My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, October 29, 2010

Bandung part 6~

Sesudah merasa air avocado, keesokkanya hari untuk shopping di pasar baruuuuuuuuuuu!!


astaga!!memang buntang bijik mata betul bila datang kat sini...

kat sana kebaya cantik, sini pun cantikk, situ pun cantikkk!


salah satu dari patung nie pun ada gak aku borong...agak2 kaler apa?huhu

bayangkannnn, dari pukul 8 pagi sampailahhhh pukul 3 lebih petang kitorang dok bertapa kat sini...macam2 heh adooo...baju kebaya, baju kurung, kain semayang, kain pelekat, jubah, handbag, bak kata memang syiokkkkkkkkkkkkk!!

nak pilih baju nak kawen sok-sok pun besttttttttttttttttttt!!


kat pasar baru hanya tempat untuk shopping sahaja, mehla kita pergi makannn...kat sini atasnya adalah kedai-kedai makan, bawahnya adalah kartika sari...


again air avocado...aku pernah try buat air nih kat umah tapi hasilnya sungguh pahittttttt!


masa nih tak payah cakap okeyyyy...rasa ngan pinggan2 tuh aku nak makan...lapar gilerrrrr!kol 4 baru dapat makan kannnn...


gambaran dari luar...eceh~


inilah kartika sari...kartika sari tue adalah tempat jual browniesssss...

apa yang aku buleh cakap, memang rugiiiiiiiiiiii giler kalau korang tak beli brownies nie...memang sedap gilerrrrrrrrrrrrr!!

eh korang jangan beli kat gerai tepi2 jalan yang tulis kartika sari tue...tue tipu punya brownies...nak yang ORI, datang kedai kartika sari betul2 punyaaaaaa...


sekali 3 aku boronggg...tuh pun ala-ala berebut dengan bapak aku...bapak aku nak bawak g opis dia, aku pun nak bawak g opis aku...huhu

hasilnya tak cukup kottttt!

opismate: kojah, ada lagik tadik brownies tadik?
kojah: tak ada la bang...nanti kalau abang g bandung, beli la tau...kat kartika sari...


pastuh shopping lagikkk...area cihampelas...masa nih memang rezeki adik beradik aku 0keyyy...baju kat sini memang cantik dan berkualiti...semua baju untuk lelaki aku borong kat sini...


wang syiling indonesia...


terjahan rumah mode kali kedua...walau penat sangat masa nih, kaki gigih lagik melangkahhhhh...


sampailah rumah mode tue tutup dibuatnya...


hajat nak ke kampung daun (orang cakap sini makanan best2) tapi nampaknya tak dok rezekiii...

awat la restaurant nih jauh benar masuk ke dalam...kitorang nih dah la naik angkutan...memang takkk la nak kena naik moto sorang satu semata-mata untuk makannn...

korang nampak kan moto banyak-banyak tue...actually dorang menunggu penumpang kalau-kalau nak ke kampung daunnn...kalau aku bawak sendiri berani la jugak kan...nih aku jadik pembonceng...takmo lah!


hasilnya kita makan bersebelahan dengan sukajadi hotel sajork...


nyum nyummm!!sedappppppppp!!nih pun bertambah-tambah aku makan...murah lak tuh...


hasil shopping di hari ini sahaja...okey, kalau nak shopping hebat-hebat, g la bandung yerk =)


8 comments:

Hanis MY said...

Salam ziarah, syoknyaaa jalan2 and shopping...suka2...

mamazana said...

alak dik kojah...

uishh.. cuti2 ke bandung rupanya...

alpukat tu sodapkan kojah...

btw, mama pulak akan ke jakarta this end of nov... heheheh

atty's said...

fuh kojah ..banyak betul hasil rembatan..

POSH76 said...

bess jer layan mata tengok soping kat bandung hehe

rasp said...

i pun rasa heavan je kalo gi bandung...
pasar baru mmg tak leh pi kejap2, harus berjam-jam...
eh eh dok hotel sukajadi ek...
akak dulu 1st time gi pun dok hotel tu...

[z@ck] said...

woah..banyak kot hasil shopping.jeles!

kojah said...

dear hanis,
hihihi demimu hobby...

dear mamazana,
tuela air tue mmg sedappp!happy holiday kak...pg ngan family ke?

dear atty,
haha mata xtau nk melilau belah mana kak...

dear posh76,
hihihi alhamdulillah ada rezeki ckit kan...

dear rasp,
sy xdok sukajadi kak...dok edelweiss...dekat la ngan sukajadi tue...

dear zack,
nnti kita jmp ye dear!ko smpai bape hb??

Syima Emi said...

best kan bandung.... hehehe... gaya awk shopping mcm saya gakk..semua nak diborong...hahahaha...

Page number