My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Wednesday, December 15, 2010

25 perkara yang penat nak memikirkannya...hihi

Mula-mula harus tempek gambar orang yang berjaya membuatkan aku berfikir-fikir apalahhhhh 25 perkara nih...

actually she's my buddy (bukan geng) masa aku diploma duluuuu...aku nih bukannya reti sangat bergeng2 nih...sejak dari sekolah lagik tak ada istilah geng2 dalam kamus hidup aku...tapiiii disebabkan tak ada geng lah, ada lelaki bermulut tuttt sanggup canang-canang cerita aku kannnn...

sabar je la kau wahai lelaki...aku malas nak jadik batu api macam kau...sampai sekarang benda tuh terngiang-ngiang kat telinga aku...ntah apa motip ntah...


thanks ye feera...atleast hari-hari aku pikir apa yang aku nak tulis kat belog...


okey, there you go the 25 things!


1) pendiam dengan orang tak kenal...ai malu nyahhh!haha tapi itu duluuuu...skang sejak aku bekerja nih mana buleh malu-malu maaaa...keje aku nih memang keje jangan jadik pendiam...lalalala bak kata, tak kenal maka tak CINTA...ewah!


2) suke makannnnn...so jangan tegur aku kalau aku tengah menghadap makanan yerk...

cousin: mak aiii, banyak giler hang makan...hantu ke apa yang makan nih...
kojah: heiii, jah baca doa makan la tadik...
cousin: betul jugak tuh tapi hang sumbat mana makanan tuh??

benda-benda macam nih aku dah biasa dengar dari kawan-kawan sekeliling aku jugakkkk...hoho


3) suka berjalannnnnn...yang nih sejak dari azali lagikkk...sebab tuh dari kecik-kecik aku berangan nak jadik stewardess sebab syiok tengok dorang naik kapal torobang...

jangan tak tahu, masa aku darjah 6 aku dah start follow rombongan sekolah melancong ke kuala lumpurrrrr (masa tuh aku menetap di pulau pinang)...

masa aku form 4 pulak, aku terpilih untuk menyertai program pertukaran pelajar ke bukittinggi Indonesia...walaupunnnn aku nih orang ke-3 dalam senarai...yelah, penolong pengawas takmo pi, dia pass kat kawan dia, kawan dia parents tak bagik, haruslah rezeki aku kan even aku nih hanyalah seorang pengawas cabokkk...

kojah: abah, jah terpilih pergi bukittinggi blablabla
abah: pergilah, semua sponsor kan?
kojah: a'ah semua sekolah sponsor blablabla

wah syorga okkkkkkkkkkkk!!tenkiu parents ku bagik permission :)

maldives with love :) *sorry ye kakamy, saya curik gambar nih dari fb akak* ohhh kakamy adalah bos aku jugakkkk...dia pergi maldives bulan 5 arituh...


4) tak pernah contact semua ex-bf...apa guna nak contact2 kan...yang kat depan pun ramai menanti, ewahhhh HAHAHAHA ntahla, even dulu ada jugak yang miskol2 tapi aku bolayan...tak ada faedah ohhh...hurm ada jugak best friend dorang add aku kat facebook tapi aku tetap reject sama sekali...tak pasal-pasal kan!

oh yaaa, aku tak approve semua orang yang add aku kat facebook yerk...aku akan view dulu gambar-gambar dia, kalau macam ehhhh sape nihhhhh??teros aku reject tanpa ragu-ragu...so kalau ada antara u ols yang aku ter-reject, hello2 saya yeeee...


5) suka fridge magnetttt...yang nih sejak berblogging...so kalau u ols g memana, ai nak kirim fridge magnet JERK...buleh dok??

yang bestnya kakak aku pun terjangkit sama...weekend arituh di gambang waterpark~

sister: jah, dah beli fm belum?
kojah: belum, tak bawak duit la... (motip?)

akhirnya si kakak membelanja si adik...yahoooooooooooo!!

sanggup hokey aku beli fm kebaya PINK tueee...padahal harga dah terkulat-kulat bijik mata dah, RM12...sebabnya aku terbeli di hotel di lcct sana...


6) i LOVEEEE my job now...even kawan-kawan aku kata aku tersangat busy tapi aku akui bukan MUDAH mau menjadik kayaaaaaaaaaa...Allah tak kan senang-senang bagik 1million sedebuk dalam account ko gitu ajerrrrrrr...


7) sangat pelupa...astaga nih aku rasa sebab aku excident moto dulu kottt...oh aku excident moto tuh sampai aku pengsan semua...sedar2 dah ada atas katil hospital...hiks!


8) suka semua kerja rumah kecuali iron baju...ko bagik la mop lantai ke, cuci pinggan mangkuk ke, masak ke, aku suke ajeeeeee tapi tang iron baju...bibik, tolong gosokkan baju saya...even aku tak ada bibik...kata berangan kan...HAHA


9) suka giler ngan PINK...kalau tak ada pink, purple yang ku carik-carik...even arituh aku ternampak kebaya oren yang very the meletopssss, alih-alih kaler pink jugak yang ku sambar...


gambar nih actually dah lamaaa...sampai skang budak tembam tuh asyik tanya...kakak jah, mana bilik yang kaler pink tuhhhhh??atee pas susun-susun cenggini haruslah simpan balik kan...


10) suka tengok kekemasan...rimaslah aku tengok kotor-kotor nih...

friends: kojah, bersihnya kereta koooo...
kojah: tengok lah tuan dia...HAHA

bukan hape tau u ols, aku sakit mata tengok sepah-sepah nih...


11) tak suka kawan yang suka ambil kesempatan terhadap aku...time senang sikit pun tak ingat aku, time susah...kojahhhhhhhhhhhhhh, kau di mana sayang??apakah??


12) kadang-kadang malas nak cecantik lawa-lawa...pernah jerk kuar g jusco tesco tanpa makeup, baju pun selekeh-selekeh...pastuh bila jumpa blogger larik laju-laju...pastuh menyesal sebab tak cecantik...HAHA


13) suka wi-wi di waktu pagi...nih kalau aku bangun awal pagi la...maksudnyaaa, kalau aku bangun kol 8.30pagi, pukul 9.00 pagi dah kena terpacak kat sesuatu tempat, confirm wi-wi tidak akan berlaku...


14) tak suka dikongkong...owhhh rimasssssssssssss!!kalau orang yang asyik perhatikan gerak geri aku, pun rimas jugakkkkkkkkkkk!!kalau empatpoloh jam dok message aku, aku rimas gakkkkk!helloooo, aku pun nak huwa-huwa secara sindirian jugak la...huhu


15) pernah mengalami excident yang teramat dasyattttttttt!bila terbayang-bayang tuh rasa ngeri sangat-sangat...teros fobia bawak kereta laju-laju...sob sob sob, kereta tuh dah jadik besi buruk sekarang :(

dengan nasihat dari saya, INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG, JANGAN DRIVE LAJU2 YE U OLSSSSSSSS!!


16) dulu-dulu saya adalah olahragawati sekolah...sekarang adalah gemukwati pekerja...lalalala


17) dulu-dulu hitam legam, sekarang lagik hitam legammmm...lalalala


18) sejak kerja nih, asyik pikir positive memanjangggg....eh tipulah tak pikir negative langsung...tapi ok sikit la dari dulu...kalau dulu 100% negative, sekarang 30% negative...huhu


19) moody...especially time nak datang waktu perempuan...so jaga-jaga :P


20) teringin pakai stokin yang comel-comel waktu tidurrrr...tapi tak berjaya ohhh...aku sendiri akan buang masa tengah tidurrr...confirm tak kan lekat sampai awal pagi punyalah!


21) tak suka makan ubat dengan air kosongggg...rasa macam nak wek wekkk!atleast kena telan ngan air berwarna...


22) suka khatam baca blog-blog orang...especially bila orang dok canang-canang nama blog tersebut...sanggup okeh tido kol 5-6 pagi semata-mata nak baca dari mula dia berblogging sampailah sekaranggg...tapi cuba suro aku baca Al-Quran, tak sempat sejam dah sodaqallahulazim...(insaffffff)


23) malas nak amik tau model sesuatu hp...camera pun sama jugakkk...maksuddddddnya:

friends: kojah, kau pakai hp apa?
kojah: errr, 3310 kottt...

owhhh baru2 nih jerk aku tahu hp aku model apa...selama nih aku tau sebut model 3310 sajork...sama jugak kalau orang tanya aku camera hp aku berapa megapixel...mau kat situ jugak aku tergaru-garu...

kawan-kawan terdekat aku lagikkkk la malas nak layan aku kottt...minggu nie tanya pasal hp, 2 minggu pastuh tanya lagikkk...pang sedassss!

pleaseeeee yerk, kalau tanya aku berapa duit yang aku nak, itu aku tahu nak jawab :P


24) aku tak suka isi minyak kereta...drive jerk aku suka...isi angin kereta lagikkkkk aku tak suka...lagik-lagik kalau ada mamat ensem tengah perhatikan (keperasanan) aku...tak pasal-pasal terbantut tros nak isi angin...muahahahah

eh kira orait la kan pompuan tahu isi angin??dulu sikitttt pun aku tak nak amik tahu...tapi since weekend jerk balik seremban, nak tak nak kena gak amik tahu...

cuma aku dah dapat beza dah kalau kereta tuh berat sebab tak ada angin...dulu-dulu macam kepelikan, macam mana la orang tahu kereta berat sebab angin tak ada??sekarang, syabas kojah!!


25) aku pegang pensil pelik sikit dari orang lain dan tulisan aku pun still sama macam jaman sekolah-sekolah dulu...kebetulan masa aku diploma dulu, aku satu college ngan kawan aku masa primary school...

friend: eh kojah, tulisan ko sama la macam zaman sekolah dulu...hahaha
kojah: hahaha...memang punnn...aku tak reti tulisan sambung-sambung la...

sampai sekarang tak reti tulis sambung-sambung...macam mana la nak comment kat report card anak-anak nanti...apakah?



haiiii, rasa macam dah lama tak tempek muka besau2 cenggini (sambil tutup muka sebab malu :P)...


5 comments:

Anamarza said...

anak pompuan akak pun suka sgt ngan pink, klau tak de pink ungu pun jadi la..sama plak ngan kojah eik :0)

cikbunga said...

hehe..sempoi punya entri.. tang malu nak isi angin pasal ada mamat hensem usha tu mmg tak tahan la..hahaha

kojah said...

dear anamarza,
hihi pompuan gitu la kak...pinkkkk jerk yg nampk!

dear cikbunga,
sy kan pemalu miow miow kak...HAHA

♥ FeRra ♥ said...

hahaha!akhirnye wt gk ;) thnks! tp ate letk pic ku zaman tok kadok 2. lain gile upe ku. haha

kojah said...

my pleasure dear!demi ko aku sanggup buat :)

tuhla xtau nk letak gambar apa...sbb byk gambar ko free hair...takut lak nk letak...huhu

Page number