My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Sunday, October 04, 2009

Budu oh budu...

korang penah rasa budu?penah?tak penah?

hellooooooooo, whose kelantanese here??againnn, aku bukan orang qlate yeee...lalalalala


nie la botol budunya...aku tak tau la pulak cap apa yang sodapppp...bagi aku semua sodap la kottt...tapi dulu2 ada gak cousin aku gtau cap apa yang meletop2 gitu...tapi acik dah lupo nyahhh...ke ada yang nak tau?kalau adooo, aku kena refer kat cousin aku balik maaaa...

hurmmm, aku tak reti la nak bgtau rasa dia betui2 camne...bagi aku semua benda penambah selera makan nie rasa dia sama je la kottt...huhu takpun budu nie rasa dia masin2 ckit...tapi tak ada la masin benor sampai tak leh masuk dalam tekak ko plakkkk...


nak buat sambal belacan kena campur ngan cili bagai kan...sama gak ngan budu nihhh...tapi tak payah la ko nak blend2 tuh...just potong2 cili sajorkkk...

rasa??of course la menambah selera makan kuuuuuuuu...lagi2 bila ko makan ngan ulam-ulaman...perghhhh, terangkat bebbbbb!

eh2, ko tak payah tanya la aku makan pe, aku tak makan pe...semua makanan aku bedal kayyyy...tolak batu kayu jerk...muahahaha ha tompayak?aku makan...sambal belacan?aku makannn...cencalok?aku makannn...lagi pe lagi?hihikhikhik

tapiii ada oh orang kelantan sendiri yang tak makan budu...sape tue ek???dan mengapa???nak gak aku tauuuu...


17 comments:

cHeRyNa PiReS said...

hmmm...baru je tgk satu blog yang bantai budu sbb dia kata budu ada ulat. skang tgk blog kojah kate makan budu plak.

* me bedal semua sbb suka nasi kerabu:)

shazika said...

sedap giler tk budu u buat
meleleh lior

Pocket said...

believe it or not, pocket first time merasa budu n cencaluk kat jpun.
kengkawan bawak gi stock pat botol sorang.
so pocket yg tak reti ni, mintak la rasa...
trus next cuti raya nyer pocket order lg pat botol wat stock...
hahahahah

addictive kan... sampai buat cicah cekodok lah!! hahahah

Uruchimaru @ kf said...

blm pna rase arr kojah..!!
sedap ke?

Cik Wanie said...

Cik Wanie mmg "hantu" budu,
kalau ada budu tue,
buat mcm kuah tau...

kalau Kojah nak tau,
Cik Wanie kalau mkn kepok leko ker,blh cicah ngn budu lagik tau,
pelik kan...

wakakakkakakaka

bintangdilangit said...

salam kojah..

saya la antra generasi klatan
yg xmakan budu..
hhehehehhe..
awk nk tahu kn mngapa?
tah la mmg xleh masuk wlpn rmai sdara sppu papat mkn budu..
n sy pon xmkn cncaluk n tmpoyak..
huhbuhu...
mmg xleh nk masuk pon..

mYpRecious said...

Kojah kasik perah itu air asam limau sket.. pastu bawang merah kasik potong nipis2 baru la lagi terangkat sedap dia..huhu.. Makan lak ngn kuah singgang, ade ulam petai.. confirm mak mentua lalu belakang pun tak pasan kut.. hahaha..

kalo campo tempoyak dalam budu tu sodap gak..

saya mmg hantu budu.. org terengganu pun mkn budu maa bukan kelantan sajok..

budu cap limau, cap ketereh terbaekkk wookkkk..

Anonymous. said...

budu memang sedap! pembuka selera pun boleh, nak buat kuah pun boleh hehe.

qila~ said...

budu ader dgn nsi krbu kn??? 2 jela kot pna rse..

Yatie said...

sedap tu budu... pekena ngan ikan bakar tawar then ada ulam plak... perhhh

hantu budu nih kalau nak tau

yatie-sawanila.com

Eazy Izzuddin said...

x pernah merase budu lagi
hik3
xD

Encik Azizan said...

budu la bez..saya bkn org klate..org tanah merah jah.haha

[z@ck] said...

ak rasa..aku pnah makan budu ni..
cuma x terprasan..hahaha

nursarah87 said...

budu ketereh sedap..
dah ada cili api siap..
boleh terus dimakan bersama ikan goreng dan ulam2..huhu

eddie dewanaga said...

as a Johorean, gua tak makan budu.

@--- Sueanne ----@ said...

ohh budu..:p
penambah selera makan kuuuuu..:p

kojah said...

dear cHeRyNa PiReS,
semua makanan ada ulat kot...huhu slagi ianya halal buleh je mkn...haha

dear shazika,
org qlate wat sure lg sedap...

dear pocket,
huiii kat jpun tuh brooo!!cayalahhh...dr jpun tros wat cicah cekodok ek...hihihi

dear kf,
sedapppppp la...try la bro...

dear cik wanie,
hihi kelasss kak...ciap cicah tuhhhh...biasalah kak, bila dh ske cmtue la kan...

dear bintangdilangit,
owhhh yeke tp nape xleh msk?xsedap ke?busuk ke?huhu

dear mYpRecious,
a'ahhh...lupe la kak kasik perah air asam limau...betul2, penaik nafsu nk makan kan kak...ha br sy tringt cap ketereh tuh...opsss lupe gak...org ganu pun makan budu...hihi

dear ano,
sedap kan kakkk...

dear qila,
ada2 tp kuantiti ckit je la...

dear yatie,
akak org qlate kan?perghhh, masyukkk kak mkn ngan ikan tawar + ulam2...

dear Eazy Izzuddin,
try la...rugi oh xtry...

dear encik azizan,
mmg bez?bistu tanah merah ktne?thailand ek bro?larikkkkkkk

dear zack,
penah kot...penah mkn nasik kerabu?huhu

dear nursarah
a'ah budu ketereh...perghhh, meleleh air liuq...

dear eddie,
pe la brooo...kata 1 MALAYSIA...kne la merasa semua makanan malaysia nie...tak kan nk mkn makanan johor je kot?tak masyukkkk la...hikhikhik

dear @--- Sueanne ----@,
betul2...leh tambah2 nasik tuhhh...lupe jap tgh diet...

Page number