My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, October 21, 2010

Bandung part 4~

Selama kitorang kat bandung, yang tak bestnya naik angkutan cuma sekali sahaja...sebab dari lembang ke tangkuban parahu sepatutnya 10ribu rupiah tapi dihentamnya 30ribu rupiah...tue pun selepas dikaw tim yerk...kalau takkkk, dalam 60ribu rupiah sorang dorang mintak...

very the mencekik punya harga kan!!alasan dorang hanya kami sahaja yang ingin menuju ke tangkuban parahu...lagipun takmo la gaduh2 ngan dorang...kata tempat orang kannnnn...so harus pasrah gitu...huhu


setibanya di tangkuban parahu...di area kawasan berpagar...


sonoknyaaaaaaa...sejuk2 macam kat genting gituuu...eh, next week ai nak g tempat cejukkkk =P


yihaaaaaaa!!masa nih dug dag dug dag pun dah hilanggggg!!hahahaha


tapi tak tenang beb dok sini...

penjual 1: ibu, mau keychain...
penjual 2: ibu, mau strawberry...
penjual 3: ibu, mau fridge magnet...
penjual 4: ibu, mau topi buat ngak cejuk...

aku rasa ada la dalam berpuluh-puluh penjual kat sini...so hati kena kental beb...yang mana korang rasa nak beli, baru korang kaw-kaw mintak kurangkan harga...kalau takkkk, jangan gatal2 dok mintak kurang...sebabnya dorang akan follow korang sampailah korang balikkkkkkkkkkkkkkkk!

contoh, aku seharusnya minat ngan fridge magnet kan...so aku mintak 10ribu tros...tak nak bagik sudah...hahahaha

hasilnya aku dapat 8 fridge magnet dengan harga 15ribu rupiah...eh betul ke tak eh kenkawan?lupe sudah...yang pasti memang berbaloi-baloi!!


kawah gunung berapi nie macam ke bawah...so kita kena jenguk ke bawah sikit baru nampak benda alah nie...


auwww!masa nih tak payah cakap okkkk...berkerumun penjual2 dok kerumun aku...ada tuh siap offer nak amik gambar...siap mention lagik tak dikenakan charge...tapi sebab nak amik langkah berhati-hati, takmo la suro dorang amik gambar...takuttttttttt!


ada tuh siap tunjuk lagik pas kebenaran berniaga...kira macam orang lain jual secara haram, dia jual secara sah...rasa nak tergelak pun ada...hihihi


masa nih pun aku tak beli lagik fridge magnetttt...konon2 macam jual mahal gitu...ko takmo bagik 10ribu rupiah, saya ngak mahuuuuuuuu...wahhhh!


kat bawah2 sikit ada jual baju, cenderahati dan lain-lain...aku tak survey plak cenderahati kat sini...sebab target aku adalah bajuuuu...


fuh, nasib baik tak debommmmmm!!last debom pada tahun 1983...so u ols kira la yerk lagik berapa tahun nak beranak...hihihi


walaupun aku pernah merasa strawberry kat cameron, aku rasa yang nie lagik super duper sedapppppppp!!kira memang manis gilerrrrrrrrrr lah!tak pernah2 okkk aku jumpa strawberry semanis yang nie...

nih actually kawan aku yang beli...so aku tak tahu berapa rupiah dan aku segan nak makan banyak-banyak...muahahahaha


5 comments:

mekchu said...

yup.. mmg terbaik ahhh.. itu kawah gunung berapi ke tu? mai crita skiiitttt

atty's said...

dapat tgk gambar pun dah besh

rasp said...

percaya atau tidak...
dah 3 kali akak ke bandung...
ke tangkuban prahu nie lum pernah jejak huhuhuhuhu...

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

wow..bestnya akak dpt pi..hehe
cantik pemandangan..

kojah said...

dear mekchu,
a'ah kawah gunung berapi...

dear rasp,
3 kali...next trip g la singgah kak...sejukkkk

dear eira,
memang bestttt!~

Page number