My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, February 19, 2010

Mines...

nie je la cuti raya cina aku punnn...yang lain hanya home sweet home sajork...

haaa aku tak citer lagik ari besday aku kan...besday aku biasa2 sajork...aku dok umah jeeee...tak ada siapa pun family aku yang wish...apakah?tapi tak apa, aku seronok jerk sebabbbbb...hahahahahaha tuh nanti dulu...bila dah ada, baru aku cerita ok...lalalalala

kojah: mak tahu tak besday jah semalam?
mom: tahuuu....asyik dok tidur jerk...
kojah: hahahahaha

adik beradik aku lagikkkk la...semua buat tak tahu jerk sebab memasing jealous kottt...jah tahuuuu...hakhakhakhakhak =P

ehh, tapi akak aku yang dok ganu tue wish laaa...


terima kasih bebanyak la to those ngan wish besday aku...ada tuh sampai 3x kot dia wish...message satu, blog satu and facebok satu...tq veryyyy much! =)

ok2...jom kita masuk hal minesss...hurm aku serabai giler masa nie...nie pun baru ko nampak separuh...cuba kalau ko nampak aku full...aku pakai sipar ala-ala jamban kottt...hahahaha

yela, pas abah aku amik aku kat hostel aku ingat nak g tempat biasa2 sajork, alih2 sampai ke sini...



kebetulan plak aku tak makan lagik, memang aku lah orang yang paling excited skali...masa nie dalam kol 4 lebih camtue la...aku cuma makan biskut kering ngan air milo kat hostel....huhu

semua orang nak pulang cuti raya cita sampai makcik jual makanan kat bawah hostel aku tue pun dah tutuppp...


ehhh masa nih mak aku pun ada sekali...tapi mak aku g merayap mana ntah...aku nak merayap jugak tengok sekeliling tapiii sebab tak sabar nak ngappp makanan, aku abaikan sajork...haha


nasik goreng apa ntah untuk aku...

sedapppppppppp!



salmon apa ntah untuk parents aku...dorang share bersama...uhuks

sedappppppp jugak!

view hotel nih sangatlah cantikkkk...even sebelah tempat makan aku nie ada swimming pool ngan tasik mines tue...

haaaa ko nampak tak boat di hujung sanaaa?ko nak naik boat tuh pun bolehhhh...rm8 per head kalau tak silap aku...tapi harga dia aku tak sure sangat sebab harga nih pun mak aku yang bagitahu...

boat tue dia akan bawak ko mengelilingi tasik sehingga ke palace of the golden horses...huiii, hotel mahal tuhhhh!hotel tue tempat mawi kawen dulu kan...


wawa splash tour...yang nie amfibia boat...kat darat pun buleh, kat tasik pun bulehhh...

aku ingat benda alah camnie ada kat melaka jerk, upe-upenya kat mines pun adoooo...

tapi masa kitorang datang nie benda nie tak leh naik sebab ngah repair...kalau tak, sure lagik syiokkkkk!



dah kenyang-kenyang makan, kitorang mau naik boat...tapi bukan boat camnie la yang kitorang naik...yang nie special ckit...

kot ko nak melamar gf ko, buleh la ko tempah boat cenggini...alahhh, sekali seumur hidup yooo...bila lagik nak ukir kenangan terindah kan...muahahahaha

tapi aku teringin nak orang melamar aku masa tetttttt!ahhh, biarlah rahsia...over ko kojah!hahaha


alamakkk gambar boat aku naik tak dok la...boat aku besar dia macam boat kat atas tuh jugak cuma tapi ada la hias cantik2 bagai camtuh...

tapi bagik aku mahal gilossss la!tak padan ngan harga...sorang 25 kot tak silap aku...ke 23?ke lebih hek?tapi 20 lebih laaa...

mari kita tengok apa yang adaaaaaaaaaa...

first, ko dapat tengok ikan-ikan...
second ko dapat tengok burung apa ntah yang ada seekor sahaja...tuh ko nampak tak gambar atas tuh burung kaler putih...


second of course la ko akan nampak mines dari jauh...


tadaaaaaaa!!aku yang sangat-sangat tak berpuas ati!tapi muka macam happy jerk kan...hahahahaha

dah la depan aku nih ada orang Yaman...datang melancong sini...sure dia lagik frust menonggeng daripada aku...hakhakahak


third ko akan nampak rumah penginapan mines...kira hotel kot...under mines jugakkk...


fourth nie je la yang buat aku terpegunnnnnn!!

wahhh besarnya rumah nihhhhhhhhh...bestnyerrrrrrrrrrrr!!


aku zoom lagikkkk...tapi kalau ko tengok depan2 sure lagik kagum...

sampai ada boat sendiri tue wehhhh...boat dia pun sweet tau...kat atas tuh ada kerusi ngan meja makan...


lastttt, ini lah yang dapat ko tengokkkk...burung bertenggek 2 ekor...


pastu balikkkk...eeee, aku rasa kalau cenggini padan ngan sepuluh hengget je tauuu...tak berbaloi langsung...nie pun sib baik abah aku tak naik...kalau takkkk, sure dah membebel2 dah abah aku...hahaha

tapi seorang mak dengan anak tengah berpakat...

mom: jangan bagitahu abah tau camnih...kata bestttt
kojah: hahahahaha okeyyy

turun2 boat tue, teros mak aku tanya orang yang jaga counter tuhhh...

mom: rumah sape yang ada boat puteri sazean tuuuuuu??
counter: anak sheikh kadir...

sape tueeeee?ha go google...lalalalalala =P


dah kata frust menonggeng nak boat, marilah kita bershoppinggg...

ehh nie gambar tandas yee...suka lak aku tengok...yang pompuan dia wat kaler pink, yang laki kaler biru...

ngan sigboard hape tak dok, ko tengok je lah gambar2 kat ctu...tapiii kalau pompuan tue suka biru, dia masuk tandas kaler biru tuh camno??kata lah pulak gambar laki tuh dia tak perasan...

hahahahahaha


wahhh, cantik burung 2 ekor nih...i likeeeeeeeeee...

baru aku tahu kat mines nie jugak ada steamboatttt...abah aku pun dah teringin nak merasa tapi masa nie kitorg semua still kenyang lagikk...

ada sesape penah makan steamboat kat the mines tak?restaurant dia lalu straight kat jambatan belakang burung 2 ekor nie laaa...halal ke tak ek??pastu sedap tak???


7 comments:

eddie dewanaga said...

rumah yg besar lawa tu memang rabak ah... ada duit, pelangi pun boleh kita miliki.

Anonymous said...

salam,
nak bgtau..yg no 4th tuh rumah bekas menteri dulu; Abdul Kadir Sheikh Fadzir tuhhh...

Dik Non.

kojah said...

dear eddie,
hahahaha

dear ano,
thanx...a'ah tahu...kan ada tulis tueee...tp org counter tuh ckp anak dia punya...

Dee said...

jah, buat rakit sendiri ok x? murah sket..hehehe..

ciare (^_^)v said...

peeewiiittt mcm best jek hotel ni... :D bila laa dpt merasa g ;p

Nor_Emylin said...

Biler tgok gambo2 Kojah ni, tetiber rindu kat Mines.....dulu slalu kuar Dating kat MInes...naik boat...waaaa....Kojah kejam sbb bg Lin ingat smula memory lepas.... (hahaha)

kojah said...

dear dee,
hahahaha akak tlg watkan la ;)

dear ciare,
hihihi ada rezeki akak nnti...

dear nor_emylin,
hikhikhik wahh, tmpt akak dating?syiok tuhh...akak dtg la balik...recall kenangan tue semula =)

Page number