My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, May 26, 2010

Go Genting!

Genting Highlands sudah tidak seperti dahuluuuuuuuuu...

ehh, serius nih...dulu2 masa aku datang genting, jangan harap aku nak bukak sweater bagai...bukan takat nak bukak, rasa nak pakai baju berlapis2 lagik...

sekarang, nan adoooooooo...


haaa ko tengok je lah gambar nih...ada nampak kabus2 tak??

hurmmm dalam banyak2 games kat genting, satuuu jerk game lagik yang aku belOm try...adakah space shot?adakah roller coaster?

jawapannya adalah flying coasterrrr...hukhukhuk alaaaa, yang kita terbalik kat bawah macam superman nak torobang tuh =D (gambar atas sekali)


keceriaan kojah berjacket baru...auwww!muahahahaha


tang nie yang aku nak cerita sangat2 nih...

actually aku g genting nie pun sebab ada reunion kawan2 kitorang duluuuuu...ehhh, sebenarnya bukan kawan2 aku daaa...itu kawan2 maro...tapi kawan2 maro, kawan aku jugak hapeee...hahahaha

di mana kitorang semua decide untuk tidur kat gentinggg...tapi alih2, semua orang cakap tak jadik, semua nak cancel last minute...masa tuh aku dah macam 'hah, apa nih weh cancel2?' huhuhu

yelaaaaaaa bila dah cancel, aku pun kena la cancel sama...tak kan nak tidur berdua kat genting kottt...gilos hape!

so kitorang berdua main gamble terjah genting...ada rezeki dapatlah main outdoor, kalau tak dok rezeki, kita jalan2 sajork...sebab camnih u ols, yang kitorang semua amik bilik tuh sekali ngan outdoor games...so saya rancang nak amik yang outdoor tu dulu, yang tidur tuh nanti sok2 pakai ngan dorang sekali...which is dorang plan nak g genting bulan 8 nantiiii...

tapiii disebabkan otak aku yang bergeliga, aku gunakan ticket free masuk outdoor yang aku dapat dari berita hariannnn...alaaa, yang akhir tahun ada kumpul keretan akhbar tuhhhh...korang simpan la keratan akhbar tuh dari hari ke hari then korang redeem la kat mana2 cawangan berita harian...

pree weh masuk outdoorrrr...sebabnya pihak genting tak bagik aku pakai ticket masuk outdoor yang beli ramai2 tue...dorang suro guna sama2 ngan package bilik tido tuh...


ish ish ish...dalam berpuluh2 orang yang plan nak g, hanya tinggal berdua sajork yang betol2 pergiiii...


kat sini pun tak nampak kabus kan...

tapi kan, semua games kat outdoor nih aku feeling sorang2...yelaaaaa, mamat tuh bukannya tahan sangat ngan games2 cenggini...dia penakuttt =P


budak berkaca mata...

frust jugak la aku datang sini sebab tak cejuk seperti dahulu kalaaaa...eceh!


tengokkk...gediks sungguh budak di belakang itu...hakhakhakhak


eh ada jugak games yang main sama-sama...lalalala


i likeee...muahahahahaha

larikssssssssss ;D


nah!berat aku naik lagik 2 kiloooooooooooooooooooooooooooooooo!!

adoiiiii, serius aku rasa dah lain macam berat aku sekarang...lain macam bukan hape tau u ols...bila nak sarung jeans2 tue, rasa senak2 perot menahan napas...yelaaaa, dulu2 pakai jeans masa berat badan yang ideal, hahahaha..sekarang amik kau kojahhh!

OK, SILA SEDAR DIRI!!!!!!


6 comments:

imah in wonderland said...

hai kojah..best tu..nak p genting juga. dlm bulan july kot..heheh.. nyway..suka tgk kojah with maro.macam pinang dibelah 2 la.:)

mamarempit said...

Kojah gi genting ari apa....kalo ari sabtu ahad, or PH..kompem tk de kabus tebal....matahari pun leh nampak....

1 lagi..cube gi musim hujan or musim berangin...kompem kojah bejalan melayang2...silap2 kena pgang dinding ajer...hehehe...

nk tau rasia genting tu tk berkabos? hehehe....ni karangan panjang sikit la ye...dh lame tk komen kt sini kan.....so bg peluang kat akak yo... :p

di sana...akan ada rombongan sami dari siam, china & ntah mana2 lagi..kdg2 2-3 bas..dtg utk buat upacara dia...bagi tujuan2 utk menaikkan bisnes genting tu....sbb tu pengunjung tk benti2 dtg...& org yg menang gamble kt casino tu bleh kire ngn jari...sbb dah letak antu dia ...hahhaa...ada pecaye ke....hehehe...

tp pengalaman keja kt sane...byk yg akak tau...& org luar byk tk tau... :d

sue said...

suke g genting.. br jek last 2 weeks g sana..heheheh

rasp said...

akak pun dah lama tak ke genting...
tak syiok lah kalo tak berkabus...
tak leh feel gi oversea laaa gitu hehehehee

[z@ck] said...

hahaha..ada maro..i loike =P

kojah said...

dear imah,
hikhikhik tp bila dh xcejuk mcm dulu, rs mcm xsyiokkk plak...btw, thanx kak =)

dear mamarempit,
g ari biasa kak...ari khamis...mayb sbb masa tuh musim panas kot...yg sal rahsia genting berkabus tue btol ke kak?hihihi mcm2 skang kan...tp mcm mana akak tahu?

dear sue,
masa akak g cane??ada kabus tak??

dear rasp,
haaaa tahu xpe kak...baru nk rasa feel dok obersea...haha

dear zack,
hahahaha =P

Page number