My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, September 16, 2009

Happy anniversary kojah.blogspot.com!!

sedar tak sedar sudah setahun aku di arena berblogging ini...bermakna sudah setahun jugak la aku menulis diary di alam maya ini...uhuks!

ok, meh2 aku story sejarah pembabitan aku dalam dunia berblogging ini yeee...hafal ye u ols...pasni jangan ada lagik yang tanya, mcm mana ko leh ada blog, nape nama blog ko kojah, mana ko tau psl blog, blablabla...eh2, banyak bunyik lak ko eh...kang aku cubit ko kang =P

ok...mula2 aku dulu hanya seorang silent reader sajork...agak2 silent reader sape eh??dari dunia fotopages lagik aku dah melekat ngan blognya...aku kenal blog tue pun dari abah aku sendiri...yes, from my abah!~

abah: jah, cube tengok blog nie...baca la blog dia...(sambil tunjuk message yg ada dlm hp)
jah: blog tue apa?blog sape nie abah?

abah: blog staff office abah...baca la...dia banyak cerita hal tuttttt...kadang2 abah leka gak baca blog dia...

jah: okey, nanti jah baca...


ada la dalam 2 tahun lbh aku jadik silent reader nya...lama bukan?tup tap tup tap, masa aku practical tahun lepas, ada la rakan practical aku asyik dok layan blog jerk...hahaha aku first jumpa dia pun kat tempat practical...dia pun sama2 practical ngan aku...so aku tanya la ckit2 pasal blog kat dia, dia pun pung pang pung pang dok cerita kat aku...on the same tyme, aku teringat gak akan blog rakan sekerja abah aku tersebut...bukan tue je, ada sorang abang tempat aku practical tuh pun ada layan blog gakkk...so secara automatik persekitaran keje aku adalah berblogging...muahahahaha!!

dari rakan practical aku nie gak aku leh tau blog mana yang best, blog mana yang happening, blog mana yg luch...hahahahah mana taknya, boss ktorg keluar ada hal ckit, memasing bukak blog...hiks!rakan aku nie gak yang jadik cikgu n mentor untuk aku...heeeeee...terima kasih bebanyak cikgu!aku rasa sampai naik muntah hijo kot kawan aku tuh sebab aku dok push2 dia tny pasal blog...ecah, macam mana nak buat layout cecantik...ecah, macam mana nak buat auto publish...ecah, nape gambar senget2...ecah, macam mana nak tukar kaler font...ecah, blablabla...on the same time, aku still keep on reading blog rakan sekerja abah aku tueee...sanggup oh kadang2 g cc semata2 nak baca blog dia...sebab masa tuh rumah aku tak ada tenet lagik...dan masa tuh jugak aku lom ada blog lagik...

abis je practical, tros zasss aku bukak blog secara rasminya pada 16 September 2008...bukan tak nak buat blog awal2...tapi cane ntah sebelum2 tuh tak dapat hidayah lagik (hidayah katanya!)...lagipun masa practical asyik2 tengok orang lain bukak blog, ati nie dah tentu terkinja2 nak buat blog sendiri...nak kata mata duitan pun tak, sebab awal2 lagik aku dah tau dari blog rakan sekerja abah aku yang dia dapat sejumlah wang dari dunia berblogging ini...mula2 memang tak caye weh tapi bila dia ada tunjuk cek dari nuffnang kat blog dia, tros macam apakah???tapiiiiiiii serius wei...aku rasa seronoksnya aku nak berblogging pun bila aku practical tueee...mana taknya, si ecah tuh ari2 dok hahahahahahahaha!! aku confirm la menyiboks dok tanya...ecah, nape ko gelak2 tuh??nih ha aza, cube ko baca blog nih...lawak giler ok...kadang2 dah macam tak betul dah minah tuh...hihihi ampunnnnn ecah =P tapi aksi2 gelak ketawa tuh berlaku masa bos ktorg tak ada okkk...kalau ada, confirm memasing gelak cover2 punyeee...lalalalala tak pun bila bos ada, memasing sibuk wat keje padahal tettttttt!

hurmm, nama kojah lak muncul masa aku sem one diploma dulu...masa tuh aku tengah on the phone dengan mak aku...aku kan bahasakan diri aku jah di kalangan family members...masa borak2 ngan mak aku, ada la rakan bilik sebelah aku, Didie (pe kabau ko?) dok panggil2 aku jah...sebab dia terdengar perbualan aku ngan mak aku...ntah macam mana ntah, tetibe dia macam nak tny aku soklan, ko(kau) jah, nak g blablabla...haaaaaa, kita panggil kojah la...aku pun, bulehhhhhhh je...macam sedap plak...heeeee dari situlah nama kojah tue adooo...ada paham kengkawan??

lagik satu, kira berblogging nie macam bonus la untuk diri aku...dari sini aku leh dapat ramai kawan...secara tak langsung leh tambah kenalan2 aku dan secara tak langsung jugak aku leh tau apa2 maklumat yang aku tak tahu...banyak weh aku tau info2 yang menarik@tak menarik dari dunia blogging nie...contohnya pasal makeup...lalalala!owhhh, dari sini jugak aku leh kumpul side income aku...hihihi terima kasih NUFFNANG!!i love u so much!!haaaa, sape2 yang tak tahu tuh, iklan kat atas nie la yang memberikan side income untuk aku...alhamdulillah, dah 3 angka nilai tuh...lagipun aku tak pernah cash out earnings aku lagik yeeee...tunggu la jadik bukit dulu, baru aku nak keluarkan...pastu nak beli sumthing!eEeEe tak sabarrr...

yang paling penting, terima kasih untuk followers aku (cape tak follow lagik, cepat2 la follow...hehehe), rakan2 bloggers yang sentiasa memberikan support n sudi membaca diary hidup kojah.blogspot ini...tapiiiiiiii aku tak pernah paksa lalats ok!kalau ko agak2 tak suka@menyampah ngan blog aku (macam lalats tuh), ko dipersilakan untuk keluar...carpet merah aku sediakan untuk ko...haaa, lagik satu...janganla disebabkan tulisan kat blog aku, ko nak sentap2 ke pe ke ngan aku...aku bukannya tulis nama ko pun...contohnya aku tulis nama A, ada orang lain tau ke tuh nama sape??yang ko terasa makan cili api sangat nih nape ha????lagipun kat sini la aku nak luahkan segala apa perasaan aku...kata blog aku...lalalalala

lastly terima kasih, terima kasih kepada semua yang menyokong kerjaya kojah.blogspot ini!!hiks...sesungguhnya tanpa kalian semua, siapalah saya...hukhukhuk dan untuk akhir kata, hantarkan sebarang comments anda mengenai blog ini yeeeee...haaa, comments secara tulus ikhlas yeee...aku janji aku tak kan sentap ngan korang...kali nie je aku tak sentap...nx tyme ko comment kat entry lain, aku akan sentap =P

thanx in advance!

luv u u ols (*-*)

*aku buat contest nih pun sempena anniversary blog aku la...huhuhu




truely deeply from the bottom of my heart,

11 comments:

♥sAzALOvEwAN♥ said...

yoo!!
bravo2..
syiok baca cerita you..
wEeeEe~
neway...
congrates..
setahun sudaah!!
hUu~

rasp said...

happy birthday to your blog sis..
moga2 bertambah meletopzzzz....

atty's said...

happy besday to blog kojah.semoga menjadi blogger tegar..

nURmALa mAZLan said...

happy anniversarry to kojah.blogspot
pasni kasi up lagi cerita2 dalam ni

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah hapie anniversary to ur blog..heheheheh...selamat menjadi blogger yang tegar..

Dee said...

suker je baca..ko suka jln2..akak suker..hehehe..lgpun kojah kt luar baik budaknya..x caya tya kojah..hahaha..

Dee said...

lupa nk wish..happy anniversary!!

eddie dewanaga said...

selamat menyambut ulangtahun berblogging...

...dan selamat beraya, kojah!


have fun!

★ Nu♥ℜul ★ said...

selamat menyambut hari raya.
ampun maaf dipinta.

harap sudilah ye.amek kad raya kat blog nurul.
tq =)

kojah said...

dear all,
thanx so much for ur support...teroskan menyokong kojah.blogspot nie yee...eceh!

viruspadu said...

ye kojah

akak dah baca hahahaaha

kimsalam abah mu yer :D

Page number