My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, October 18, 2010

Bandung part 2~

pas dah puas tengok keterujaan di kedai makan, moh la kita balik tidurrrr...


haaaaa yang mana ada plan nak dok wisma nova nie, aku sertakan sekali dengan rate hotel dierr...tapi honestly la, aku suggestkan hotel nie hanya untuk golongan bujang seperti aku...bukan tak bagik yang dah berkeluarga tido sini, tapi pepaham la bila tido hotel murah nie...tak semua keperluan ado...

tapi bagik aku sap sap soiii jerk...sebab anak suami semua nan adooo...jalan bawak diri tido memana pun bolehhhhhh...ehhh yang entry arituh aku cakap 135 ribu rupiah tuh bagik seorang yerk...sebab satu bilik yang standard ada 2 katil berharga 274 ribu rupiah...

lagik satu harga hotel macam biasa lah yerk...weekend harga mahal, weekday harga murah ckit...


makanan untuk breakfastttt...nasik kuning namanya...tekak aku tak berapa nak masuk...

yang special tang breakfast nih dia antar sampai bilikk...so masa aku check in tuh dia tanya sesiap, nak anta breakfast pukul berapa ye?terkejut jap aku...tak pernah2 breakfast anta sampai bilik...huhu


masa nie dalam pukul 8 waktu indonesia...fyi, jam kat indonesia lambat sejam dari kita...


kat sini yang penting perasaan malu harus dikikis...muahahaha hurmmm signboard nie betul2 kat tempat laluan utama dekat simpang empat...


excited nak terjah pasar pagiiiii...jalan kaki okey...ada la dalam 2km dari wisma nova...alaaa pung pang pung pang tak rasa pun jalan kaki...balik tuh yang terasa sangat-sangat!


pasar pagi korang jangan lepaskan peluangggg...memang heavennnnnnnnn!!tapi pasar nih hanya beroperasi pada hari ahad sesudah subuh sampai lah tengah hari...

kat sini lah skill tawar menawar harus di asahhh!dorang memang kaw-kaw kenakan harga kat korang...kalau korang tak pandai nak menawar, memang abisssssss lah!huhu

aku pulak, berpakat dengan makcik2 indon...

kojah: mahal ngak ibu 50ribu rupiah?
ibu: mahallll...mintak kurangin 40ribu...
kojah: terima kasih buk...

bapakkkkkkkkkk!!saya mau 40ribu rupiah ye...kalau ngak, saya ngak mahu...then kalau dorang tak nak bagik gak, ko buat2 pergi dari situ...kalau bapak tuh leh bagik, confirm dia akan panggil korang balik...yuhuuuuuuuuuu!!


astaga...aku yang buat handbag aku ala-ala slig bang pun rasa dah nak tercabut bahu...


kuih nie aku pernah makan kat penang duluuuuuu...hurmmm apa nama kuih nie yerk?aku try rasa kat sini tapi tak sedapppppp!


THANK YOU SOOOOOOOOOOOOOOOOOO MUCH brotherrrr!!dia lah yang banyak menolong kitorang sepanjang kitorang berada dia bandung indonesia...

kojah: mas (abang), gi mana mahu ke pasar?mas, gi mana mahu ke tangkuban perahu?mas, gi mana mahu ke blablabla
mas: kamu ke sini...kejap ya, saya amik ketas buat tulis bagik kamu...

lagik satu korang kena peramah yeeee...dorang kan orang sana...of cos dorang tahu selok belok tempat dorang nihhh...

actually nih staff hotel wisma nova tuuuuu...very the sopan berbudi bahasa...i likeeeeeeeeeeeee!!


hasil rembatan di pasar pagi...

auwww cover hp blink blink pun adoooo...ada la dalam 5 henggetttt!beg purple tu pulak ada la dalam 10hengget...

tapi yang sayangnya kitorang tak sempat nak terjah semua kedai kat pasar pagiiiii...sebabnya kedai-kedai dorang terlampau banyakkkkkkkkkkkk!!


balik-balik hotel, letak barang semua then keluar balikkk...

ala, amik hotel yang simple2 pun takpe kotttt...bilik kan untuk tidur jerk...cuma macam aku cakap tadik la...facilities tak lengkapppp...selama aku kat bandung nih, semua baju-baju, tudung-tudung aku tak beriron ye u olssssssss...so janganlah tegur2 ai yerk kalau ada ronyok2 tuh...haha

**ai makan ice cream doyannn...nyummy!!


kepenatan membawa barangggg...lagik satu tips aku nak kasik, kalau g bandung better bawak sling bagggg...pencopek banyak ohhhh...berapa juta orang-orang bandung yang baik hati dok kasik nasihat kat aku...

orang-orang bandung: kamu jangan dipegang begitu handbangnya...sini banyak kes...
kojah: baikkkk...

bukan sorang dua yang bagik nasihat kat aku tapi ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

hasilnya handbag aku terpaksa dijadikkan sling baggg...sakit gilerrrrrr bahu aku!


prepaid kat sana pun murahhhh...aku beli satu...berapa rupiah ntah...tak ingat sudeyyyy...


pukul 3 petang barulah berpeluang untuk makannnnn...nasik padang in the houseeeee!!

makanan nih ada la 5-6 hengget sorang...tak kuasa heh nak mintak discount bagai...yang baju-baju tuh aku pandai mintak discount...HAHA


5 comments:

Sharinginfoz said...

mesti nasi padang bandung sedap kan jika dibandingkan yang ada kat malaysia

atty's said...

jah makan ice cream doyan yer..

rasp said...

rindunya nak makan eskrem durian tu...
sedap banget...lagi satu air alpukat!
tul tu sis, hotel jez tempat nak tidor...
cari yg biasa2 je dah kan...
kita sropa la sis!

kojah said...

dear sharinginfoz,
haruslah kt bandung lagik sedapppppp!!

dear atty,
a'ah kak...tp kt area rumah mode lagik sedap...

dear rasp,
lagipun nan ado duwet nak amik hotel mahal2 kak...hahahaha tuela, dh terliur2 dok tringt ice cream durian...

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

huhu..bestnya kak...

Page number