletops menceceh air liur aku nak makan...kali nie ntah bape round ntah aku dok ulang alik amik benda nie sajeee...

adoiii, terbayang2 lagik nihhh...


dah kenyang2 makan, moh la kita balikkk...masa nak balik nie baru aku rasa cam leh bernapas ckit...ate ramai gilerr orang wei...bersesak-sesak nak amik makanan bagai...acik tak suke nyah!


2nd, aku berbuka pose ngan abah aku yang tersayanggg...bukan ber-2 ngan abah aku sajork tapi ada gak la kawan2 abah aku yang lain...mak aku memula memang join sama bukak pose nih tapi disebabkan adik aku takmo follow, terpaksa la dok umah yeeee...

eh2, aku memang serabai giler masa nih...ate aku tak tau pun nak berbuka puasa kat hotel bagai...pas abah aku amik aku kat hostel nun, tros abah aku bawak aku g sini...


hotel equatorial kuala lumpur...banding ngan de palma ampang, hotel nih tak ada la berpusu2 cam pasar malam tuh wei...bukak pose kat hotel nih more to privacy...


nie la yang aku terjah memula skaliii...ko pilih la banyak mana yang ko nak then ko suro la orang tue masakkk...


masak lama2 ckit ye banggg...kang tak sedap lak seafood aku tuh...hiks!

hurm, aku tak suka la kalau orang masak udang ala kadar je...naik loya tekak aku wei...korang lak camne??


nie la makanan yang dah selamat masuk perot aku...nak amik makanan pun rasa besttt jerk sebab tak payah nak tolak2 orang bagai...kat de palma tuh, cousin aku kena tolak2 weiiii!ate orang ramai berduyun2 cam ketapi gitu...


bila makan ngan datuk2 datin2 nie sangatla berbahaya ye...apakah??so muka dorang kena kasik blur2 punyaaaa...dorang bergossip tak payah cakap la...dari fasha sandha sampai la ke tutttttttt...sebab salah sorang dari kawan abah aku nie adalah kawan datuk s yeeee...tau sape datuk s kengkawan??alahhhh, yang kena gossip ngan fasha sandha dulu2 marrr...

tapi mau nak tercekik anak tekak aku bilaaaaaaaaaa...

kawan abah: amik gambar banyak2...masuk dalam blog yeeee...
kojah: hihihihihi ($#@^%*)

camne dia leh agak aku ada blog???matikkkk la kalau dorang baca blog aku...ntah2 abah aku pun ada baca gak blog aku...tak mustahil kannn...

jap japppp...*tompang lalu abah*


muka pas kekenyangan...erk alhamdulillah...2-2 hotel nyer makanan memang sedap giler tapi disebabkan de palma tuh berpusu2 cam semut carik makanan, feeling nak makan banyak2 tuh adalah down yeee...even makanan dia taraf 5 star skalipun...huhuhuhu

eh2, papepun aku sukaaaaaaaa sangat2 la sebab 2-2 ada orang banjeeee...weeee!thanx so much ye pakcik ku n abah ku =)



5 comments:

[S]itie [B]Um [B]Um said...

camat ari raye maaf zahir batin

@--- Sueanne ----@ said...

ehh dorang2 tue tau blog2 ni gak ekkk
bahaya ni kojahh..hihihi

@--- Sueanne ----@ said...
This comment has been removed by the author.
Lionel Azry said...

amboi banyak makan?
ganti untuk 1 bulan ape? :P

kojah said...

dear sitie,
samat ari raya to u too...muah2!

dear sueanne,
tue la sis...bahaya tuhhh...takuttt!

dear lionel azry,
haha hari2 biasa pun byk mkn pe...bukan ganti utk sebulan tuh...tp utk seminggu...hiks

Page number