My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, March 18, 2010

Mesin 2 juta!

nie la aktiviti aku setiap ari selasa...dan toilet di sini jugak kejadian malang itu berlaku...


our group...

memula 2 orang handle buat turning, 2 orang handle milling...

haaaa u ols tahu tak apa itu turning and milling?aku pun tak tahu nak explain cane...korang google la yeeee =P


yang dorang ngan handle tue adalah mesin milling...

ehhh aku tak teror sangat main milling nih...tapi part turning, ko buleh la pass kat aku...sap sap soi sajork...


ini mesin turning...

contohnya ko nak nut yang besi tue, pakai mesin nie la...


tadaaaaaaaaaaa dah siap part aku...

nampak tak apa yang aku pegang tuh?


nih la keje aku kalau kena hadap buat milling...aku tak reti okkk...lagipun apa guna ada group members yang cerdik pandai =D

lagi satuuuu, milling tak masuk final exam yerk...turning ye lah masuk...so lebih baik aku fokus tang turning...muahahahahaha larikkkkkkkkkkkkkksss!!


susah ohhhh...ko kena set co-ordinate...ko kena tahu mana x, mana y, mana z...

macam nie...sebenarnya ko nak potong x, tapi terpotong y, kan naya tuhhhh...tak pasal-pasal workpiece korang rosak trossss!


nampak tuh?sesi mengelat ada di situ...wakakakaka!!


yang nie pulak buat secara manual...

alaaa kat screw kan ada benda garis pusing2 tue kan...haaaaaa pakai alat nie la...


tapi bila bertambah lagik sorang ahli dalam group kitorang, lagik la mantoppppppp!

sebenarnya satu group 4 orang jerk, tapi sebab terlebih sorang, group aku pun tarik la sorang lagik member...

best oh bila keje2 mesin camnih ada budak laki...dorang kan teror benda2 gini...so budak2 pompuan buleh la _____________ (isi tempat kosong)...


kojah: bang, mesin paling mahal harga berapa?
technician: 2 juta (lecturer pun cakap camtuh)
kojah: mana satu bang?
technician: hujung tuh...

ok, babaiiii...petang nanti aku nak g tempat nie lagik...workpiece kitorang tak siap lagik marrr...lagipun sebenarnya arini ktorang tak ada class langsung...lecturer semua bercutiiiiii...kata anak-anak dorang bercuti kan...

adeh, 3 ari berturut-turut kitorang berbengkel...tuesday~wednesday~thursday (today)...


3 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

wah!!!
ko citer juta2 skang dik
ahaks~

ainkhurun... said...

ganas gk ko blaja ekk jah!!

kojah said...

dear rosalinda,
citer jer juta2 kak...tp duwet ada sen2...huhu

dear ainkhurun,
ganas?terpaksa la...dh nie kos yg aku amik...

Page number