My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, March 22, 2010

Terrible day tapi masih ada insan yang bermurah ati!

adoyaiii...aku rasa dah lama sangat entry nih dok dalam draft...apa kata arini aku story mory kan kepada anda semua...

ok, macam nih...

ingat lagik tak cerita yang aku balik umah semata-mata nak anta surat practical?ingat tak??

haaa, kan pagi2 tuh punyalah semangat aku bangun awal sebab nak edit resume bagai...tiba2 pendrive aku tak ada...bila tak ada tuh maknanya surat practical aku tak boleh antaaaaaaa...

itu point one...surat practical tak boleh anta!

hurmm pagi2 tuh jugak before abah aku g keje, macam biasa lah...

abah: ada duwet tak nak balik hostel jap lagik...
kojah (hurmmmm...berfikir panjang!) ada ada

abah: bagus, abah tak payah bagi la?

kojah: tak payah rasanya
abah: =) =) =) (jarang okkk anak dia tolak duwet)


aku nih bukannya hape...ntahla nape aritu aku terlampau tak nak menyusahkan abah aku, alih2 aku yang terhimpit kemiskinan tegar...muahahahahaha

aku pun dalam pukul 10 camtu aku pun keluar la rumah...aku bajet sampai campus sebelum kol 1...sebab class aku dalam tengah hari camtue la...

haaa lagik satu, kalau u ols nak tahu, masa tue pulak aku betul2 miskin tegar la...ntah kat mana ntah hilang duwet dalam accout aku....yang aku pasti cuma ada berapa hinggit sajork...lalalalala

tuh la ngong nya aku nih...dah la abah aku offer nak bagik duwet, aku plak jual mahal...kan dah ada big problem!kebetulan ada sorang budak nih janji nak masukkan seratus hengget alih-alih janji hanya tinggal janji...opsss! =P

ehhh, dia bagik sebenarnya duwet tue cuma ada masalah apa ntah...lambat sikit aku dapat...yang nie ko tak payah tahu...secret between me and budak itu...

ko paham tak nih?aku sebenarnya tolak duwet abah aku sebab 2 perkara...pertama sebab ada orang offer nak masukkan seratus hengget...yang kedua sebab aku ingat mara dah masukkan duwet kat aku...alih-alih yilek pocikkkkk!

hurm, kan tadi aku cakap dalam kol 10 aku kuar umah kan...aku naik la scooter aku nak ke terminal one (station bas) ...aku dah plan dah nak tinggal moto aku kat situ...tengok2 minyak, alamakkkkkkkk nape meter minyak dah sesak2 napas nieeee...aku nih dah la miskin tegar!

ko agak2 berapa hengget aku isi minyak moto?2 ringgit u olsss...HAHAHAHA

dah isi minyak segala, aku pegi la ke cimb...dengan penuh yakin bahawa duwet dalam account aku bertambah...

check2 kat mesin, nan adooooo...bukan takat tak ada, satu sen pun aku tak boleh keluarkan duwet aku...apakah??

aku pun mundar mandir la depan cimb tuh...tetibe ada akak yang menyapa...

akak yang baik hati: dikkk, nape dik?macam ada masalah jerk...
kojah: hurmmm hurmmm
akak yang baik hati: nape, bagitahu la akak...mana tahu akak dapat tolong...
kojah: kawan saya kata dah masukkan duwet tapi tak ada...macam mana ek kak?
akak yang baik hati: dah check belom?
kojah: dah check dah kak...tapi tak ada...
akak yang baik hati: cube check kat kaunter, dorang tahu la...
kojah: ok kak...

aku pun masuk la cimb...teros pegi kat akak kaunter...ko tahu, masa aku beratur nih, ada la pompuan nih cube memotong line aku...haa kan dah kena ngan aku...kalau mood aku baik, leh la aku kasik chance kan...nih mood aku tengah menggelabah tahap katak...

akak cimb: mana yang dulu nih?nape tak beratur?
kojah: saya dulu kak!dia potong line saya!

haaaaaaaaa kan dah kena pompuan tuh ngan aku =P

akak cimb tuh check, tengok2 tak ada sorang pun yang masukkan duwet dalam account aku...apa lagik, pung pang pung pang la aku ngan budak yang berjanji nak masukkan seratus hengget tuh!

tengah aku dok pung pang tue, akak baik hati nie datang kat aku balik...

akak yang baik hati: dik, ada tak duwet tue?
kojah: tak ada lah kak...
akak yang baik hati: nah dik, akak bagik duwet kat adik...adik nak g mana sebenarnya?
kojah: saya nak balik kl kak...belajar kat sana...class saya pukul 2...errr, duwet nie tak apa lah kak...saya usaha dulu tanya kawan saya nie...
akak yang baik hati: ehhh takpe2...akak bagik ikhlas nih...adik amik la...blablabla
kojah: betul nih kak?
akak yang baik hati: betul...adik amik jerk...akak penah merasa susah dulu...blablabla


haaaa yang pakai baju putih dan berkopiah itu suaminya...


tue ko nampak tak baju pink merah sipi2 tuh...

adoyaiii, aku fail la kalau nak amik gambar curik2...aku takut akak tuh perasan...lagipun apa pulak cakap akak tue nanti...huhu

masih nih aku kat tangga sebab dok pung pang ngan budak yang berjanji nak bagik seratus hengget itu...


alhamdulliah, masih ada insan yang bermurah hati kan...dapat la aku naik bas balik campussssssssss!

haaa nak tahu berapa akak tuh bagik kat aku...20 hengget okkk! =)


2 buah bas yang berselisih dengan bas aku yang berjaya membuatkan aku tersenyum...hakhakhak korang tak payah tahu lah apa yang kedua-dua driver bas nie dah buat....lalalala


haaaaaaa geram tak...kat dalam loker aku rupanya tersimpan rapi pendrive aku...huh!

tak sangka betul aku...masih ada orang yang bersimpati ngan aku...ntahla bila pikir2 balik nape aku tak mintak ngan parents aku jerk masa tuh...lagipun kalau aku tak dapat 20 hengget dari akak tue, memang aku tak boleh balik campus...duwet yang aku ada nak buat tambang bas pun tak cukup...hahahaha

agak-agak, kalau u ols ternampak orang macam aku, korang nak tolong tak???


7 comments:

rasp said...

murah rezki kakak tu sis...
menolong sesama insan...

Dee said...

tgk gak kojah..tp baik betul kakak tu..dh ko mtk no hp nya..sok2 leh jumpa byr balik..walau dia x mintak..kita ni pandai2lah balas budi org..hehehe..

nUR_rOsALiNdA said...

Baik akak tu kojah..Insyaalllah murah rezeki dia~

kojah said...

dear rasp,
betul kak...xsangka sy ada lg org yg bermurah ati camtue...

dear dee,
dh ada dh num tepon dia...aritu sy dh topup kt akak tue...serba slh plak...tp sy tak citer semua dlm nie...huhu

dear rosalinda,
baik sgt2 kak...xsangka betul padahal xkenal pun...

lily lotus said...

harini hari kitakan..esok lusa mana tau hari orang tu pulakkan

kojah said...

dear lily,
tuh la kak, lesson buat saya jugak...terharuuuuu~

eyriqazz said...

terharu baca cerita ini..kadang2 perkara sebegini yang akan diingat sampai mati..

Page number