My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, May 27, 2009

Cameron Highlands part 3...

bgn2 tros ciap laju2, g makannnnn...ktorg makan kat belakang hotel we ols je...of course la jalan kakiiii...
















nie breakfast aku pepagi ittewwww...dibelanja oleh ekin...
















kita amik2 gambar dulu...tetibe 'aikkkkkkkkkkkkk'??????????

teros tak aman pikiran aku masa nie...nie la starting peristiwa duka tersebut =(

pg2 nie je la pun yg cejuk2 ckit...yg lain nan ado nyer nak cejuk2 bagai...
















punyala aku fikir, fikir n trossssssss berfikir...aku kalau ada problem pape, selagi aku leh berfikir, selagi tue la aku akan perah otak sampai aku peningggggg!why, why n why???????

sampai aku terpaksa call kema and luahkan isi ati aku...nangis!aku nak shopping pun tak senang weiii tp aku terpaksa 'berlakon' ok di depan mata insan2 lain...

oh nie kat pasar pagi...tempat yg sama gak dgn pasar mlm yg mlm td...tp pasar pagi nie tak ada la berderet pjg cam pasar mlm...
















so aku decide utk beli strawberry kat cni je...bg aku murahhh la compared to beli kat ladang...
















muka pe aku nie??marah + sedih + bengang!!!!!!!!!





















problem tue kita letak tepi dulu...lgpn aku rasa yang aku telah berjaya ckit solve kan problem aku tuhhhh...eh ckit je la, tak byk pun!
















balik2 pasar je, ktorg kena teros check out hotel...sbb pasni ktorg ada lawatan sekitar CH nieee...

sib baik la aku bwk beg galas aku tuh...leh gak aku isi sayur2 mak aku...hiks!





















nampak dak shawl tuh??utk perhiasan je u olssss...hahahahaha motip??tak cejukkkk wei!

gigih oh aku beli shawl kat the mall nun semata-mata nak g CH nie...huhuhu
















hurmmmm...aku cam nak share peristiwa duka aku nie...nak mintak pendapat u olsss...boleh enggak bg kerjasama kat saya??help meeeeeeeeeee!!
















kita harus maintainnnnnnnn walaupun dalam pale otak aku dok ligat pikir memacam!
















bas rombongan kuuuuu...bermula dengan kegembiraan tp berakhir dengan kesedihan...
















ohhh sygnya kalau g CH tp tak lawat kilang BOH nie...viewwww dia amat cantekkkk ye u ols!alah, kalau dorg wat pengambaran kat CH nie, nie la tompat yg dorg tuju...dalam cite apa ntah ada view kat kilang BOH nieee...

aterr camne ktorg nak g kan...jalan dia bukit2 ckit pastu sompit lak tue...kalau korg naik kete, mmg muat la...tp kalau naik bas, mmg tak dapekkkkkkkk!
















so kita jalan2 kat cni je laaaa...mahal gak la aku tgkkkk...so lbh baik korg shopping sesiap kat pasar mlm tuhhh...





















aku nak rasa yg nie jeee...kempunan oh aku...kat pasar malam aku tak sempattt nak beli...
















pastu kita singgah plak kat strawberry park...aku ngah malas + tak ada mood nak snap picture...lgpun aku dah beli strawberry bebanyak...huhu

eh2, nape kaki aku nampak cam pendek jerk?hahaha
















problem tetap pikir tp makan tetap makannnnn...muahahahaha!!

total = RM4.50...air aku tak order yeeee...





















"makan pun nak amik gambar ke"
"hehehehe"
"dia mmg camtue...semua dia nak mik gambar"
















ktorg berhenti makan nie kat Tanah Rata...ohhh aku beli sayur lagikkk...sbb cam tak cukup je sayur2 yang aku dah beli tuhhh...mahal gak la sayur2 kat cni...nyesal lak aku tak beli puas2 kat pasar mlm nun...
















view of Tanah Rata...kat cni pun ada jual bantal, baju, keychain n segala mak nenek laaaaa...





















wahhhh bestnyaaaa...tros lupe segala problem aku...sat2, bg aku posing puas2 dulu no...
















nie kat ladang teh gak...Cameron Valley...tp ladang teh BOH lagikkkkkkk cantek ye!





















opssss ada indian gak la...kat cni baru aku leh beramas mesra ngan indian girl nie...=)
















sejukkkkkkk mata memandang...mata je la yang cejuk ponnn...tubuh badan aku tak cejuk langsung!






























korg layannnn je ea...aku malas nak wat explanation bagai...=P





















dalam banyak2 aku shopping, aku tak beli 1 benda je...TEHHHH!

nape aku tak beli ek?aku carik teh yang biasa2 sajork...aku tamau la yang ada perisa strawberry bagai tuhhhh...bg aku tak sodapppppp!

tapi teh biasa2 tue tak jumpa laaaaaaaa...
















so kita meneruskan perjalanan utk pulangggg...balik nie ktorg lalu jalan ikot pusing2 tue...mmg peningggg la aku...lagik2 aku dok pikir memacam...lagik la bertambah ponin!tuh pun sib baik aku tak muntah...





















jemput makan strawberry semuaaaaaaa...=)

tamatla kisah 2 days in Cameron Highlands............terima kasih semua!

*thanx kema coz standing beside me...tQ tQ tQ so muchhhh!

7 comments:

eddie dewanaga said...

beb, naik bas 'hasil'..??

budak2 LHDN ke yg bikin field trip tu...?

kojah said...

huhu hasil strawberry...=P

imahgiro said...

wahhh banyak strawberry kamu..kesian pulak baca luahan perasaan kojah tapi tulah kan. nak tuduh kena ada proof..takut nanti dosa kat kita balik.. apa kata kalau kamu redha aja. anggap sudah bukan rezeki kamu. tapi lepas ni kena lebih berhati-hati. Rasulullah S.A.W penah pesan , sebelum tido kita kena maafkan semua orang.. so ikut la yek. mudah2an kamu akan tenang sikit.
renung2kan dan selamat beramal...

Shafie said...

amboi teringinn strawberi u..
merah je nengok.. :D

ala..pe la da jd ek..

kojah said...

dear imahgiro,
tQ for da advise =)

dear shafie,
nak ke??huhu

Nem0 o0h Nem0 said...

sedapnyerr strwbery tu..yummyyy

kojah said...

hehehe g la CH kak...tp tak cejukkkk!

Page number