My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Friday, November 12, 2010

Apa cita-cita korang masa kecik?

ya ampunnnn...bila aku telek belek tetiap folder gambar aku, tetibe aku boleh terperasan, gambar raya tak masuk blog lagik kah??

ecehhh, macam semua gambar nak kena masuk...haha


ini adalah tahun pertama abang aku bagik duwet rayaaa...dannn sebelum bagik dia buat system 'cita-cita'...

kelasssss ok sorang cousin aku tuh...

abang gie: ok, uda nak jadik apa?
uda: angkasawan!

fuyooooooooo!!disebabkan dia lain dari yang lain, abang aku bagik duwet raya lebih sikitttttt...tu uda yang belakang sekali tueeeeeeee...korang tak nampak kot...

yang lain tuh tak payah cakap la...tergaru-garu sana sini...takpun boleh pulak tanya-tanya kabar orang belakang...haha


aku?haruslah memintak duwet raya jugakkkkkkk...kata abang kannnn...

abang gie: hoiii, mu dah kaya la...dah ada business...mana boleh mintak-mintak...
kojah: alaaa, setahun sekali maa...apa salah abang bagik kat adik kan...

terima kasih abang gie...muah muah!pakcik-pakcik aku pun bagik jugak, kakak tersayang pun bagik jugak, cousin pun bagik jugak, parents pun bagik jugak...terima kasih u olssssssss!!

cuma tang parents special la kan...dorang bagik kita, kita bagik kat dorang jugak...


ntah ada ntah motip 4 orang nih...layankan ajeee...

ehhh aku teringat pulak masa aku kecik-kecik dulu bila orang tanya aku...

tukang tanya: kojah nak jadik apa?
kojah: pramugari...

wahhhh banyak cantik pramugari kan...lemak pun berketol2 cane nak jadik pramugari kannnn...hahaha cuma yang buat aku berminat nak jadik stewardess adalah kerana berjalan mengelilingi dunia...syorgaaaaaaaaa!!

takpe2, one day aku akan berjalan mengelilingi dunia...ini cita-cita saya skang =P


3 happy, 2 orang muka berkedut...mengapakah?hahahaha *gelak guling-guling*

aiseyman, tetibe teringat meggi ketam...eh ada yang tanya2 pasal meggi ketam tu kan?sorry sesangat la yeeee...aku tak tahu nak cakap macam mana...sebabnya setahun sekali jerk balik kelantan...tapi kalau u ols nak tahu jugak, aku kena hello2 pakcik aku la...


perigi yang dah tinggal kenangan...

dulu-dulu kitorang suka sangattt mandi perigi...air sejuk, pastuh pengalaman mendewasakan kita bila bab-bab nak cedok air...susah hokeyyy...

tapi sekarang macam mana nak mandi?kawasan pun dah jadik open cenggini...

btw, aku sukaaaaaaaaaaaaaaa sangat kampung aku nih!ohhh kampung, i love u soooo much!


5 comments:

masviona said...

yessss i like...travel all around d way...tp akk xmo jalan kojah...hehehe

larat ke nak berjalan....hahaha

Sidratul Muntaha said...

aku nak jadi bomba smpai sekoalh menengah laa..
pastu dah smbung belajo,ingt nak jdi pilot tpi mata rabun..
sudahnya bercita - cita nak jadi LAE..
tapi aku tak keje kapal lagi.
so...aku skunk bercita - cita nak jdi lecturer satu ari nnti.
even umur dah tua.
hauauha

atty's said...

kty dulu penah cita2 nak jadi chef..hhehehe..lepas tu lawyer..

Syima Emi said...

boleh tahu kg kojah kat kelate tu kat mana? sebab mcm familiar la bila tgk kawasan umah tu...

kojah said...

dear masviona,
yezzar kita mempunyai cita-cita yg serupaaa...sama jugak avin damia yg comels!

dear sidratul,
takpe kak...nama pun cita2...mana tahu satu ari nnti ada rezeki jadik lecturer...

dear atty,
chef?harus ari2 sy terjah umah akak...klu lawyer plak harus tiap2 ari sy saman org...haha =P

dear syima,
kt bachok kak...npe akak org qlate gak ke?

Page number