My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, October 25, 2010

Bandung part 5~

Hurmm masa kat tangkuban parahu, kitorang tak pergi pun tempat yang boleh lumur-lumur lava gunung berapi kat kaki-kaki...eh lava ke namanya eh?bantai sajeeee...takpun tempat di mana boleh rebus telur sampai masakkkk...

ee, tak kuasalah nak pergiii...satu nak kejar masa, kedua sebab rimassss ramai sangat offer nak bawakkan ke situ...offer bukan sebarang offer yerk...harus ada pitih yang melayangggg...huhu


masa nak balikkkk...

datang pun naik angkut, harus balik pun nak angkuttt...harga pun tak adalah mencekik nau macam masa mula-mula sampai...


perot pun dah lapar...mehla kita singgah makan dulu...masakan padang in the houseeeeee!

hurmm kedai makan nie bersebelahan sahaja dengan terminal ledeng...sedap kooooo!sampai aku bertambah-tambah!


dah nama pun datang ngan kenkawan, bayar pun asing-asing gituuu...tue nampak kan berapa ribu rupiah makanan saya?


pas makan kitorang teros amik angkut ke rumah mode...owhh tak kuasalah nak singgah hotel bagai...kita teros terjah...


hasil shopping di rumah mode yang pertama...agak-agak ada yang kedua tak?HAHA


then kita pergi pulak terminal tas...actually terminal tas nih dekat ngan wisma nova...

terminal tas?tas dia tak memenuhi seleraku laaaaa...macam tak menarik tak berkualiti pun ada...


pastu kita balik wisma nova untuk check outttt!

sebenarnya kitorang dah gitau staff2 dorang yang kitorang nak check out lambattt...sebabnya ye la kan...check out haruslah pukul 12 tengah hari...tapi sebab awal-awal lagik naluri kitorang dapat rasakan yang tak sempat nak balik before pukul 12, mehla kita siap2 kemaskan barang...


dalam pukul 7 lebih malam, dari wisma nova kitorang menuju ke hotel edelweiss...satu malam bagik weekdays, 150 ribu rupiah...

kalau weekend, err err...berapa yerk...kalau ada dalam entry last nanti, ada lah rezeki korang tueeee...


hotel nyer very the berpuas hatiii!kalau compared ngan wisma nova, jauh beza ohhh...ala kata wisma nova pun lagik murah kan...so berbaloi la ngan harga masing-masing...cuma kalau hotel nie, aku suggestkan buat familyyyy...


hasil shopping di rumah mode...yang dalam plastik tu tak leh tunjuk isi nya...ala-ala rahsia gitu...HAHA


malamnya kitorang makan di restaurant yang betul-betul berhadapan dengan sukajadi hotellll...jalan kaki jerk dari hotel kami tuh...

ohhh hotel edelweiss dengan sukajadi hotel dekat sajork...


nasi ayam penyek...ohmygod, sedap gilerrrr sampai aku rasa nak tambah lagikkkkk...tapi maluuuuuuuuuuuu!motippppp??


apa makna ke indonesia kalau tidak menikmati air avocado...nyum nyum!!


hasil shopping di tangkuban parahu...yang nie pun aku hangen jugakkk...hangen ala-ala tak hangen...camne tuh...hahahaha

kojah: 2 helai ini berapa?40 ribu rupiah yerk...
penjual: ngak bisaaaaa...satu lengannya panjang...satu pendek...
frens: ok, 60 ribu rupiah??

heyyy kawan aku tuhhhh...aku rasa macam nak cili-cili jerk mulut dia...hahahahaha

penjual: okey, 60 ribu rupiah bisa...
kojah: ngak mahuuu...ini baju saya...bukan baju kawan saya...saya mahu 40 ribu jugak...
penjual: ok, 50 bisa?
kojah: okeylahhh...

so jangan malu-malu mintak kurang ye u olssssssss...*wink wink*


5 comments:

mekchu said...

ingatkan sesi shopping dah tamat.. rupanya bersambung lagik.. hehehehe.. ayam penyet yg nmpk sodap..

kojah said...

hihi ada lagik kak...mula2 tuh mcm light2 shopping gitu...hikhikhik hurm aym penyet mmg sedap gilerrrrr!!

masviona said...

betul tuh kojah akk klu ke indon mesti minum avocado dia...sedap giler airnye....huhuhu pastu ngan coklat2 dia tuh sket2 kan...sedapnye

kojah said...

sedap gilerrr kan kak air dia...ktorg penah try buat sndri tp xmenjadikk...hoho nih air yg wajib kena minum klu g indon!

arianna adrizal said...

sy setuju. terminal tas agak kureng sket :)

Page number