My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Tuesday, October 19, 2010

Bandung part 3~

Pas dah kenyang makan nasik padang segala, mari kita bershopping lagikkkk...kali nie kita terjah factory outlet yang dekat-dekat dengan hotel kitorang dulu...

yang bestnyer duk kat wisma nova nie sebab factory outlet begitu banyak sekalikkk...kira bagik aku tempat yang paling strategik la...hihihi


kat indonesia (bukan bandung sahaja), peminta-peminta wang begitu ramaiiiiii...kira kalau ko drive, ko benti kat traffic light, confirm ada orang yang akan datang kat kereta korang...

datang menjual ke, datang sambil nyanyi2 ke, ada la aktiviti yang dorang akan buat...


sini banyak handbag yang cantik-cantikkkk!


the oasis...

masa aku tengah tengok2 perfume nie sementara nak tunggu kenkawan aku dok shopping...

penjual: mau beli ini keychain?
kojah: berapa yerk?

penjual: 50 ribu rupiah...

kojah: saya ngak mahu...kalau 10ribu rupiah saya mahu...


pastuh kawan aku datanggg...dia plak dok sebok2 offer 20ribu...geram makcikkkk...aku nak 10ribu la weiiiii...

frens: azzah, dia bagik la 20ribu...
kojah: ko diam leh tak?aku nak 10ribu la...

frens: hahahahaha ko nih...sian dia tau...


adoiiii tertekan aku tauuuuuuuuuuuuu!!tue pun nasib baik penjual tuh bagik gak 10ribu...kalau takkkk, ko bayar lagik 10ribu rupiah buleh??lalalala


kat sini banyak baju yang timbul2 gitu...kira kalau ko nak carik baju yang tulisan timbul2, sini lah tempat yang terbaikkkk!


heritage nie pemes kan kat bandung?selangkah jerk dari wisma nova tuu...hehehe


last but not least, the summit...

actually banyak lagik factory outlet yang area2 sini...ada the secret, blossom, lagik apa ntah lagik tapi memang banyak ohhhh...huhu


hasil rembatan kedua...

*10ribu rupiah bagik 11 keychain...hikhikhik 10ribu rupiah = rm4!


keesokkannya hari menuju ke tangkuban parahu (gunung berapi)...

owhhh nie staff wisma nova tue jugak yang tulis...lagik skali i loikeeeeeeeeeeeee!!


breakfast sesiap duluuuu...ntah apa yang dia taruk ntah...telan ajerrr...huhu


serius sangat berkobar-kobar mau ke tangkuban parahu...motip??masa aku g bandung dulu ngan family, tak berkesempatan mau ke sini...


dalam angkutan...

oh ya, sepanjang kat bandung nih kitorang naik angkutan sajork...cuma masa dari airport nak ke hotel dengan dari hotel nak ke airport sajork kitorang amik kereta sewa...hasilnya sangat berbaloi-baloiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

yela, sekali naik angkutan nih just bayar 2, 3 ribu rupiah sajork...kan penjimatan berganda-ganda tuh...


pantang angkutan benti kat traffic light jerk, sure ada orang datang mintak sedekah...

ada tuh datang sambil nyanyi2 pegang gitar...
ada tuh datang sambil jual rokok...
ada tuh datang sambil jual air...
ada tuh datang sambil jual peta bandung...

so macam-macam adoooooooo!!


di Lembang...

disebabkan mahu penjimatan yang berganda-ganda, marilah kita menukar angkut sebanyak 3 kali...

wisma nova - terminal ledeng
terminal ledeng - lembang
lembang - tangkuban parahu


boyfie bawuuuuuuuu =P


eeee gelinya aku tengok...tapi totap nak g bandung kan kan kan...huhu


station minyak dorang...


sila fokus kat foreign visitor...sediakan 50ribu rupiah ye ibu-ibu, bapak-bapak...

charge nie dikenakan masa ko nak masuk pintu utama menuju ke tangkuban parahu...


yeayyyy, ticket sudah adaaaaaa!!dalam pada tak sabar, hati DUG DAG DUG DAG weiiii!aku terpikir kalau laaa tetibe gunung berapi nie meletus...


5 comments:

atty's said...

ensem pakwe baru ko jah..ekekekke

rasp said...

tabik spring lah kat u sis...
dari bandung naik angkutan kota ke tangkuban prahu...
akak kat dlm bandung je reti naik...
akak sblum raya ada ke bandung...
stay kat gandasari...
dekat je dgn hotel nova tu kan...

cikbunga said...

lawa baju kamu..ehh kamu pun lawa juga..hehe

kojah said...

dear atty,
haruslah kak...klu leh nk cm fahrin ahmadddd!haha

dear rasp,
bujang2 leh la naik angkutan kak...klu ada family susah ckit kottt...tmbh2 lagik ada anak kecik kan...huhu hurm gandasari?xpasan lak ktne...

dear cikbunga,
hihihi biasa2 aje laaa...

mekchu said...

bejalan la puas2 smntara tak de anak kecik.. kalo dah ada nnti, perghhhhh sendiri mau ingat.. mcm2 factory kan.. bestt nyee... kat bandung makanan halal masih senang nak dpt kan.. sbb penduduk pun ramai melayu.. melayu la, islam tak pasti.. hahaha.. one sweet day nnti mekchu nak wat proposal ke bandung jugak.. hari tu gi HK susah nak jmpa makanan halal

Page number