My birThDaY...

Lilypie Next Birthday Ticker

Google

Google
 

Monday, June 21, 2010

Langkawi part 2...

pas siap2 makan, still tak buleh nak check in lagik...so nak gunakan masa sebaik yang mungkin, kitorang teros terjah cable car...

fyi, cable car nie menggunakan tenaga solar...means kalau hujan ke, ribut ke, confirm cable nih tak buleh nak jalan...sampaikan kitorang punya travel guide bagitahu ada satu family nih datang langkawi sampai 4x tapi still tak buleh nak naik cable car...

itu namanya tak dok rejiki, makcik...huhu


sampai2 je tempat beratur, Masyallah panjangnya qqqqqqq...kata pun cuti sekolah...redah saje lah...

korang nampak sticker yang terlekat kat baju aku?tue semua orang akan dapat bila ko nak naik cable car...aku pun tak tahu apekebenda motip ntah benda alah tuh...yang aku tahu bila ko dah turun dari cable car, ko kena pulangkan semula sticker ituuuu...

kalau ko hilangkan, awassssss!pembayaran semula menantimuuuuu...hahahaha


gambar orang tak bermandi...ahhhcummmm!


konsep cable car kat langkawi sama sebijik sejebon ngan genting...cuma bezanya genting tak berapa nak curam, kat langkawi lagikkk double triple curam yeeee...


lagik satu, kat sini ada 2 stage tempat ko nak turun...first stage tempat biasa2 sajork...second stage tempat ko nak g kat jambatan gantung...


kat sini second stage...tapi yang tak bestnyer jambatan gantung kitorang tak leh nak masukkkk...sebabnya masa nih hujan2 renyai...kan aku ada cakap tadik, dorang gunakan sistem tenaga solar...





bila aku dah ada dalam cable car mahu bergerak pulang, barulah aku rasa menyesal tak turun kat first stage...sebabnya dari situlah ko nak berposing bagai ber background kan jambatan gantung nieee...

hurmmm fyi jugak, kat jambatan gantung nih la mamat2 hollywood selalu berlakon buat aksi stun kat siniiii...haa hebat jugak malaysia kan??


satu jerk aku tak soka bila follow group ramai2 nih...ko ada masa2 yang ko kena follow...contohnya ketua dah bagik arahan hanya setengah jam kat cable car nih...tapiii bagik aku mana cukup 1/2 jam tuh weiiii...nak berposing cun2 lagi, nak pikir cara posing lagik, nak jalan2 lenggang mak datin lagik...

eeee, tak cukup masa ohhhhh!ehhh bab pree pree of charge haruslah ai sukerrrrrr...hahahaha


haaa nih tips nih...kalau ko g langkawi, ko senyum lebar2 ok kalau ada cameraman yang nak amik gambar ko...ko senyum jerk...mudah kan?pastuh ko nak beli ke tak beli ke itu belakang kira...janji ko puas ati bila tengok gambar ko tersenyum lebarrrr...

lagipun dorang tak paksa2 ko nak beli benda alah tuh...tak macam indon kan...main push2 kita bagai...opsss!


yaribbaaaaaaa!!masa untuk mandiiiiiiiii...hahahaha

hotel yang aku duduk nie adalah twin peak island resort...bagik aku so-so sajork...hurmm u ols jangan tanya saya plak harga semalaman hotel nih...acik tak tahuuuuu...


dalam kol 8 lebih, masa untuk mengisi perotttt...


bagik aku makanan pada malam nih sangat sedapppppp...tapi malam2 berikutnya tak berapa nak umphhh laaaaaa...kenapa yerk wan thai restaurant??


wan thai restaurant...

fail la bila suro2 orang amik kan gambar nih...saya amik gambar sendiri lagik cantik tauuuu...muahahahaha!!


pastuh masa untuk memborong kain batik...

mak2 orang sure suka sangattt tempat2 camnih kan...yelahhh, setahu aku anak2 dara jaman skang dah jarang pakai kain2 batik nih...termasuk lah aku skali...hahaha

tapiii mak aku kreatip tau...kain2 batik tuh mak aku jahitkan buat seluar...very the selesa bila malam2 ko pakai buat tido..


3 kain batik yang aku borong...

haaa korang tahu dok yang korang tak dibenarkan membawa keluar lebih dari 3 kain batik...kiranya kain batik nih macam barang2 kawalan yerk...

hurmmm aku tak tahu lah pulak pasal kain2 batik nih...yang aku tahu barang2 kawalan adalah arak, rokok lagik apa yeee...alahhh, kiranya aku tak penah tahu menahu pun yang kain batik adalah barang kawalan...


4 comments:

@xiM said...

beli jer banyak banyak kain batik tu
bukan ketat sangat pun imigresen langkawi..:)

*ayu the sun* said...

wan thai tu agaknya sume yang g langkawi makan kat situ ek?
huhuhu

lily lotus said...

akak paling gerun nak naik cable car tu :D...nak2 kalau ada yg ala2 beruk mak yehh gi lompat2 dalam tu..haha

kojah said...

dear axim,
laaaaaaa yeke???

dear ayu,
owhh semua org mkn situ ek kak?konpom kaya taukey kedai tuh...haha

dear lily,
hahaha tuhla kak...dhla gayat...lagik org nak lompat2 kan...

Page number