My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, May 26, 2009

Cameron Highlands part 1...

as i said before, nie trip kali ke-2 aku ikot family day my bff...and of course la 1st trip ke langkawi tue besttt yg amat...klu tak, tak kan la aku nak join lagik trip kali nie...

aku bgn kol bape pg tuhhhh?kol 5pg ok...tuh pun pas mak aku ketuk2 pintu byk kali...punyaaaaaaaa la tak larat aku nak bgn...yela, mlm tue kol 3 baru aku leh tdo...huhu
















dalam kol 6 aku dah sampai kat tmpat berkumpul kat terminal one...aku ingat aku la plg lmbt kan...aterr dlm schedule kena berkumpul kol 5.30pg...nasibbb la ada org lain yg lagik lmbt...

alih2, bas aku la yg plg lmbt gerak...dlm kol 6 lebih gitu...semua ada 3 buah bas...aku naik bas opis, lagik 2 buah bas tue adalah bas persiaran...
















nie breakfast aku kat dengkil...malu oh nak snap picture nie...yela, dorg mana tau aku blogger kan...sure dorg ingt aku nie gilo ke apo nak snap picture makanan...hohoho

bihun + keow teoy + telor + teh tarik = RM 4. 10...
















ohhh sowyyyy!aku tak ingat nama sorg2...tue la kelemahan aku...payah nau nak ingt nama org...aku panggil akak je kat dorg2 nie...yela, dorg lebih tua dari aku...eh2, ada lg muda dari aku la...tue yang pakai spec yg pakai baju kaler biru tue...yg blah kiri sekali tue plak adalah akak ketua rombongan bas aku...
















hari yang penuh keceriaan...=)
















tetibe 'prankkkk'!!wuaaaaaaaaaa, spec aku patah la...tuela, aku boh mcm2 sgt dalam beg aku tuh...air tin 100+ pun ado gak...mcm mana tak patah kan...

ishhh!kena boli baru la gamaknya nie kan...eh nntila, nak dekat bulan 7 nnti baru nak boli...hiks
















aku kalau dlm bas pasang cite gini, tak tido la gamaknya...bukan aku nak tgk cite tue pun tp sbb bunyi2 yang mengganggu ketenteraman aku nak tdo...lagik2 kalau cite action...terkejut aku dibuatnya...tp kalau naik je bas, mmg payah aku nak tdo...aku leh tdo ngan aman nyenyak sgt2 pun bila abah aku drive...motip??sbb abah aku pandai drive kott...hehehehe
















nie berhenti plak kat perhentian tapah...aku tak mkn pun masa nie...yela, kenyang lagik oiii...sepinggan aku mkn bihun + keow teoy...lgpun my bff, ekin gtau aku yg ptg nnti masa sukaneka setiap sorg akan dapat snack plate KFC!

KFC nie including RM100 aku bayar utk family day ke Cameron Highlands nieee...






























nape bebola hitam mata aku nie lain mcm jeeeeee??aku juling ke??punyala aku tak puas ati sampai aku suro ekin tgk mata aku btol2...sib baik dia kata takkkkk...=)

maybe dalam picture je kottt...ceh!ayat nak sedapkan ati...
















ktorg tak lalu jalan pusing2 tuh...ktorg lalu ikot exit simpang pulai...tapi jalan simpang pulai nie bukanla tak ada pusing2 cuma kurangla ckit pusing2 tuh banding kalau nak exit ikot tapah...cuma jauhhhh ckit la kalau exit ikot simpang pulai nie...nie ha tgk nie.........

dari seremban ke simpang pulai - RM 35.20 - 254 km...

dari seremban ke tapah - RM 29.80 - 214.5 km...

kalau u ols dari KL tue, google sendiri la yeeeeeee...=P
















bila nampak bumbung2 gini, mmg dah sampai cameron highlands la tuhhhhhhhh...





















turun2 bas je, adOyaiiiiiii panasnya!!tak cejukkkk pun...nie kena daki bukit ckit sbb ktorg kena sembahyang dulu sebelum acara sukaneka bermula...oh yaaaaaa!!ktorg sampai2 nie kena teros sukaneka...pas abis sukaneka nie, baru leh check in bilik memasing ye...

kol 1 lbh ktorg selamat sampai ke puncak CH...
















nampak kan padang majlis perbandaran CH nieee...nie la tempat sukaneka itu berlangsung...
















pas semayang, tros aku g terjah nak mik KFC nie...laparrrrrrr weh!tp tetibe jadik kenyang bila tgk abg yg bg KFC nie...apakah??muahahahaha!!ensem kotttttt =P

abg nie gak yg jadik badut KFC jap lg...korg tgk yeeee bawh nie...eh2, 'abg' lak aku panggil?!gedix!
















tgkkkk!!semua org tak sabar2 nak makan wehhhh...aku pun samaaaaaaa...












































so acara nie berlangsung ngan aksi joget2 dari abg KFC yg ensem tadik...muahahaha!!joget2??chicken dance laaaa...korg nak tgk tak chicken dance nie??aku ada video nyerrrrr...mau???tp tak aci la abg oitttt!ko bukannya gelek sgt pun tau...=P






























so acara sukaneka berlangsungggg...kenapa aku snap game nie??sbb aku main okeyhhh...tp picture aku tak dok =(

yela, cape la nak snap picture aku...lgpn aku adalah peserta pertama!wuaaaaaaaaa, tak menang pun...aku umah kaler biru...dia ada 4 umah...umah hijau, biru, kuning n merah...umah aku dpt no 4 utk game nie!mencikkkkkkkk...
















baju biru tue adalah Datuk...Datuk pe ek??ampunnnnnnnnn, aku lupe la nama Datuk nie...yg aku tau dia la bossnya...

kelassssssssss you, pompuan jadik boss kan...hehehehe















aku main 1 game jerk...yg lain tugas aku adalah pemerhati...bestttttttt oh!dapat tgk org ensem, org gedix2...ha jgn tak tau, couple gedix2 pun aku dpt tgk...cpe tuuuuuuuuu??nyampahssssssssss ok!
















jgn kata aku tgk org ensem2 je tau...dak2 cumel pun menjadik perhatian aku...

alololo dikk, meh kat akak meh...akak nak cemolot ckit!





















dak ensem nie pun aku sukeeeeeeeeeeee!!kecik2 dah ensem kan...besar2 camne la dik oiii...hidung mancung giler!

eh2, dak cumel atas nie ngan dak nie sama kaler baju laaa...baru aku perasan...hehe padahal dorg bukan adek badek yerr...mak pak lain2...
















eh2, mat saleh pun ado tgk sukaneka nie gakkk...punyala anak dia pakai sweater tebal bagai kan...padahal tak cejukkkk langsung u ols...

so tak payahla korg bwk sweater ke pe ke dtg CH nie...serius mmg tak cejukkkk!tp kalau utk budak kecik, better bawak la...huhu
















aiseh man!abg nie perasan lak aku snap picture dia...alah, sbb dia jadik mc utk sukaneka nie...lgpn dia suka nyakat2 org...so cam terhibur skit la sukaneka nieee...

kin, abg mc tuh dah kawen lom?
dah laaa...
la, ingatkan lom kawen lagik...sbb dia dok nyakat2 org...
tak ada la, dia gurau2 je tuhhh...
















sukaneka nie abis dalam kol 4 lebihhhh...nak dekat2 kol 5 camtue la...so penutupnya dorg panggil badut KFC nie balik utk wat tarian poco2...

punyalaaaaaaa excited dorg nak wat poco2 tp lagunya nan adoooo...sib baik kat hp aku ada lagu poco2 tuh...tue pun aku amik masa orientation week aku baru2 nie dan ini...so aku bg ler hp aku kat mc tuhhh...

aku tak join pun poco2 nie...kan aku kata, tugas aku hanya sebagai pemerhati...lalalalalala

8 comments:

eddie dewanaga said...

first time gua panjat cameron zaman awal 80an, seriously macam snowy beb dia punya sejuk... masa tu rombongan sekolah rendah, 1983-1984.

a couple years back, dah sama je rasa dia mcm kat rumah gua, tak sejuk pun, macam aircond rosak je...

Dee said...

enjoy sakan ek ko kt sana dik..

*ayu* said...

uii.. badut handsome...
uuii...

Shafie said...

bestnye..
spek pon sampai patah..huhu..

nyum..tertgk mee tu :P

Nem0 o0h Nem0 said...

bestnyerr gie cameron..aku da lama tak gi sana,teringin la plak..

kojah said...

dear eddie,
tue la pasal...byk pencerobohan berlaku so tak cejukkk dah...

dear Dee,
mula2 mmg enjoy kak tp akhir2...=(

dear ayu,
cptttt kak ngorat...hiks!

dear shafie,
tuela terlmpau happy sgt smpi lupe kt mr spec...

dear nemo,
g la kakkkkkk...tp dah xcejuk dahhh...

mummYaeesh said...

hamboii sakan join family day org ek..yelah mcm hensem jek mamatyg pass kfc tu..woohoo!

kojah said...

hahaha mmg ensem pun kak...=)

Page number