My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Thursday, November 04, 2010

Hati-hati dengan penjenayah seperti ini!

Takut okkkkk...selama nie kita dengar-dengar di dada akhbar (wah ayatttt!) sajork tapi kali ini in real lifeee...real life bebeh!huhu

cenggini...peristiwa nie berlaku kat umah cousin aku di tutttt sana...padahal macam aku penah mention kot umah cousin aku kat mana...haaa yang nie sape loyal readers sure tahu kan? =P


ok, tengah sedap2 abang nie bakar kambing...


tengah sedap-sedap akak nie amik makanan...


tengah sedap-sedap kitorang nak celebrate besday budak tembam ini...


tengah aku pun baru nak galak berposing tetibe aku terdengar suara makcik aku...

makcik kojah: ehhh sape dalam bilik Dah tue?ada orang ke?nape orang tuh kunci pintu bilik?

pangggg!masa tuh aku teros rasa lain macam...mana tak lain macam nya...segala handbag aku, camera aku semua tang situuuu...

aku pun berlari-lari anak g terjah bilik cousin aku...

tok tok tok (bunyik pintu bilik diketuk)...tapi diammmm seribu bahasa...aku pun tok tok tok la lagikkk...diam jugakkkk...

kojah: sape nih?bukak la cepatttttttt!nape kunci bilik??

krekkkk!(bunyik pintu dibukak)

kojah: erkkk, buat apa kat sini? => masa nih aku ingat orang katering!
bro: saya nak semayang kak...
kojah: erkk, okey...

tetibe datang mak aku daripada belakang...

my mom: heyyy buat apa kat bilik pompuan!keluar2 sekarang...semayang kat luar nih!blablabla

pastuh mak aku bisik kat aku...'jah, nape almari tu terbukak??'

aku pun apa lagik kannnn, SAH WEI ko selongkar almari tuhhhh...sebab aku tahu keadaan bilik cousin aku macam mana...


pencurik tadik pun semayang seperti biasa...masa dia tengah semayang tuh, mak aku pergi panggil adik beradik dia yang lainnn...kira panggil pakcik2 aku la...masa nih sangat cemassss...

ko bayangkan, orang tuh tak abis semayang lagik tapi semua pakcik aku dok kerumun dia...kira semua dok bersiap sedia nak pegang dia...abis jerk budak tuh bagik salam, semua dok pegang kaki tangan dia bagai...hahahaha


mula-mula semua pakcik aku berlembut dengan dia...tanya ada curik pape tak...tapi dia tetap tak ngaku...

suasana masa nih tak payah cakap okkkk...cemas sesangattt!tetibe makcik2 aku dok jerit2...

makcik 1: cuna hilang 3 ratussss..
makcik 2: mak ite hilang hp...
cousin: duwet Dah pun hilanggggg...


apa lagik, nasib lah kamu wahai pencurikkkkkkkk!!

abang aku cerdikkkk ok...abang aku yang bagaik idea suro bukak spender bagai...alih-alih kantoi ada dalam spenderrrrrrrrr!!

duwet gulung2 semua tersimpan rapi dalam spenderrrr!!muahahahaha


bila dah jumpa duwet segala, bermula lah episod ngeriii...

panggggggg!!dushhhhhhhh!!banggggggggg!!ramai okkk yang tumbok2 dia...aku pun ngeri dok tengok...tapi abah aku very the cool...abah aku sebagai pemerhati sajork...tak sangka aku...hikhikhik abang aku yang very the ensem (auwww muntah, tak pernah2 ok aku puji abang aku!) pun naik tangan jugakkkk...

kojah: abah, nape tadik abah relax jerk?tak sangka jah tengok...hihihi
abah: abah kesian la tengok dia...blablabla

dulu-dulu abah aku very the garang tauuuuuuuuu!!pernah jerk adik beradik aku kena pukul dengan tettttttttt! => takmo bagitau, ala-ala rahsia gitu...


hidung pun sampai berdarah-darah...aku pun kesian gak tengok bila kena pukul tuh tapi apa nak buat kannn...ketua kampung cakap dah banyak dah kes area perumahan nie...


suasana jamuan raya bertambah kelam kabuttttttt!

fuhhh, nasib baik duwet aku semua segala tak hilang...sebab aku simpan di tempat tersembunyi...ngeh ngeh ngeh fobia okkk dah banyak kali duwet aku hilang...


polis pun datangggg...

tangkapppp dia!haaaa kau, kalau tak kantoi bahagia la kau...sekali dah kantoi, nahas la menantimu...ehh noraini!


ok, kita sambung sesi bergambarrr...pencurik telah ditangkap...hihihi

ada makcik aku cakap dia ada tertengok pencurik tuh datang berdua...tapi nasib la lagik sorang tuh...terlepas dari sebarang tumbukan mahupun kepolisan...

u olsssssss, kalau u ols buat open house ke, wedding pape ke, make sure semua pintu bilik dikunci...masa nih la pencurik2 nih semua amik kesempatan kannnn...menyamar ala-ala jemputan tapi ada niat di sebaliknya...

aku cube bayangkan, kalau la aku tak take action, sure dah syorga buat si pencurik tuhhhh...mencuri2 pastuh keluar berlagak seperti biasaaaa...


nak balik petang tuh, tayar pulak pancitttttttttt!!

ok, ini kita serahkan kepada kaum lelaki...lelaki di luar sana sila lah belajar pasang spare tayar yerkkk...abang ai pun reti...muahahahahaha =P => ditujukan kepada my frens only~


8 comments:

Sharinginfoz said...

teruk betul ni

lily said...

suspen jugak baca cerita akak ni,
x sangka sekarang mmg org nk mencuri kat mana2 aja.
yg laki tu mmg org katering ke?

Nurul Aima Hj Kaim said...

Bodoh sungguh orang itu...

kojah said...

dear sharinginfoz,
mmg trok sgt-sgt...dh kantoi abis lah!

dear lily,
bukan org katering...celah mana dtg pun kami tak tahuuu...x diundang punnn...

Ummi AmnaAmzar said...

sgt suspen cite kojah..makin cuak akak...huhu nyway tq for share the info..kene hati2 about the people around us

~aSFaLiZa~ said...

seriau dgr cite ni. nasib le pencuri tak bersenjata. mujur tak de siapa2 tercedera. n padan muka kepada pencuri terima balasan yg setimpal terutama bila kena belasah

kojah said...

dear ummi,
patutnya kena lagik suspen kan...ada episode 1 and 2 ke...hihi

dear asfaliza,
tuhla nasib baik dia tak keluarkan senjata dia...ada senjata dia kak...tp dlm beg dia...bila kitorg selongkar, segala-galanya adooooo!

SURIA AMANDA said...

dah takde kerja lain nak buat..macam2 modus operandi orang2 sekarang ni..nasib baik dapat tangkap..free jer kena balun..

Page number