My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, November 01, 2010

Bandung part 7~ (Final part!)

lepas dah berhari-hari (wahhh macam lama plak bunyiknya) shopping dan berjalan, hari ini adalah hari terakhir kitorang kat bandungggg...

masa nie dalam otak aku cuma pikir satu benda sajork, nak buat massage...


gigih okey aku bangun pagi dan carik balik tempat massage masa aku datang ngan family dulu, hasilnya kedai tue dah tutupppp...hukhukhuk

aku pun apa lagik kannn, zasss carik tempat massage yang lain...tapi hampa =(

kojah: bang, ini bukak jam berapa?
brother: jam 11...ngak ada yang bukak awal-awal pagi...paling awal jam 10 ada...tapi jauh...


FRUST OKEYYY...FRUST MENONGGENG rasanya!! (aih, frust2 pun sempat lagik senyum!)


kalau flight aku lewat-lewat petang memang sempatlah tapiiii flight aku betul-betul masa lunch hour...hampeh betul sape yang book ticket flight kan...muahahahahahaha =P


eh jappp...tetibe aku teringat di saat kawan aku kena tegur dengan budak kecik yang dok mintak2 duwetttt...

budak kecik: bang, saya orang susah...tolongin aku...
frens: saya ngak ada wang...
budak kecik: jangan temberang sama saya!kalau kamu ngan ada wang, kamu ngak ke sini!

hahahaha lawak okeh kawan aku tuh...nak jugakkkk menjawab kan...hasilnya dah kena marah ngan budak kecik...

u olssssssssss, kalau dorang mintak2 duwet, buat bodooo jerk...jangan layan pape tau...lagik korang layan, lagik menjadik-jadik kekdahnya...kat sini bukan sebab kedekut ke hape kan, tapi kalau korang bagik duwet, zasssss ada orang lain lagik yang akan datang serbu korangggg...masa tue haaa baru tahu kan...semua orang ko kena bagik duwet...kalau tak, semua orang dok merayu-rayu mintak kat korang...


frust hanya boleh diubati dengan berposing...haha


pergi bawak beg tarik hitam yang kiri tue sajork, balik ada tambahan beggg...

huiii, masa nih tak payah cakap okeyyyy...berdebar-debar jantung aku takut terlebih berat beg aku tuh...


warna pada angkutan melambangkan destinasinya...


masa on the way nak ke airport, baruuuulah aku nampak umah-umah oranggg...


FREE INTERNET ACCESS...lajuuuuu jerk aku menonong...hasilnya lembab nak mampos...

eh eh masa nie kat airport okeyyy...dah nak balik mesia dah...hihihi


lagik satuuuuuu, janganlah ko g shopping hebat sampai airport tax pun ko lupe nak sediakannnn...

abah aku selaluuuu ingatkan benda alah nie kat aku...sebab pernah terjadik masa abah aku beratur, ada orang mintak nak pinjam duwet ngan abah aku...tuh ha sorang kena bayar 75 ribu rupiah!

hihihi kelakar pun ada bila dengar abah aku dok bercerita...


hahahaha kasik can aku nak gelak dulu before aku bercerita ;P

cenggini...perjalanan dari kl ke bandung, bandung ke kl mengambil masa lebih kurang 3 jam...tapi kalau ols tengok ticket flight korang tue, korang akan perasan yang pergi amik masa 3 jam, balik hanya amik masa 2 jam sajork...pelik bukan??

frens: nape balik amik masa 2 jam je ek?
kojah: sebab pergi jam mesia, balik dia kira jam indon...jam indon kan lewat satu jam dari jam kita...alih-alih memang 3 jam gak...
frens: tak lah, balik jadik 2 jam sebab flight berat...pilot tue bawak slow...kan pernah ada case yang flight tak leh naik sebab ramai sangat orang shopping kat bandung...
kojah: hahahahaha memang ada case flight tak leh naik tue...tapi yang nie sebab ikot jam...
frens: ishhh, ada ke cenggitu!macam kereta la...boleh bawak laju, boleh bawak slow...macam tue jugak dengan flight...
kojah: hahahahaha klakar la ko nih...jap lagik kita tengok berapa jam kayy...

hasilnya aku yang menang...horreyyyyyyyyy!!kelakar ok kawan aku tuh...aku cakap pape bukan dia nak dengar punnnn...(even i know dia baca blog aku...ngeh ngeh ngeh...sorryyyyyyyy! =P)


masa dalam flight kitorang terpisahhhh...mencikkkkk!!kiri kanan orang indon...

indon belah kiri: gi mana mau isi borangnya?
kojah: blablabla
indon belah kanan: ini maksudnya apa??

adoiiii, memang aku jadik pemantau je la...pihak berkuasa, buatla borang tue dalam bahasa indon pleaseeeeeee...bahasa omputih dorang semua tak pahammmmmm...


kojah: berkerja di mesia ya buk?sebagai bibik?
indon belah kiri: iyaaa, sebagai bibik...
kojah: berapa gajinya??
indon belah kiri: 6 ratusss...(mak aihhh, mahal gilos gaji bibik skang kan!)

pastuh aku tanya plak jiran belah kanan aku...jadik bibik jugak...

kojah: berapa gajinya?
indon belah kanan: 7 ratusss...

huiiii, apa ke mahal sangat gaji-gaji bibik skang?????


sebagai panduan aku bila mahu berkunjung ke pasar baruuuu...


haaaaa nih dia rate hotel yang aku tido tuh...


dan hotel-hotel lain...yang nie aku dapat masa aku kat airport masa aku mula-mula sampai ke bandungggg...

ok, itu sahaja...sebarang pertanyaan yang agak details sila email ke zif_1006@yahoo.com......InsyaAllah, ada rezeki aku mahu berkunjung lagik ke Bandung next year with FREE OF CHARGE!!muahahahahaha

boboi! ;)


5 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gambar dekat airport yang sign singapore kl tue..akak pun ada..sama tempat lak tue..heheheheh

kojah said...

dear purplelicious,
hihihi macam trademark plak kan kak...

AngahSayang2314 said...

hahah kojah kalau kesana pun best gak kan???

kojah said...

mmg bestttttttttttt!!mana ada holiday yg xbest kan kak?cuma duwet aje yg xbest...haha

Sarah Boutique said...

dear sy ade email u tnye pasal bandung..
nanti cek yek ;)

tq2...

Page number