My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, April 26, 2010

Benda yang aku impi2 kan sejak sekian lama...benda ini jugak yang aku senyum2 kan sejak akhir2 ini...TERIMA KASIH abah n mak =)

huiii menguji kesabaran aku betol nak mendapatkan benda nih...ko tahu bila aku order benda nie?ehhh bukan aku...abah aku yang order...aku hanya membontoti sajork...hukhukhuk

dari 16 january okkkkkkk!!

masa tuh ati aku dah berbunga2 dah...yela besday aku 16 february kan...so aku budget2 dapat 16 february la jugak...alih-alihhhh 21 aprilllll...haaaa cube ko kira ckit berapa bulan tuh =P

lagik panas hati aku bila aku dok tanya kenkawan aku yang dah pakai motor yang sama ngan aku...

kojah: weh, ko beli kereta ni berapa bulan dapat?
mr r: 2 minggu jerk...


mrs d: weh lambat giler dapat kete ko...kawan aku beli 2 minggu jerk...
kojah: hah??

tak ke berbulu telinga ko bila mendengar...


yeahhh fasa ke lima on my hand!yihaaaaaaaa =) =) =)

actually benda nih aku tak sangka sangat2 akan dapat...tak pernah terpikir pun seumur hidup aku....huhuhu lagik2 pas aku excident ngeri tahun lepas memang aku pun malas nak mintak2 bawak kereta bagai...

yelaaa orang dah buat salah haruslah rasa serba-salah kan...hahaha tapi ini lah dinamakan rezeki...hihihi syukurrrrrr~

masa mula2 aku dapat kereta tuh, ko tahu apa kata2 nasihat yang aku terima...nih sib baik ada 2 orang sekeliling aku...kalau masa tuh ada abah aku, kakak aku, abang aku, adik aku, sure sorang2 dah bagik nasihat yang pelbagai =P

ini nasihat pertama!

dealer kereta: radio num 6 nih jangan tukar ye...saya amanah kan kat kamu...
kojah: nape num 6 tuh radio apa tuan haji?
dealer kereta: IKIM...
kojah: baiklah...(skema btol aku)


nasihat kedua!

mom: pointer turun jerk sem nih tarik balik kereta...
kojah: alaaaaa mana ada undang2 camtuh...hihihi
mom: nih abah yang kata...
kojah: erkkk, baiklah...(kena skema jugak)

ehhh ada jugak nasihat akak aku dari facebook...jangan bagik excident lagikkk!baik lah kakak ku sayang...bila nak belanja makan2?lalalala

hurmmmm korang tengok gambar camnih korang leh agak tak kereta apa?alaaaaa aku tak mampu nak beli kereta yang mahal2...eh, bukan aku...aku sememangnya tak berkemampuan...lalalala *yes bro eddie dewanaga, i follow youuuuuu!

tapi sib baik la masa aku dapat kereta nih tuan haji (dealer kereta) tue memang mengakui kelembapan dorang untuk dapatkan kereta...yelaaa, dia kata tak ramai skang yang nak kereta yang sama kaler ngan kereta aku...

eh koranggg...kalau nak beli kereta tue, carik la salesperson orang kita tau...alaaaa watpe nak tolong orang lain...dok gitu???

**haaa, tetibe rasa macam nak buat contest...contest bagik nama best2 untuk benda ini...ada nak join kah??mari2 cadangkan nama di sini...


8 comments:

atty's said...

wah kojah dpt kete..myvi..ke kojah ..
drive carefully okeh ..

Lazyf... said...

nk teka ley???
Myvi Premium Spec kaler Glittering Silver @ Ivory White @ Pearl White...

ct_nurmarlissaa said...

drive hati2 k....mesti bestt kann..nak kete jugakkkkkkkk....wuahhhhhhh....

sueanne said...

congrates kojah...akhirnyaa..leklok drive..jangan merempit lagi..hehehe..

fazemy said...

Kojah bawak kete elok2 pasni. Akak baru baca entry ko xcident tahun lepas tu. mmg ngeri. Tp itulah yg slalu terjadi. sekelip mata je. alih2 dah jadi. Pasni bawak kete elok2..kat jln jgn pikir diri sndiri je..pikir org lain jgk. lg2 time malam gelap2 tiba2 ada benda melintas ke kita tak tahu. so jaga diri k. tahniah dah ada kete! sronok kan dpt kete time blaja ni. Akak dulu dpt kancil second hand je dah bangga satu kampung. hah hah.

Ok peringatan unt diri sndiri jugak tu. geeee

kojah said...

dear atty,
hihi ok, sy drive baik2 aje kak...

dear lazyf,
=)

dear nurmalissa,
ok, sy drive elok2...cnfirm la best sgt2 kak =)

dear sueanne,
hihi ok kak...sy akn drive slow je...no more merempit...haha

dear fazemy,
ok kak thanx for da advises...kancil pun ok sgt2 kak...jnji kete...

lily lotus said...

bawa keta lek lok dik. lalu kat sebelah akak jgn tak pandang plak. haha

kojah said...

dear lily,
harus la pandg kak...siap buleh kiss2 lagik...akak ingt num plat kete sy tau...sy xingt num plat akak...ingt tuan dia jerk...hihihi

Page number