My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, March 29, 2010

Distribute questionnaire di KL Central...

inilah sebab munasabab aku berpijak ke kl central aritueeee...ececeh, macam tak pernah g kl central plak...miahahaha


ini lah dinamakan group work...

sanggup bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian...dan disebabkan group nie jugak lah kitorang dah decide untuk ........ (rahsiaaaa)


untuk subject professional communication 2, group aku wat research about public transportation in KL city...dah nama pun public, harus la kena face to face dengan public jugakkkk...

memula tuh aku memang dok pikir memacam la...macam mana la kalau dorang maki aku, tak pun macam mana kalau dorang tak nak buat questionnaire aku tuh...

hurmm, korang tahu tak questionnaire tue macam mana?alaaa yang borang2 survey tuh...macam nih => adakah pengangkutan awam di kuala lumpur memuaskan hati anda?...pastu ko tanda la jawapan yang ko rasa nak tanda kat situ...tapi kitorang punya soklan semua dalam english lah...kata pun professional communication =P


lajuuu ok aku carik orang...lagik2 bila group aku dah decide macam nih...

redz: sape ciap paling lambat kena belanja makan...
all: ok, agreed!

hai abang TLDM...opsss, i'm kidding!~


tapi dalam banyak-banyak orang, aku paling berbulu dengan minah nih!

ok, ada la sorang minah nie tengah beratur beli ticket komuter...aku memula tak tahu pun yang budak laki nie tengah tunggu minah nie...so aku pun approach la budak laki nie...

kojah: bang, sorry ganggu ye bang...sy dari blablaba
laki: okkk, bulehhhh

tengah aku tunggu budak laki tuh isi questionnaire aku, tetibe minah nie lalu depan aku slow2 sambil jeling baikkkk punya!

dalam hati aku, apekehal plak minah nih??rupa-rupanya budak laki tue punya girlfriend daaaaaaa...

pastuh siap lentok2 manje kat bahu bf dia ala-ala gedik dengan suro bf dia cepat siapkan questionnaire aku...dalam pada tuh, dia pandang2 aku semacam!

hey hello minahhhh!aku tak kuasa la nak ngorat boyfriend ko...boyfriend aku lagik lagik ensem dari boyfriend ko tuh...opssss!


pompuan tue jugak student...kena la support...

tapi ada jugak student yang tak support tau...tak nak buat kitorang punya questionnaire...

takpe2 korang, nanti korang buat project gini, tak ada orang nak support korang jugakkkkk...what goes around comes around...


bagusss pakcik nih...i likeeeeee...hurm dia bagik comment la kat kitorang apa yang kitorang kena improved dalam questionnaire nie...

tapi kalau ko tanya aku, banyakkk pengalaman yang aku buleh kutip...pertama, of course la sal minah jeling aku tuh, kedua ada la sorang pakcik singaporean nih marah betul ngan public transportation kat negara kita...

yaaa aku memang setuju sangat2 dengan apa yang singaporean tuh dah cakap...especially to taxi drivers...dia kata taxi tue nak amik mat2 saleh jerk...bila dia nak naik, sebelah mata pun tak di pandang...owhhh pastu ada jugak group2 remaja lebih kurang sebaya aku...aku ingat dorang budak2 indon, rupa-rupanya singapore maliii...

third ada jugak pompuan nie umur dalam 30 lebih...

kojah: kak, mintak maaf ye...saya nak amik masa akak ckit blablabla
akak: tak ada masa!

???tak apa lah kak...kalau akak face to face ngan orang nanti, orang lain akan cakap macam tuh jugak kat akak...

tapi ada jugak sorang laki chinese nih betul2 best la...dah siap segala isi questionnaire aku, siap wish good luck and bagik advice segala kat aku kottttt...


disebabkan aku tak nak belanja dorang (HAHAHA), aku orang pertama yang siapkan questionnaire tueeeee...yippie!!dalam masa 45 minute kot kalau tak silap aku, aku berjaya siapkan 13 helai questionnaire...maknanya dalam 13 orang jugak la aku kena jumpa face to face...

eh serius sedap betol hot & roll tuh!rangupppppppppp!!


tapi bila makan hot & roll tuh, tak adalah sampai nak mengenyangkan perot ko...uhuks!

so apa lagik, sila lah menjamu kfc berhampiran dengan anda...


7 comments:

Sharinginfoz said...

he he he dia jeles le tu manalah tahu kot2 ada org nak ngorat bf dia.. macam2 kan.. pengalaman katakan...

Gaji Naik Belanja Naik

Jom PIBG

Sharinginfoz said...

he he he dia jeles le tu manalah tahu kot2 ada org nak ngorat bf dia.. macam2 kan.. pengalaman katakan...

Gaji Naik Belanja Naik

Jom PIBG

syafawani said...

ha memg payah gila nak mintak orang jawabkakn questionnaire ..adoii

atty's said...

kty pun penah buat cam kojah buat nie..mcm2 org leh jumpa kan..

eddie dewanaga said...

rajin betul Kojah...

lily lotus said...

poyo jer minah senget tu. hahaa..siap lentok2 bagai..adoiyai..malang betul pasangan dia..hahaa!

kojah said...

dear sharinginfoz,
tuh la psl...jeling tuh bleh maapkn lagik...nih siap suro bf dia anta cepat questionnaire tuh...huh!

dear wani,
betul2...ko dh ada pengalaman eh?

dear atty,
mcm2 karenah kak...kne sabar & tebal muka jerk...huhu

dear eddie,
terpaksa lah bro...kata asgmt...bistu bro nak buatkan ke??

dear lily,
eeee, poyoh gedix nak mamp...haha mcm org nak takel bf dia plak...huh!!

Page number