My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Sunday, October 04, 2009

Buah keranji dalam perahu...

aiseymannnn...gambau tak berapa nak clear laaa...

ini namanya buah keranji...huhu

uishhh, masam yang amatttt!tak penah penah ok aku dapat rasa buah nie yang manis...ada kan yang manis u ols???


sebungkus nie regenya RM5 hengget...mahalnyaaaaa...oh ya, mahal murah tue adalah subjektif yerrr...begitu juga dengan cantik tak cantik...motip??hukhukhuk

haaaaa...u ols ingat dok pantun tok moyang kita dolu2...

sorong papan, tarik papan
buah keranji dalam perahu
suruh makan, aku makan
suruh mengaji aku tak mahu

hurm kenapa ye buah keranji dalam perahu??ada yang tahu tak??ehhhhhh, over tau suro mengaji aku tak mahu...mahuuuu jerk cuma malasss sajork =P

adoyaiiii...tetibe aku teringin nak makan etok laa...maklomlaaaa, ari raya arituh tak dok orang jualllll...sobsobsob


13 comments:

[z@ck] said...

macam asam je rupanya..
=$

azuan said...

sedap oo buah keranji..
nak3!!

nursarah87 said...

aku pun rindu nak makan etok...

dah bertahun tak makan.

eddie dewanaga said...

pernah tengok, ada member bawak, tapi tak penah try...

Uruchimaru @ kf said...

baru ni aku taw ade buah keranji..

Pocket said...

loh!!
selama ni ingatkan buah keranji tu mitos,
mcm tak wujud gitu,
nama keranji tu hanya diwujudkan utk rhyme gitu gitu,

etok? dah tua dah baru first time makan, tu pun kat Pasar Malam Pantai dalam sebelum posa ari tu,
lambat kan..?

rasp said...

skali skala layan nie syiok oooo ...
terkecur lak i :)

CATZ said...

hi kojah,

catz pernsh mkn benda ni..
tapi lupa rasanya..lama dulu kwn dr kelantan bagi...
masam ek?
e-mail akak:

nur_ruhani@yahoo.com

CATZ said...

hi kojah,

catz pernsh mkn benda ni..
tapi lupa rasanya..lama dulu kwn dr kelantan bagi...
masam ek?
e-mail akak:

nur_ruhani@yahoo.com

mYpRecious said...

oh name buah nie keranji ek. selame ni aku men ngappp jew.. namenye aku tak tau lansung.. hahaha..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

langsung telan2 air liur tengok buah keranji dalam perahu ko nie dik..lahai sodap lak ha..

mamarempit said...

skang ni tgh musim kan kojah...ari tu gi kuantan....sepanjang jalan OA dok jual buah tu je...suke gak makan buah keranji....

sorong papan tarik papan
buah keranji dalam perahu...
suruh makan...kami makan
suruh mengaji...kami pun tahu...(dulu nye pantun....kami tk tahu)...

sebab dh tahu..kena la tukar kan...

ape kene mngene ngn n3 ko komen mama ni kojah :P

kojah said...

dear zack,
lebih kurang la...

dear azuan,
sedap tp slalu dpt yg masam...

dear nursarah,
sedap kan?bertahun?lamanyaaaaaa...

dear eddie,
try la bro...mkn semua makanan...huhu

dear kf,
hahahaha

dear pocket,
betul2 bro...sy dulu2 pn ingt mitos, upenya ada betol2...hurm, etok ada jual kt pasar malam?xpenah jumpa...huhu

dear rasp,
hihi kne carik la pasni kak...

dear catz,
owhhh, thanx kak for da email =)

dear mYpRecious,
dulu2 sy pun cmnie gak kakkk...skang br tau...hoho

dear PuRpLeLiCiOUs LoVe,
hihihi kne carik la kak buah nie...

dear mamarempit,
sama la kakkk...sy pun bli kt kuantan gak aritu...byk kan org jual?ha pantun tue mmg kne ubah kan kak...bagus2 idea akak =)

Page number