My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, February 26, 2010

Kek batik~

Bahan-bahan yang diperlukan...

tapiii nih recipe aku la...kalau ko nak lagik sedap, ko kena tambah la apa2 yang patut...macam kacang ke, nescafe ke, haaa apa2 je lah...huhu


kek nie memang menjadi salah satu kek favourite aku...ishh, memang aku suka sangat2 lah...

dulu2 aku tak reti buat okkk...tapi bila kenkawan aku semua dok kata 'senangla weiii buat kek nih, kek paling senang sekali di dunia'...wahhhh!!teros naik semangat aku nak try...hahahaha


nie 2nd tyme aku buat...yahoooo, menjadikkkk!ko tahu, masa aku first tyme buat kek nie, jadik keras tauuu...ntahla nape...maybe aku taruk ckit air kotttt...

tapi bagik aku nih tak berapa nak excellent lagikkk...macam tak kaw sangat...takpe2 kojah, kita usaha lagikkkk...

hurmmm roh rajin aku datang nak buat kek batik nie pun sebab ari2 aku ternampak kek batik masa aku lunch...dah la mahal giler wei...1.50 seketul, so lebih baik aku buat sendiri...

puas pun puas beb!!


10 comments:

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

dulu pnh try buat masa skolah..haha bkn kek batik jd kek milo.. sbb milo punya byk giler biskut boleh kira je..hahah xpandai buat..pastu yg kelakar adik kakak suma kata sedap..hahaha..sy xmkn lgsg pon..hehe

kojah said...

haha sy pun first tyme xjadik kak...keras gila...langsung xmkn...eh nk mkn camne sebab keras...haha sib baik 2nd tyme nih menjadik...huhu

Anonymous said...

kak tunjuk pula step dia..btul2 xtahu nie..huhu..tq2!!

Shafie said...

sy sgt suke kek batik.
selalu hepi bila kakak sy nk buat..
so bleh r kojah wat utk sy jgk tak? heehehehehehe :DDD

Cik Wanie said...

uish mcm sedap nie,
dah lama nak cuba,
tapi ada perasaan takut2,
hihihihi:)

imah in wonderland said...

uih..pandai masak no..mesti mak mentua suka.haha

kojah said...

dear ano,
1) masukkan butter ke dalam kuali or bekas pape la sambil panaskan api
2) masukkan telur
3) masukkan milo
4) masukkan susu pekat...(1/2 tin)
5) masukkan 1 gelas air...
6) masukkan biskut
7) kacau kesemuanya...
8) masukkan dalam loyang dan mampatkan
9) simpan di dalam peti sejuk selama 2 jam
10) sedia untuk dimakan

dear shafie,
kena dtg umah la...hahahaha

dear cik wanie,
sedap sgt2 kak...klu letak kacang lagik sedappp...try la kak...

dear imah,
xda lah pndai kak...nih senang jerk...huhu

eddie dewanaga said...

ada budak ofis buat ni ari tu, dia bawak datang ofis, ada almond dan hazelnut...

sedap beb...

Anonymous said...

ye!!!
syg akak..tq2!

kojah said...

dear eddie,
taruk tuh mmg sedap kaw2 punya lah..sy mls nak taruk...huhu

dear ano,
orite welcome! =)

Page number