My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, May 11, 2009

Feelingness of mothers day...

on friday morning aritu cpe yg dgr hotfm??ohhhhh sgtla tersentuh atiku...dorg wat kezutan kat fara fauzana ngan bwk mak dia dtg konti...pastu fara kne nyanyi lagu oh ibu tp tukar lirik ckit la...last2 nyanyi tuh suara dia dh sebak...aku pun sama weiii!dahla ptg tuh aku ada exam engineering maths...sib baik calculation jerk...tetibe ketas yg aku pegang tuh abis basah...hukhukhuk klu subject baca, mau tersesat barat aku jawab lirik lagu oh ibu plak kanggg...

Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi

Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu

Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

Ibu...

pastu smlm dlm kete masa abah aku amik aku kt hostel, aku terdgr la satu radio...aku tak tau la radio apeeee...

blablablablabla...
kalau di ari peperiksaan, ibu lah yang paling risau
kalau kita jatuh sakit, ibu lah yang paling risau
kalau kita gagal, ibu lah yang paling risau
kalau kita sedih, ibu lah yang paling risau
di waktu pagi, ibu menyediakan pakaian ke sekolah
di waktu ptg, ibu menyambut kepulangan
di waktu aku mau berangkat ke kolej kediaman, ibu menyediakan bekal untuk ku
semuanya ibu...
tp mampukah kita membahagiakan ibu kita?
sanggup menjaga mereka
sanggup memberikan duit setiap bulan walaupun RM50
sanggup membasuh najis2 mereka
sanggup memandikan mereka
dan akhir sekali adakah kita berpeluang menyembahyangkan jenazah mereka?

pastu kua lagu nieeee...

Sewaktu Azan Mendayu-Dayu
Ibuku Pergi Meninggalkanku
Perginya Takkan Kembali Lagi
Kerna Takdir Telah Menentukan

Doa Restu Kuutuskan Untukmu Ibu
Semoga Diri Ibu Bahgia
Di Akhirat Yang Kekal Abadi

Ibuku Kau Pemupuk Kasih Sayang
Kerna Kaulah Ibu Yang Tercinta
Baktimu Padaku Tidak Terkira
Hanya Tuhan Dapat Membalasnya

Ibuku Walau Kau Pergi Dulu
Namun Kutetap Mengingatimu
Kasihku Padamu Seperti Dulu
Selamat Tinggal Ibuku


ohhhhhhhhhhhhhhh!!mmg lagi ckit je tears aku nak kua tp aku tahannnnnnnn!!malu la abah aku ada kat sebelah kan...huhu oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!aku belum bersedia lg utk sebarang kemungkinan...Ya Allah, pjgkan lah umur kedua ibu bapaku...

selamat ari ibu to my beloved mom...ur heart goes to mine...


"KASIH IBU MEMBAWA KE SYURGA"

5 comments:

adenium said...

tak dengar lah hotfm time tuh... :-(

atty's said...

kty ade dgr time tuh..

nURmALa mAZLan said...

alor...
x dengar radio dah skang..huhu~

eddie dewanaga said...

semua orang akan sayu jika mendengar hal2 berkaitan dgn ibu...

kojah said...

dear adenium,
xpe...akak bayangkan jerk...hihi

dear atty,
akak tersentuh x?hehe

dear nurmala mazlan,
bistu dgr apa kak?lalala

dear eddie dewanaga,
hurmmm, tue la kan...

Page number