My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, August 17, 2010

Pulau pinang yang ku rindui!

Noticed that kecik2 dulu aku pernah duduk penangggg...13 tahun kalau tak silap aku...lama kan??owh sangat lamaaaaaaaaa...sampaikan aku pun berjangkit2 ikot muka mami penang padahal makpak aku kelantanese yerk!

eeee, mencikkk...ehhh bukan mencik orang2 penang tau...tapi mencik kalau orang cakap aku anak mami...cakap orang penang aku tak kisah mar tapi kalau cakap anak mami aku kureng berkenan...huhuhu

tapiii u ols tahuuuu...masa boss aku nak anta aku kat hentian duta aritue, turun2 kereta jerk...

taxi driver 1: haaaaa mana mana?penang ka?
taxi driver 2: cek mau pi mana?penang ka??
taxi driver 3: hang balik penang kan?meh naik taxi meh...

kahkahkah kalau ikot hati aku, kat situ jugak aku nak gelak...tapi sila behave yeee =P


rumah tumpangan aku di pulau tikus...

sebenarnya pemergian aku ke penang adalah last minute decision...so tak boleh nak cakap apa dah, malam tuh jugakkk aku naik bas dari hentian duta...

dannn comfirm2 lah sampai lebih kurang pukul 3,4 pagiiii...bila dah sampai tuh, aku macam terpinga2 jap...ehh nak lepak surau ke nak tunggu awal2 pagi eh??

yelaaaaaaa, tak kan nak suro orang amik pagi2 buta kotttt...nak bayar taxi confirm2 la mahal...tapi bila aku lepak kat surau area situ aku rasa lain macam...macam ada someone yang dok perhatikan aku...

lastly aku decide amik taxi...25hengget melayangggggggg~


sementara nak jumpa clients, mari makan kfc dulu...

owhhh sekarang aku dah naik muak ye makan kfc...aku rasa tiap2 minggu aku makan kfc kotttt...


Alhamdulillah, ada rezeki untuk saya =)


bukti saya di pulau pinang...


kalau masuk ke dalam sikit adalah tempat parking boat2 mewah...dulu2 tak ada ohhh benda nie...


laluan ke ferry pulau pinangggg...hurmmm korang tahu kan ferry kat penang boleh naik kereta@van sekali??


komtar yang sudah tak seceria dahulu...

kalau dulu2, komtar la tempat yang paling meriah sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...sekarang aku tengok mandom gituuu...kenapa yee??adakah disebabkan pembinaan shopping complex lain yang lebih hebat??

teringat okeyyy masa aku dok balik pulau dulu...haaa kalau u ols nak tahu, dari balik pulau nak ke komtar@bandar, kitorang kena lalu jalan bukit2...sebabnya balik pulau terletak di sebalik pulau...kehkehkeh bukit pulak ada 2 jenis...satu bukit lama satu bukit baru...bukit lama dia macam tak curam sangat tapi pusing2 yang lebih tapi kalau bukit baru pulak jalan dia tak pusing2 sangat...lagipun bukit baru jalan dah cantik...nama pun bukit baru kan...

haaaaaa dulu2 sanggup okeyyy lalu bukit naik bas semata-mata nak makan pizza hut kat komtar...sekarang pizza hut tuh dah yilekkkk...


mee udang di padang kota lama...8ringgit!

padang kota lama pun dah lainnn...dulu2 ada gerai2 sekarang dah lebih professional...gerai2 dah tak dok, dah ada bangunan kedai makan...

eee, frust la aku tak dapat makan sotong kangkungggggggg!!


tisu digantikan dengan kain...

tetibe aku rasa gelik nak lap2 tangan...sebabnya aku pikir mesti ada orang lain yang lap2 tangan dorang guna kain yang sama jugakkkk...hahahaha


kanan laluan pejalan kaki ke ferry...kiri laluan kereta ke ferry...kalau ko nak masuk penang dia akan charge sekian sekian kat ko...tapi kalau ko nak keluar penang, free of charge yeee...begitu jugak dengan jambatan pulau pinang...tapi jambatan aku tahu la berapa rm dia charge bila ko masuk iaitu 7 ringgit per car...


teringinnya aku nak naik kapal2 mewah g honeymoon...kalau macam nih, kena kawen ngan anak raja lah...muahahahahaha!!


yeahhh, saya berada di dalam ferry...

teringat jugakkk masa aku sekolah dulu2...usung beg naik ferry naik bas nak masuk asrama...ohhh ya, dulu sekolah saya bukan area penang yeee...penah la sekolah kat penang tapi masa sekolah menengah aku dapat offer sekolah berasrama full...


suasana dalam ferry...atas tempat orang duduk, bawah tempat kereta duduk...


babaiii penang...wuaaaaaaa, rindu kenangan lama yang menggamit di kalbu kuuuuuuu!!


jambatan pulau pinang...dulu2 aku selalu pikir over2 okeyhhhh...kalau laaa jambatan nih runtuh...hukhukhuk


kojah: bas mana?saya nak tengok bas dulu baru beli tiket...
salesman: tuuu yang cantik tuuu...
kojah: cantik ke??saya nak bas yang cantik2 bersih2 wangi2...tak nak yang busuk2...

korang tahuuuu...masa dari kl ke penang aku dapat bas yang veryyy the menguji kesabaran aku...dah la bas bunyik ngok ngek ngok ngek pastuh driver bas pulak slumber badakkkkk jerk isap rokok dalam bas...gRRrRrRrRr!!hangen la aku kan...kalau ko nak mati cepat pun bang, janganlah libatkan orang lain sama...huh!!

eeee, geram betol lah aku ngan smokers nih...dorang isap rokok ikot suka hati dorang jerk...tak pikir orang lain langsungggg!!

so bila balik pulak aku check condition bas tu betol2 baru lahhh aku beli tiket bas...tapiii aku kena perli secara halus u olsss...kahkahkah dorang bawak spray perfume then dorang spray dalam bas dekat2 ngan tempat duduk aku...hahahahahahaha lawak lawak...

tapi nasib la yooo...bila dapat bas yang wangi, pergerakan bas pulak yang lambatttt...ada ke dia masuk tanjung malim ipoh bagai...aku nie dah la laparrrr...satu sen pun tak berhenti makan...tuh yang sampai2 teros sebat pizza huttttttttt yang lembab service nyaaaaaaaaaaaaaa!!


6 comments:

[z@ck] said...

jgn cakap hang muak makan KFC weyh..aku ni tak dapat2 nak makan dekat 6 bulan dah..sobsss

KM said...

Ini episod anak mami pulang ke penang ekkk? kekeke..jgn marah no...mamu melawak ja hehehe...

azieda razak said...

anak mami...

Nem0 o0h Nem0 said...

dah lama tk mkn kfc..nak jugak..
babe,aku suka penang sbb sn mewah ngn makanan..hahaha

Zarpeno said...

jauh jauh mai penang,kfc jugak hang telan jah.hehehe

liplapliplap anak mami!

kojah said...

dear zack,
alololo siannya kt ko...balik mesia nanti mkn puas2 ok =)

dear KM,
hahahahaha lawak ah...

dear azieda razak,
wuaaa tak sukak...hihi

dear nemo,
tuhla...penang syurga makanannnn...tp masa nih aku tak sempat nk ngap semua...sebab aku g kejap jerk...

dear zarpeno,
tuhla aku tak dak transport...hang bukannya nak bawak pi makan sedap2...eee, janganlah panggil anak mami...wuaaaaaaaa~

Page number