My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, September 29, 2009

KLIA transit...

adoiii...malas giler nak update hal raya...lagipun berlambak2 assignment nihhh...blog korang pun aku nak baca tak senang nie plak aku nak wat entry raya pulakkk...tapi takpe2...kita update hal2 before raya dulu kayyy...

masa bulan puasa aritu, memang tetiap minggu aku balik umah kayy...mana taknya, tiap2 ari makan kat hostel tak pun makan kat lua, buleh jadik buhsan yerk...tapiii kalau makan kat umah, confirm tak buhsan nyerrr...motip tak buhsan?lalalalala

so bila dah ada kat umah tuh, tyme nak balik hostel balik punyalaaaaaaa lemah...rasa macam adoiii, malasnya nak balik hostel...kalau belajar jarak jauh dari rumah bulehhhh??ha pe lagik kann...bila dah malas tuh paham2 je lahhh...ari isnin pagi baru aku hegeh2 nak gerak dari umah...sebab ari isnin class aku start kol 2.30 yee...kalau bulan pose jerk start kol 12.30...

ari isnin pagi2 tuh aku mintak abah aku anta kat ERL putrajaya...lagipun dah memang jalan abah aku nak g keje pagi2...lagi satu dah lama aku ngidam nak naik benda alah nih weiii...yela, orang lain dok sibuk2 kata laju best bagai...nak gak aku try kan...hiks!


bila dah sampai tuh mehla kita duduk2 survey tompat dulu...yela, 1st tyme nih...kang silap2 aku main terjah je palang tuh tanpa beli ticket...

kita buleh jugak perati2 orang dulu...kat mana orang beli ticket, kat mana masuk ticket, kat mana tempat kita masuk...muahahahaha giler jakun kojah oittt!macam orang kampung masuk bandar lak kekdahnya...eh2, aku memang orang kampung apeee =P

dalam dok perati2 tuh, mana tau dapat cuci mata tengok orang2 ensem...wahhhh!lalalalala


bila dah boli ticket tuh, pe lagiii...tunggu la train yeee...eh2, jam international memang gayak gitu eh?kalau kat oversea pun jam2 dia cenggitu gak kann??

kat sebelah jam tuh plak ada tulis kol bape train ko akan sampai...so ko sabar je la tunggu train ko tuhh...


bagussssssss!!train sampai sharp on da tyme...sukeeeeeee =)

memang best ah condition dalam nie...sunyi sepi tak ada la kecoh2 macam dalam komuter...uhuks!train dia pun laju secara lembut...apakah??kira dia jalan soft je la...tak ada la ko nak terangkat2 bagaiiii...muahahahaha ada gak dia pasang cerita mat saleh apa benda ntah dalam nih...sebab dia ada tv kecik dalam tuh...eh2, tv kecik ke??aku tak tahu lah benda alah tuh nama apeee...


aku yang sangat2 berpuas atiii...mana tak berpuas ati nyerr, sorang kena bayau RM 9.50 tuhhh...kalau naik bas dari putrajaya ke kl central agak2 bape??harga sebuah terhenjut2 tuh pun kira skali kayyy...



12 comments:

Dee said...

akak dr dulu nak naik..tp mahallah..kalo travel sorang leh ar..

Uruchimaru @ kf said...

emm kojah kf dh base naek mende tue tapi bkn kat sni taw kat koat singa4 nun sana hee =p

nazatul shima said...

uh.uh.lecehnye nk kena naik train.isk3..~

rasp said...

syiok je kan naik erl nie...
tenang je rasanya...

@--- Sueanne ----@ said...

wahh..
kite xnaik lagi..huhuh..

♥sAzALOvEwAN♥ said...

waaahh..kta pon xpernah nek..hahaha =P

♥sAzALOvEwAN♥ said...

cop!kapan nk tukar header baru?huu

atty's said...

kty selalu g erl putrajaya..tp lom .penah naik ..lagi..

kojah said...

dear Dee,
memang mahal...tp berbaloi kot kak...huhu

dear kf,
singapore?amboiii g singapore xajk ek?hukhukhuk

dear nazatul,
saje nk try je la kan...skali seumur idop...hiks

dear rasp,
mmg syiokkk...smooth jerrr...

dear @--- Sueanne ----@,
pe lagi...kne la try naik...hoho

dear saza,
try la naik...besttt...header?tunggu abis raya dulu...hihi

dear atty,
try la naik kak...jana ekonomi negara...hihihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akak xpenah gak naik menatang nie..teringin nak naik..nanti klu ada trip yg kena naik MAS nak naik la ERL nie..hehehe

bintangdilangit said...

salam kojah..

mmg bez gila kn naek trans klia xpress..
damai je.. sunyi, sepi n tmpt ddk slesa gila..
huhu xcm monoril ke pe ke brebut2..
xclap kalo naek bus dr putrajaya ke kl cntre xsmpai rm5 p ramai ngn pndtang asing la cm mat2 bangla..
hehehhehe..
sy owg putrajaya pon trun kl naek klia xpress..

bintangdilangit said...

salam kojah..

mmg bez gila kn naek trans klia xpress..
damai je.. sunyi, sepi n tmpt ddk slesa gila..
huhu xcm monoril ke pe ke brebut2..
xclap kalo naek bus dr putrajaya ke kl cntre xsmpai rm5 p ramai ngn pndtang asing la cm mat2 bangla..
hehehhehe..
sy owg putrajaya pon trun kl naek klia xpress..

Page number